BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) jak dobrze pamiętam to jeszcze wczoraj serki robiłeś? możesz wstawić zdjęcia w wolnej chwili ?Narazie nie ma co wstawiac bo serki pływają w solance, jutro wedzenie. A gdzie przepisPrzepis to pół kilo maki pszennej pół kilo maki żytniej, zakwas wszystko wymieszac odstawic na 12 godzin i do piecaZapomniałem jeszcze woda ja dałem 900 ml. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Przepis to pół kilo maki pszennej pół kilo maki żytniej, zakwas wszystko wymieszac odstawic na 12 godzin i do pieca Zapomniałem jeszcze woda ja dałem 900 ml. To jeszcze dodaj sol Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 30 Grudnia 2013 To jeszcze dodaj sol I cukier Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 30 Grudnia 2013 To jeszcze dodaj solI cukier bazylwidzew czy to już cały przepis? nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ?Dawałem ale już nie chciałem komplikowac Jak dojde z chlebami do mistrzostwa do wstawie cały przepis o A do Z Edytowane 30 Grudnia 2013 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 30 Grudnia 2013 nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ?Dawałem ale już nie chciałem komplikowac no właśnie bo się dopatrzyłam żurawiny i śliwek suszonych .... chyba albo wzrok już mi ''siada'' Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 30 Grudnia 2013 bo się dopatrzyłam żurawiny i śliwek suszonych Dokładnie i jeszcze trochę dodatków Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Narazie nie ma co wstawiac bo serki pływają w solance, jutro wedzenie. zobaczymy co i jak pewnie pyszne wyjdzie,,, Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 2 Stycznia 2014 W sylwestra o godzinie 20:15 zakończyłem sezon wędzarniczy 2013. Wędzenie przy pięknie rozgwieżdżonym niebie i kilku fajerwerkach Z 10 l mleka wyszło 1147 g. oscypka i 338 g. ricotty. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 2 Stycznia 2014 W sylwestra o godzinie 20:15 zakończyłem sezon wędzarniczy 2013. Wędzenie przy pięknie rozgwieżdżonym niebie i kilku fajerwerkach A teraz mamy już 2 stycznia i trzeba zacząć nowy sezon Wędzenie w taką noc to sama przyjemność i jeszcze jedno .... cały czas czekam na ten przepis na chleb serek w przekroju wygląda zachęcająco Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 2 Stycznia 2014 cały czas czekam na ten przepis na chleb Jak będę piekł teraz chleb to porobię zdjęcia i wstawię przepis. Trochę serwatki mam do chleba będzie smaczniejszy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wczoraj jak robiłem chleb wypróbowałem nową mieszarkę https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/ Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzisiaj wstawione miód czwórniak naturalny 10 l.i miód czwórniak korzenny 10 l. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 9 Stycznia 2014 U la la, ten czwórniak to na kilka lat ... zapomnij Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Czwórniak to na zaraz. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ojciec trochę krupnika zrobił według swojego przepisu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiecBędzie na dzisiejsze imieniny. Podstawą do robienia był ten przepis http://deserektv.pl/makowiec-sultanski/ troche go zmieniliśmy.Daliśmy200 g cukru pudru2 jajka8 g proszku do pieczenia (półtorej łyżeczki), więcej nie było75 ml krupnika do masy makowejmasa kupna to dodaliśmy troche rodzynek i skórki pomarańczowejI wnioski po pieczeniu1. SŁUCHAJ OJCA SWEGO2. WIĘCEJ FOREMEK DO PIECZENIA3. ZAPAS PROSZKU DO PIECZENIA4. KRUPNIKA DAC Z 250 ML BO TERAZ GO NIE CZUC Edytowane 12 Stycznia 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiec Bazylku widzę że niezle sobie Oboje radzicie... oby tak dalej to będę miała konkurencję Ciasto wygląda smacznie... widać że spory kawałek został '' pożarty '' Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) oby tak dalej to będę miała konkurencję Halusia nie przesadzaj Ty w ciastach jesteś MISTRZYNIĄ widać że spory kawałek został '' pożartyTak wczoraj próbowaliśmy Edytowane 12 Stycznia 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiec Niejedna kobietka i niejeden facet Wam zazdrości takich zdolności Tak wczoraj próbowaliśmy Z tego ''próbowania'' niewiele się zostało Edytowane 12 Stycznia 2014 przez ania27 Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Z tego ''próbowania'' niewiele się zostało Nie jest tak żle, jeszcze dużo zostało Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzisiaj zioła szwedzkie nastawiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 15 Stycznia 2014 ziomek a te zioła to na pałeczkę Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) ziomek a te zioła to na pałeczkę Na wszystko, może byc i na pałeczkę Dzisiaj po miesiącu wiszenia wsadziłem do lodówki karkówkę a la parmeńska. Waga 1655 g Edytowane 15 Stycznia 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na wszystko, może byc i na pałeczkę Jak na to też, to w Gąsiorowie Cie z tym widzę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.