BazylWidzew Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Wczoraj pierwszy raz wędziłem łososia Na 900 g dałem 80 g soli, 20 g cukru i 1 g pieprzu. Posmarowałem też złotym syropem. Po 7 h wędzenia temp. 30-40*C wyparowało 160 g. Ale smak całkiem inny od tych kupnych 500 posta napisałem w moim temacie Edytowane 21 Maja 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 21 Maja 2014 Ja wędzę w temperaturze do 20°C. Co do różnicy smaków zgadzam się całkowicie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Maja 2014 Ja wędzę w temperaturze do 20°C Zanim zacząłem wędzic to w wędzarni było 22*C Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 21 Maja 2014 I tu w całej rozciągłości potwierdza się to, że jeśli na zimno to tylko z Dym Generator. I to najlepiej nocą w okresie wiosenno letnim. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 21 Maja 2014 ...albo z przejściową komorą do zimnego wędzenia... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Ale smak całkiem inny od tych kupnych Ale ten co wędziłeś też kupny i to hodowlany Po 7 h wędzenia temp. 30-40*C Nie przekraczaj 30st i .... Pogadamy o smaku jak zrobisz w niższej temperaturze naszego bałtyckiego Edytowane 21 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 22 Maja 2014 Ale ten co wędziłeś też kupny i to hodowlany No niestety Pogadamy o smaku jak zrobisz w niższej temperaturze naszego bałtyckiego U mnie chyba nie do kupienia. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 22 Maja 2014 Ostatnio z 10 l mleka.Najpierw zebrałem 640 ml śmietany Ze śmietany zrobiłem 230 g masła. Twaróg 2170 g. Gdzieś widziałem zdjęcie EL GREGORA jak twaróg wisiał w worku. To sobie wsadziłem twaróg w worek do filtracji moszczu i po 16 h obciekania jeszcze na dole było dużo serwatki. Więcej w tym worku nie będę robił I 282 g ricotty Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 22 Maja 2014 Dzisiejsze wędzenie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 23 Maja 2014 Ostatnio z 10 l mleka.Najpierw zebrałem 640 ml śmietany IMG_3505.JPG Ze śmietany zrobiłem 230 g masła. IMG_3506.JPG Twaróg 2170 g. Gdzieś widziałem zdjęcie EL GREGORA jak twaróg wisiał w worku. To sobie wsadziłem twaróg w worek do filtracji moszczu i po 16 h obciekania jeszcze na dole było dużo serwatki. Więcej w tym worku nie będę robił IMG_3503.JPG I 282 g ricotty IMG_3504.JPG BazylWidzew, nie mogę się doczekać kiedy i u mnie coś takiego na stole zagości. Chyba kupię krowę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-353800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 26 Maja 2014 Właśnie odsączyłem nalewke z mniszka. Wcześniej było w 3 l słoiku, ale jak zaczelismy z ojcem dolewac to słoik zrobił się za mały Dałem sok z 1 cytryny ( miałem tylko jedną ), jutro jeszcze dam z 2. Miodu do smaku i kieliszek nalewki z płatków dzikiej róży Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-354251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 26 Maja 2014 To podziel się z bliźnim przepisem na mniszkówkę i płatkówkę różaną. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-354252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 26 Maja 2014 Właśnie odsączyłem nalewke z mniszka. Bazyl - rób, rób, na wrzesień będzie dużo potrzeba, ja też więcej nawarzę.... i będzie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-354356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 28 Maja 2014 Bazyl widzę, że biały bez zaczyna kwitnąć, propozycje przerobu masz dla mnie.... chodzi o kwiaty... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-354803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 29 Maja 2014 To podziel się z bliźnim przepisem na mniszkówkę i płatkówkę różaną. Na mniszkówkę tu masz przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6131-mala-galeria-naszej-medalistki-alltid/page-6 a na płatkach róży to źle napisałem bo to nie nalewka tylko zaprawka. Tu masz zdjęcie i przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-11 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-354963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wczoraj zrobiłem jogurt i teraz sam dędę robił Wcześniej zrobiłem ser topiony Wyszedł rzadki, bo twaróg był mniej suchy. Pytanie do doświadczonych serowarów, czy ilośc sody ma wpływ na gęstośc serka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-355381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 1 Czerwca 2014 nie wypijaj do końca jogurtu,zostaw pół szklanki i będziesz miał na następny Serek do jedzenia łyżeczką doskonały Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-355433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Serek do jedzenia łyżeczką doskonały A ja taki serek to z parowkami lubie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif. Teraz parowki musisz zrobic i zobaczysz jakie dobre Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-355541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 1 Czerwca 2014 A ja taki serek to z parowkami lubie k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.. Teraz parowki musisz zrobic i zobaczysz jakie dobre Z tym jest problem bo parówek jeszcze nie robiłem Dzisiaj nalewke z kwiatów akacji nastawiłem 310g kwiatów akacji zalałem 1,5 l wódki 45% i dodałem pół laski wanilii (1g) Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-355559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 1 Czerwca 2014 u mnie na osiedlu obchlastali w zimie na zero akacje - więc kwiatu zero, za to nastawiłem dziś syrop do nalewki z kwiatu czarnego bzu. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-355563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ojciec wczoraj zrobił konfiture z płatków dzikiej róży Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-356173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dobrze jest ususzyć trochę płatków róży i trzymać w szczelnym słoiku - do niektórych nalewek będzie jak znalazł . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-356201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Wczoraj kupiłem prawie 6 kg kości. Dzisiaj połowę obrałem z 2896 g wykroiłem 1282 g miesa w tym 182 g tłustego. Kości dla piesków i chrząstki dla kotów Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-356337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Bazyl Ty bardzo pomysłowy jesteś i troskliwy (te psy i koty) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-356340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 6 Czerwca 2014 laseczki czy WY widzicie jaki zaradny,czuły ,troskliwy chłopak płatki róży musi zamykać w słoiki zamiast ścielić u WASZYCH stup Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/21/#findComment-356344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.