Einshell Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 30 Lipca 2013 :shock: No to ...widać , że się ''tam'' nie starają... i bardzo dobrze dla Ciebie !!! Na tej ubojni , gdzie ja się zaopatruję ... nie ma czego wykrawać ... SUPER wyroby :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :grin: :grin: Pozdrawiam!!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-294691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 30 Lipca 2013 nie ma czego wykrawać .W Rynie są 2 sklepy mięsne i w tym drugim kości są takie że nie ma na nich mięsa. Bez mięsa i cena 3.95 kg a ja kupuję po 3.25 kg Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-294692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 31 Lipca 2013 Kilka nalewek wcześniej robionych. Agrest czerwony i zielony. Czarna porzeczka Porzeczko-agrest i czerwona porzeczka Dzisiaj zebrane owoce I nalewki z nich Agrest zielony 350 g. i 0,5 l. alkoholu, agrest czerwony 1344 g. i 1 l. alkoholu, porzeczko-agrest 1110 g. i 0,5 l. alkoholu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-294828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Dzisiaj po miesiącu leżenia w lodówce spróbowałem polędwiczkę a la wędliny parmeńskie Z początkowych 410 g. zostało 175 g. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-294902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Wczoraj zrobiłem karkówkę a la parmeńska Na 2155 g. karkówki dałem 52,5 g. soli, 26 g. peklosoli, 80 g. czosnku, 10 g. pieprzu, 6 g. kolędry i 40 g. mieszanki przypraw. Kości kupiłem Z 2420 g. kości wykroiłem 795 g. mięsa. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-295536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Wczoraj metkę zrobiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-295897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Wczoraj karkówkę zawinąłem i powiesiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 W końcu mamy kuchnie z piekarnikiem. Dzisiaj pierwszy raz piekłem chleb w piekarniku, koniec z chlebem z prodiża :lol: Skórka nie jest przypalona i ogólnie lepiej wygląda Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 W końcu mamy kuchnie z piekarnikiemNowy nabytek Oj to teraz będzie się działo :_) Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 :grin: nowoczesność w domu i zagrodzie :grin: Tylko nie zapomnij przywieść chleba do Gąsiorowa :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Z prodiża był zajebisty :clap: piekarnika to dopiero pokażesz cały kunszt :thumbsup: do ,,kumpletu,, smalec + ogórek kiszony + garnuszek bimberku. Prawdziwe smaki Warmii i Mazur :grin: :thumbsup: Ziomek tak trzymaj :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 do ,,kumpletu,, smalec + ogórek kiszony + garnuszek bimberku. Grzegorz chleb i bimberek będzie smalec i ogórek musisz sam przywieść Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Trochę mięsa wykroiłem Z 1135 g. kości uzyskałem 471 g. mięsa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dzisiaj trochę mięsa z kości Z 3135 g. kości wykroiłem 1174 g. mięsa Karkówkę wsadziłem do lodówki. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-296983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Maślaki z mojej działki marynowane kilka dni temu i kilka wczoraj zebranych Moja nocna produkcja chleb upiekłem Mięso z kości z 2684 g. wykroiłem 1173 g. mięsa Mięso z kości wyjąłem z zamrażalnika zrobi się kiełbasę Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Dzisiaj zrobiłem meksykańskie ogórki Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 :grin: to będą paliły dwa razy :grin: :thumbsup: :clap: Nie zapomnij przytulić do Gasiorowa :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dzisiaj zrobiłem meksykańskie ogórkiBazylku.. jeśli można to ja poproszę o przepis, może uda mi się zrobić kilka słoiczków póki są jeszcze ogórki :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Halusia dostałem od kobiety kumpla taki przepis Tylko ja robiłem z kilograma ogórków i dałem 2 łyżki soli (45g) 27 g czosnku 25 ml oleju 75 ml octu 1 czubata łyżeczka chilli (3g) 1 płaska łyżka papryki słodkiej (3g) 2 liście laurowe (0,4g) 3 ziarenka ziela angielskiego (0,5g) 1 płaska łyżka gorczycy (10g) 125 g cukru Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Halusia dostałem od kobiety kumpla taki przepis Ślicznie dziękuję Bazylku... ogórki już zakupiłam i jutro sie zabieram do roboty. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 W niedziele i poniedziałek zrobiłem swoją pierwszą kiełbasę. Podstawą i wzorem do jej zrobienia była kiełbasa z kości DZIADKA Mieszanie z peklosolą Lepsze kawałki mięsa klasa 1 pokroiłem drobno w kostkę, wyszło 937g. Mielenie Jedno pętko 200g. do spróbowania sparzyłem na białą, smak OK Można dalej nabijać w jelita Kiełbasa nabita w jelita z 9240g. mięsa zrobiło się 10188g. Osadzanie 4 godziny Wędzenie 4 godziny ciepłym dymem Część upiekłem wyszło 3710g. http://images51.fotosik.pl/46/419af15def5e1a29med.jpg http://images53.fotosik.pl/46/0b436aba9a5db0b4med.jpg Resztę sparzyłem wyszło 4635g. http://images52.fotosik.pl/46/8e72513239f27f23med.jpg Przekrój z lewej parzona i pieczona http://images52.fotosik.pl/46/2a51c0f157dada4fmed.jpg 955g. parzonej powiesiłem do suszenia PSIA MAZURSKA skład: mięso z kości 9240 g. peklosól 175 g. o składzie 70% peklosól i 30% sól czosnek 54 g. pieprz 20 g. majeranek 9,7 g. tymianek 3 g. oregano 5 g. kolendra 5 g. jałowiec 6 g. woda 0,8 l. Na kiełbasę zakupiłem 21204 g. kości po 3,25 zł co daje 7,45 zł. za kg. mięsa. W sumie 68,91 zł + 11,5 m. jelit po 0,34 zł m. co daje 3,91 zł. Po wędzeniu wyszło 8545 g. kiełbasy co daje 8,52 zł. za kg. kiełbasy. No jak bym doliczył swoją robociznę, a nie jestem tani to by wyszło więcej :grin: Ale z drugiej strony jak bym nie liczył kości które i tak kupuje dla piesków to by wyszło 0,45 zł. za kg. :shock: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 :grin: pierwsza kiełbasa :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Wczoraj konserwę słoikową zrobiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-297998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Przekrój z lewej parzona i pieczona Bazylu mój kochany... do du....y ta kiełbasa... sorki.... będę dosadny... tylko nie mniej żalu... czy coś... Kiełbasa pewnie smakowita... ale widać , że wiór... z całym szacunkiem... ale raz że przeparzyłeś/podpiekałeś, dwa, nabijanie w jelita chyba za szybko szło.... Na zdjęciu wiórowata i sucha jest... Co się stało ??? Bazyl !!! Przecież fajne kiełbasy robisz !!! ??? :rolleyes: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-298006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 :grin: Arturze :grin: nie zapominaj,że to jest PSIA MAZURSKA :thumbsup: ONA taka musi być :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-298014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Arturze :grin: nie zapominaj,że to jest PSIA MAZURSKA :thumbsup: ONA taka musi byćFaktycznie Grzesiu ale mógłbyś sąsiada podszkolić Bazyl, wybacz ale jak na pierwszy raz... to też coś nie tak poszło... :shock: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/10/#findComment-298028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.