Skocz do zawartości

Moje wyroby-BazylWidzew


BazylWidzew

Rekomendowane odpowiedzi

jak dobrze pamiętam to jeszcze wczoraj serki robiłeś? możesz wstawić zdjęcia w wolnej chwili ?

Narazie nie ma co wstawiac bo serki pływają w solance, jutro wedzenie.

 

 

A gdzie przepis

Przepis to pół kilo maki pszennej pół kilo maki żytniej, zakwas wszystko wymieszac odstawic na 12 godzin i do pieca

Zapomniałem jeszcze woda ja dałem 900 ml.

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

Przepis to pół kilo maki pszennej pół kilo maki żytniej, zakwas wszystko wymieszac odstawic na 12 godzin i do pieca Zapomniałem jeszcze woda ja dałem 900 ml.

 To jeszcze dodaj sol :tongue:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

To jeszcze dodaj sol

I cukier :D

 

bazylwidzew czy to już cały przepis?  :tongue:  nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ?

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ?

Dawałem ale  już nie chciałem komplikowac :D

Jak dojde z chlebami do mistrzostwa do wstawie cały przepis o A do Z ;)

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

nie dodawałeś żadnych ziaren ani suszonych owoców ?

Dawałem ale  już nie chciałem komplikowac :D

 

no właśnie :) bo się dopatrzyłam żurawiny i śliwek suszonych .... chyba :cool: albo wzrok już mi ''siada'' :facepalm:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W sylwestra o godzinie 20:15 zakończyłem sezon wędzarniczy 2013. Wędzenie przy pięknie rozgwieżdżonym niebie i kilku fajerwerkach

A teraz mamy już 2 stycznia  :) i trzeba zacząć nowy sezon :tongue:
Wędzenie w taką noc to sama przyjemność :)

i jeszcze jedno .... cały czas czekam na ten przepis na chleb :rolleyes:

serek w przekroju wygląda zachęcająco :clap:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiec

post-51707-0-12494600-1389520777_thumb.jpgpost-51707-0-38002900-1389520793_thumb.jpg

Będzie na dzisiejsze imieniny. Podstawą do robienia był ten przepis http://deserektv.pl/makowiec-sultanski/ troche go zmieniliśmy.

Daliśmy

200 g cukru pudru

2 jajka

8 g proszku do pieczenia (półtorej łyżeczki), więcej nie było

75 ml krupnika do masy makowej

masa kupna to dodaliśmy troche rodzynek i skórki pomarańczowej

I wnioski po pieczeniu

1. SŁUCHAJ OJCA SWEGO

2. WIĘCEJ FOREMEK DO PIECZENIA

3. ZAPAS PROSZKU DO PIECZENIA

4. KRUPNIKA DAC Z 250 ML BO TERAZ GO NIE CZUC

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiec
 

 

Bazylku widzę że niezle sobie Oboje radzicie... oby tak dalej to będę miała konkurencję  :facepalm:

Ciasto wygląda smacznie... widać że spory kawałek został '' pożarty ''  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

oby tak dalej to będę miała konkurencję :facepalm:

Halusia nie przesadzaj Ty w ciastach jesteś MISTRZYNIĄ

 

 

widać że spory kawałek został '' pożarty

Tak wczoraj próbowaliśmy :D

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj z ojcem upiekliśmy makowiec

 

Niejedna  kobietka i niejeden facet Wam zazdrości takich zdolności :clap:

 

Tak wczoraj próbowaliśmy

 

Z tego ''próbowania'' niewiele się zostało :facepalm:

Edytowane przez ania27
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:) ziomek a te zioła to na pałeczkę :)

Na wszystko, może byc i na pałeczkę :D

Dzisiaj po miesiącu wiszenia wsadziłem do lodówki karkówkę a la parmeńska. Waga 1655 g

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.