BazylWidzew Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 to daj znac jak zrobisz Ja to mogę tyko chleb w tym upiec, na chyba że ojciec coś upiecze Bazyl zawsze namocz gar z 15-20 min w wodzie pokrywkę też i nigdy nie wkładaj do nagrzanego piekarnika Aha i nigdy nie myj detergentami ... tylko ciepłą wodą Dzięki Roger, z moczeniem to wiedziałem ale że myc tylko w wodzie to nie wiedziałem. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Tu masz sporo ciekawych przepisów: http://www.smaczneinspiracje.pl/garnek-rzymski/ Bardzo dobry zakup od lat używam starego niemieckiego RÖMERTOPF-a Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dzisiaj po 16 dniach dojrzewania w tym co mi zostało z sera z niebieska pleśnią, poprawiłem otwory. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Upsss coś chyba za intensywnie dojrzewał ` Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Upsss coś chyba za intensywnie dojrzewał Mały kawałek spróbowałem, w smaku super w środku były igiełki niebieskiej pleśni Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Bazyl wygląda "smacznie"... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Na pewno jest to ser z pleśnią, niebieską pleśnią Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Bazyl , widzę ,że co nas nie zabije to nas wzmocni Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dzisiaj gołke wędziłem Z 10 l mleka wyszło 1333 g. Wedzenie temp. 30-40*C godzina maliną i 4 godziny olcha i trociny z wierzby. Solanka 60g/1l wody przez 27 h. Za długo wyszły za słone. Ricotta wyszło 410 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak to możliwe że z 6% solanki wyszły Ci za słone? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 ziomek za pewne zgubił się z cyferkami na wadze (zawsze wyświetla tyle cyferek) trzeba solić na smaka i nie dłużej jak 8h a TY tyle godzin jak ser dojrzewający, lubisz słone to trzeba wędzić śledzie z beczki wędziłeś 4h czy godzinę malinę bo się zgubiłem Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-421992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Mam nadzieję że rozróżniacie pleśń niebieską od zielonej? . Ja tam się nie znam, ale wiem na pewno że ta zielona jest toksyczna Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dzisiaj jadłem ser z zieloną pleśnią - może nie każda zielona? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Piksiak... jutro się odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 W zdrowiu! Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A przepraszam to był turkusowy - http://lazur.pl/pl/sery-plesniowe,13,lazur-turkusowy,73.chtm Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Hahaha dobre to subtelna różnica jest Ale facet to facet rozróżnia tylko 3 kolory ładny,brzydki i peda....ki Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 3 Maja 2015 Wczoraj po 9 dniach podziurawiłem ser z niebieską pleśnią i poszedł do dojrzewalni Waga 1740 g Ricotta 175 g Pierwszy ser z pleśnią po 24 dniach dojrzewania jeszcze lepszy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-422952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 4 Maja 2015 Dzisiaj karkówka Leona po 33 dniach w II etapie poszła do lodówki na III etap Waga 1915 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 5 Maja 2015 Wczoraj mięso z kości wykroiłem Z 2040 g kości wykroiłem 745 g mięsa i 295 g mięsa tłustego, 51% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 5 Maja 2015 Bazyl, z innej beczki. Pewnie już słyszałeś, że herb jest do kupienia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 5 Maja 2015 Pewnie już słyszałeś, że herb jest do kupienia. Cacek to strasznie pojebany facet, niszczy ten klub już pare lat Żeby coś takiego wymyślic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 5 Maja 2015 Wczoraj mięso z kości wykroiłem IMG_4198.JPG Z 2040 g kości wykroiłem 745 g mięsa i 295 g mięsa tłustego, 51%To będzie psia mazurska na Zlot Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 5 Maja 2015 To będzie psia mazurska na Zlot Nie wiem czy przyjadę, Ojciec ciężko chory. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 5 Maja 2015 Na jeden dzień się wyrwiesz - no Krypta Bazylowa bez Bazyla? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/45/#findComment-423522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.