andrzej k Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 25 Października 2015 trze ba było robić zapasy dzisiejsza produkcja kiełbaski i kabanosów przy okazji wędzenia udało mi się do końca poukładać zapasy drewna Całościowo super . Zawsze mówię że przy wędzeniu to butelka piffka i nic więcej . Jednak tak jak Ty, zawsze coś dodatkowo wynajdę . Może być nawet koszenie trawnika Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Andrzejku przy okazji trawnik też skosiłem Marderm aż się boję , jak bym przy okazji robił krakowską podsuszaną ,noc miała byś z głowy Kamil_1 OK Wujaszku zawsze podpiekam i podsuszam Pozdrawiam Edytowane 25 Października 2015 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 26 Października 2015 Wieslaw tutaj slowa sa zbedne :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 26 Października 2015 Marderm aż się boję , jak bym przy okazji robił krakowską podsuszaną ,noc miała byś z głowy Przez tą mini spółdzielnię to i tak co drugą noc śnią mi się wędzonki albo kiełbasy A Ty jeszcze dołożyłeś swoje Ale mam chętkę na takiego kabanosa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 26 Października 2015 Marderm kabanosy są przepyszne a to efekt dzisiejszego dreptania , pogoda była super Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 27 Października 2015 Wiszą jak bombki na choince do świąt sie powoli przygotowujesz? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 27 Października 2015 Witam a tym razem coś miłego dla oczu i podniebienia w jesiennym stylu Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 28 Października 2015 Nic tylko pogratulować!!!! Przepiękny wystrój... Aż zgłodniałem Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-452832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 28 Października 2015 Witam a tym razem coś miłego dla oczu i podniebienia w jesiennym stylu 002.JPG003.JPG004.JPG Mistrzostwo !!! Ślinotoku można dostać !! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-453032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 29 Października 2015 Arko ,kwlj Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-453066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam z braku czasu przedświąteczne nocne wędzenie ,wędlinki już sparzone ,kiełbaski się wychładzają wszystkie podpiekane Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-464624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Wiesław ale dajesz czadu super wyroby .Ale jak mnie oczy nie mylą to musiałeś zawiesić :thumbsup:" reprodukcję " naturalną coby kiełbachy miały gdzie wisieć .Pozdrawiam humorystycznie i świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-464627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 23 Grudnia 2015 z braku czasu przedświąteczne nocne wędzenie Chyba wszyscy na forum są bardzo "zadreptani" przed świętami Bardzo ładne wędzenie... na pewno będzie smacznie na święta!! Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-464645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Witam moje kolejne zestawy Świąteczno -Noworoczne ,może ta prezentacja stanie się cykliczna Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-465157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Na bogato Panie na bogato .Ale mi najbardziej podoba się wykorzystanie łóżeczka dziecinnego . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-465163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 27 Grudnia 2015 PePe zwłaszcza latem bo jest obite moskitierą Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-465166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 6 Maja 2016 Pierwsze podejście do kiełbasy kruchej z szarym oczkiem na soli morskiej i całkiem udane bardzo smaczna Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-495244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 6 Maja 2016 No piękna I proszę napisać jak robiłeś Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-495250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 6 Maja 2016 Witaj Einshell Mój przepis na 5 kg wiejskiej kruchej z szarym oczkiem galaretką podpiekanej 3 kg mięso od szynki l sitko 81 kg mięso od szynki ll sitko 80,5 kg boczku sitko 4 0.5 kg podgardla sitko 4 i 2.5 przyprawy :sól morska niejodowana 18 g / kgpieprz czarny świeżo mielony 2 g /kgcukier 1 g / kgczosnek 3 g / kg bulion wrzątek 300 ml na 5 kg wymieszać ,nabić w jelita wieprzowe kaliber 28-30 akurat takie miałem i do wędzarni osuszanie około 1 godz. zależy od wędzarni wędzenie 3-3,5 godz. temp.55-65 st.Cpodpiekanie 45 min -1 godz temp.90-100 st .C studzenie piwnica 1 godz temp około 12 st. C następnie chłodziarka temp. 4-6 st.C do stężenia wewnątrz galaretki smacznego Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-495260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 6 Maja 2016 Super Tomaszu Dzięki wielkie Widzę ,że robimy podobnie , tylko ja na 13 , 10 i 8 mm mieliłam Czasami jak nie zapomniałam , to było wołowe mielone na 4 mm Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-495261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Witam po małej przerwie nowe produkty kiełbaska jak i kabanosy tradycyjnie podpiekane w 65 % drobiowe udziec z indyka i kurczaka 35% mięso wołowe,szynka wieprzowa i chudy boczek Edytowane 27 Lipca 2016 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-508092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 27 Lipca 2016 Witaj Einshell Mój przepis na 5 kg wiejskiej kruchej z szarym oczkiem galaretką podpiekanej 3 kg mięso od szynki l sitko 81 kg mięso od szynki ll sitko 80,5 kg boczku sitko 4 0.5 kg podgardla sitko 4 i 2.5 przyprawy :sól morska niejodowana 18 g / kgpieprz czarny świeżo mielony 2 g /kgcukier 1 g / kgczosnek 3 g / kg bulion wrzątek 300 ml na 5 kg wymieszać ,nabić w jelita wieprzowe kaliber 28-30 akurat takie miałem i do wędzarni osuszanie około 1 godz. zależy od wędzarni wędzenie 3-3,5 godz. temp.55-65 st.Cpodpiekanie 45 min -1 godz temp.90-100 st .C studzenie piwnica 1 godz temp około 12 st. C następnie chłodziarka temp. 4-6 st.C do stężenia wewnątrz galaretki smacznego Ten bulion wrzątek dodajesz w trakcie mieszania? na początku, w środku, na końcu? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-508097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 27 Lipca 2016 Witaj Sylwek dodaje na początku mieszania a po chwili jak temp.spadnie dodaję czosnek i jeszcze chwilę mieszam jest to krótkie ale intensywne mieszanie ,nie zalecam długiego mieszania im dłużej tym kiełbasa będzie gumowata i bez galaretki Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-508118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam po małej przerwie nowe produkty kiełbaska jak i kabanosy Tomku , wyroby przecudnej urody Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-508131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 28 Lipca 2016 Przyglądam się fotkom wędlin i zauważyłem ze w niektórych miejscach są wbite chyba wykałaczki.Myślę że w celu zapobiegania stykania się wędlin podczas wędzenia. Jeśli tak to mam pytanie czy nie powoduje to wycieku soków z wędlin ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/10/#findComment-508169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.