BazylWidzew Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1051 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ile obciekal w lodówce ? 3 dni i nie w lodówce tylko na sitku w garze, tu masz https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=417736 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1052 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 a ja robiłam z jogurtu i obciekał w lodówce na pieluszce , stąd pewnie różnica w konsystencji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1053 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dzisiaj wyjąłem po 91 dniach z pończochy karkówkę i szynkę a'la parmeńska nastawioną 8 stycznia Z początkowej wagi karkówka 2225 g zostało 1305 g 58,5 %, szynka 1593 g zostało 804 g połowa W pierwszym etapie się zagapiłem i w lodówce było 3 tygodnie, to sobie wymyśliłem że w następnych etapach też będą po tydzień dłużej.Wnioski. Dla karkówki za długo, dla szynki zdecydowanie za długo. Karkówka słonawa a szynka zdecydowanie za słona i szynka tak twarda że ciężko ją kroic. Nie wiem czy to od długości robienia czy była za niska wilgotnośc, ale jeszcze nigdy jak robiłem takie wyroby tak bardzo nie odlatywała obsypka. Przy zdejmowaniu pończochy odpadło 9 g obsypki. Szynka sknocona, karkówka ujdzie. Szynke robiłem pierwszy raz muszę za jakiś czas jeszcze raz zrobic. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack78 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1054 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę że nawet kot nie jest zainteresowany i patrzy w inną stronę Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez jack78 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1055 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wnioski Jeden wniosek - spie ..łeś ... sprawę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1056 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czepiacie się Bazyla... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1057 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 ziomek w naszych domowych warunkach najlepiej trzymać ( zależy od wielkości 25-40 dni) potem to tylko wysycha i traci na walorach smakowych Trochę za grubo pokroiłeś Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1058 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Trochę za grubo pokroiłeś Co se będę żałował Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1059 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Co se będę żałował to nie o żałowanie sobie chodzi tylko im cieniej pokroisz tym smaczniejsze ... przynajmniej dla mnie Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1060 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 to nie o żałowanie sobie chodzi tylko im cieniej pokroisz tym smaczniejsze ... Dobrze Wiesiu radzi, ale takiego suchara to tylko na krajalnicy da się cieniutko ciachnąć, taki prawie przezroczysty plasterek ...... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1061 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 takiego suchara to tylko na krajalnicy da się cieniutko ciachnąć, taki prawie przezroczysty plasterek Dokładnie dlatego kroję jak się uda Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1062 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzisiaj w nocy upiekłem se chleb serowy I na śniadanie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1063 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 To sernik?żartuje ładny Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1064 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 chleb serowypoproszę przepisa Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1065 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bazyl a dlaczego piszesz keczupem RTS tak ... mało czytelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1066 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) poproszę przepisa Żadnego przepisu nie ma. Robiłem swój normalny chleb taki https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/?do=findComment&comment=325366 już miałem nawet w misce wymieszane dodatki ale w butelce z serwatką ze 100 g ricotty. Nie dawałem dodatków i wyszedł chleb serowy. Ser w smaku jest lekko wyczuwalny, jakby dac więcej sera bardziej by go było czuc. Bazyl a dlaczego piszesz keczupem RTS tak ... mało czytelnie? Bo i tak wiadomo że WIDZEW najlepszy jest Tu możesz sobie zobaczyc http://www.rmf24.pl/sport/news-stworzyliscie-mape-kibicow-polskich-klubow-triumfuje-widzew-,nId,1709548 Ta flaga ze zdjęcia też coś mówi Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1067 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzisiaj na obiad makaron ze śmietaną i malinami Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1068 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Sało dzisiaj zrobiłem Po lewej z pieprzem i liściem laurowym, po prawej z majerankiem trochę soli mi brakło i ostatnia warstwa nie jest zasypana Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-419988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1069 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jak długo będzisz trzymał sało w soli , ja mam zasypaną słonine juz 4 tygodnie , przed świetami wedziłem 3 tygodniową , własnie ja pogryzam po plasterku co wieczór , teraz chce potrzymac wg przepisu i opowieści mojej teściowej , która twierdziła ze u nich w domu ( czytaj na wschodzie ) tzrymali słonine w soli w worku płuciennym na strychu przez kilka tygodni , stawala sie wtedy miekka i smarowna , musze się zdać na siebie , gdyz juz nie moge zaciagnąc rady u Teściowej , ale po 6-7 tygodniach zobaczymy co sie " "urodzi" .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1070 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jak długo będzisz trzymał sało w soli Dopóki sól będzie wyciągac wilgoc ze słoniny, pewnie z tydzień. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1071 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzisiaj zapakowałem karkówkę i szynkę a"la parmeńska Szynka taka twarda że jak kroiłem to prawie palca se uciąłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1072 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj na obiad kuzyn zrobił ozory w sosie śmietanowo-chrzanowym Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1073 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Bazyl, następnym razem ozór pokrój w plastry najlepiej tak w połowie duszenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1074 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Bazyl, następnym razem ozór pokrój w plastry najlepiej tak w połowie duszenia Kuzyn robił ja tylko jadłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1075 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiaj na obiad kuzyn zrobił ozory w sosie śmietanowo-chrzanowym O matko... Bazylku a na co Ci dwa ozory ... nie przeżyję tego na zlocie Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/43/#findComment-420604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.