Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

coś nie poszło bo to chudy pies był :grin:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-298033
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Na zdjęciu wiórowata i sucha jest...

Może jest trochę sucha, ale to jest samo mięso z kości nie dodawałem nic tłustego

ale raz że przeparzyłeś/podpiekałeś, dwa, nabijanie w jelita chyba za szybko szło...

Parzona w temp. 80*C do uzyskania wewnątrz temp. 72*C. Pieczenie temp. 90-95*C, raz mi skoczyło na 110*C :devil: do uzyskania wewnątrz 72*C. Z nabijaniem faktycznie się spieszyłem bo był mecz Widzewa. Za tydzień wezmę do Gąsiorowa to mistrzowie ocenią :rolleyes:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-298035
Udostępnij na innych stronach

bazylwidzew, :clap: , teraz z piekarnikiem masz nieograniczone mozliwosci :grin:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-298436
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ojciec jak byłem na zlocie wino gronowe nastawił

Psia Mazurska powoli znika trzeba mięso wykrawać na następną

Z 2735 g. kości wykroiłem 1012 g. mięsa :cool:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-300614
Udostępnij na innych stronach

bazyl, kiełbasę będziesz robił ??? skąd masz takie "kości"

Poki kiełbasę już taką zrobiłem, wziąłem na zlot w Gąsiorowie. Ze 3 miesiące temu otworzyli w Rynie drugi sklep mięsny i tam mają innego dostawcę. Niestety ostatnio wszystko zdrożało, 3 tygodnie temu kości kupowałem po 3,25 za kg a teraz po 3,39 :devil:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-300621
Udostępnij na innych stronach

dałbym słoninę :grin: a bazyl zrobi jak zechce :grin:

Grzegorz rozmawialiśmy o tym w drugiej dokładnie tak zrobię 10 % słoniny :cool:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-300671
Udostępnij na innych stronach

Wino z aronii nastawiłem

a ty łobuzie... :) a nalewkę robiłeś ? Ja niestety aronii nie mam...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-301937
Udostępnij na innych stronach

A ja dla odmiany mam aronię tylko % brak :rolleyes:

bazylwidzew, czy coś poza aronią, wodą ,cukrem i drożdżami dodawałeś ??

Z samej aronii będzie do kupażowania, z samej aronii nie jest dobre

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-301953
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj pracowity dzień mieliśmy z ojcem, wyciskaliśmy sok z jabłek na wino. Z 24 kg. jabłek uzyskaliśmy 12 l. soku, ale zajęło nam to 7 godzin :shock:

Po ciężkiej pracy spróbowaliśmy karkówkę a la parmeńska. Po miesiącu leżenia w lodówce troszkę obeszła pleśnią, ale smak rewelacja jeszcze chyba nie zrobiłem tak dobrej parmeńskiej. 06.08.2013. ważyła 2155 g. a dzisiaj 1575 g.

Przekrój

Po zjedzeniu tych dwóch kawałków otworzyłem pifko bo do pifka super smak. Kawałek odkroiłem do jedzenia :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-302340
Udostępnij na innych stronach

Kawałek odkroiłem do jedzenia

Bazyl na bogato pojechałeś z tym kawałkiem :tongue:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-302343
Udostępnij na innych stronach

Kawałek odkroiłem do jedzenia

Bazyl na bogato pojechałeś z tym kawałkiem :tongue:
No nie zjadłem go całego jeszcze jest :grin:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-302350
Udostępnij na innych stronach

bazylwidzew,

Jak zawsze jestem pod wrażeniem oglądając Twoje wyroby ,a pyfko dobra rzecz aczkolwiek nie leży mi ten gatunek pozdrawiam bez pyfka ukłony dla Taty to siem chłop natyrał :wink: :lol:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-302368
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem karkówkę a la parmeńska. Waga 1920 g.

Poprzednia karkówka wyszła tak dobra że teraz przyprawy będę dawał w następujących ilościach na 1 kg. mięsa. Sól 24,5 g, peklosól 12 g, czosnek 37,5 g, pieprz 4,7 g, kolendra 2,8 g i mieszanka przypraw 18,6 g.

Nową foremkę do chleba wypróbowałem, zrobiłem chleb ze słonecznikiem i dynią. Próba nie do końca udana, bo dałem za dużo wody i wyszedł lekki zakalec.

Jak od roku piekę chleby jeszcze nie miałem takiego przypadku że grzyb mi się upiekł :grin: :shock:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/11/#findComment-303203
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.