Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Wczoraj zrobiłem Flotemysost

 

 

 

 

Mishti Doi

 

 

Bazyl co to za wyroby? Mógłbyś opisać jak je się robi?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417274
Udostępnij na innych stronach

Próbowałam wiele lat temu ten ser w Norwegii -wtedy mi za bardzo nie smakował ale z biegiem lat coraz bardziej jestem otwarta na niezwykłe dla nas smaki :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417317
Udostępnij na innych stronach

@chudziak, bo to tak jest ze sa potrawy ktore si ekocha i mozna jesc niemal codziennie i sie nie nudza ,sa i takie co sie nienawidzi i nawet tylko posmakowanie graniczy z cudem,mnie osobiscie tez nie powalil, ja lubie np sledzie wszelakie ,slone, slodkie ale  do polskich rolmopsow jakos nie moge sie przemoc  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417374
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj po 2 tygodniach karkówka Leona poszła w 2 etap. Waga 2634 g.  Leon z tej okazji z flaszką zaszedł :cool:

 

post-51707-0-81771400-1427917174_thumb.jpg

 

I dlaczego jak sobie zrobię opis zdjęcia to mi się wyświetla " bład nie masz uprawnien do wysyłania tego typu plików".  Inni sobie wysyłają i mają uprawnienia :mad:

post-51707-0-86465600-1427916911_thumb.jpg

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417564
Udostępnij na innych stronach

 

 

I dlaczego jak sobie zrobię opis zdjęcia to mi się wyświetla " bład nie masz uprawnien do wysyłania tego typu plików".  Inni sobie wysyłają i mają uprawnienia  :mad: 

 

Może Gregtom założył Ci blokadę  :D

 

Pozdrawiam  ;)

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417575
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, może foty są za duże ?

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417621
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bazyl, może foty są za duże ?

 

Tomek takie jak widzisz, jak wstawiam i jest numer to wchodzi jak zrobię opis zdjęcia to mi coś takiego się pojawia i nie wchodzi :mad:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417628
Udostępnij na innych stronach

Zrób opis i potem dołącz załącznik-plik

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-417631
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dałem   wieprzowina   kl. I         szynka       1852 g wieprzowina   kl. II        boczek       6115 g wołowina        kl. I        karkówka      881 g   Przyprawy   sól/peklosól   50/50 %         22 g/kg pieprz                                 3,3 g/kg czosnek                                 6 g/kg majeranek                          1,6 g/kg oregano                                1 g/kg woda   6%                         530 ml

 

Bazyl czy Twoja kiełbasa jest pikantna w smaku ? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418184
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bazyl czy Twoja kiełbasa jest pikantna w smaku ?

 

Ja bym powiedział że najbardziej czuc majeranek i oregano, ale pieprz też wyczuwam ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418221
Udostępnij na innych stronach

Labneh sobie zrobiłem :cool:

 

attachicon.gifIMG_4144.JPG

 

Po 3 dniach ociekania  z 3 l. mleka wyszło 285 g sera. Trochę koty zżarły :tongue:

 

zrób, tak jak my,  z jogurtu :)

Moze wtedy koty nie zjedzą

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418223
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejsze wędzenie :cool:

 

post-51707-0-46381600-1428173435_thumb.jpgpost-51707-0-29147600-1428173490_thumb.jpgpost-51707-0-70553900-1428173518_thumb.jpg

 

Boczek 1377 g, karkówka 1014 g, szynka 938 g, polędwica 853 g.

Wędzone 4 h temp 30-60*C i wszystko oprócz polędwicy pieczone 0,5 h w temp. 70-80*C

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418269
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wędzone 4 h temp 30-60*C i wszystko oprócz polędwicy pieczone 0,5 h w temp. 70-80*C

 

Bazyl, czy Ty dziś wędziłeś i już kroiłeś, a może jeszcze zjadłeś?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418284
Udostępnij na innych stronach

 

 

No pewnie że jadłem nie po to wędzę żeby nie jeśc, bardzo smaczne :tongue:

 

Bazyl - jako pilny uczeń powinieneś wiedzieć, że wędzonki po wędzeniu należy pozostawić w chłodzie co najmniej na 24 godziny, by aromat przeniknął i wypełnił równomiernie mięsko, a tak jakoś nie wierzę, że bardzo smaczne.... 

A ja dziś post kontynuuję dzień drugi..... taka rodzinna tradycja .... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/41/#findComment-418295
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.