Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 889
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To Swieta juz zaczete . Wspanialosci  :clap:

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-392246
Udostępnij na innych stronach

Na słoninę aż ślinka cieknie  :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-392318
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chleba zabrakło to zrobiłem litewski, jeszcze gorący
 

O jaaa... Przemku... mimo tego że już jestem po kolacji to z chęcią schrupałabym tą skórkę z chlebka  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-393154
Udostępnij na innych stronach

Palcówka odpowiedno dojrzała  dziś zapakowałem prożniowo, trochę słoniny i boczku ala salo machnąłem i przy okazji małe wędzenie  żeby było co jeść na śniadania. :cool: Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki? :)

 

post-39848-0-87970000-1420313737_thumb.jpgpost-39848-0-20309600-1420313744_thumb.jpg

post-39848-0-02866000-1420313899_thumb.jpgpost-39848-0-77316100-1420313908_thumb.jpg

post-39848-0-96622500-1420313919_thumb.jpgpost-39848-0-45984600-1420313953_thumb.jpg

post-39848-0-50304700-1420313960_thumb.jpgpost-39848-0-93529700-1420314032_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394455
Udostępnij na innych stronach

 

 

Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki? :)

 

To te czarne - ciekawe....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394457
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, nacinasz wzdłuż nacierasz dobrze solą w środek wkładasz plasterki czosnku najlepiej polskiego (przez chiński 1kg słoniny poszło do kosza) dodatkowo obsypuję grubo mielonym pieprzpem i zamykam prózniowo, taką słoninę trzymam 2-4 dni w temp. pokojowej jak puści soki wkładam do lodówki i trzymam min. 2tyg po tym czasie wygląda jak na zdjęciach wyżej.

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394465
Udostępnij na innych stronach

Powinna być najlepiej próbować co jakiś czas aż nic nie zostanie :D Nie wiem czy jadłeś na zlocie tą od Saszy? bo właśnie ta słoninka miała jakoś 3 dni rozpływała się... i nie była parzona itp. :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394471
Udostępnij na innych stronach

 

 

Palcówka odpowiedno dojrzała  dziś zapakowałem prożniowo, trochę słoniny i boczku ala salo machnąłem i przy okazji małe wędzenie  żeby było co jeść na śniadania. Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki?
 

 

Przemek ale pyszności... z przyjemnością tutaj zagladam  :clap:  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394475
Udostępnij na innych stronach

Ja się chyba Przemek wybiorę do Ciebie z wizytą duszpasterską ;) HEHE

Szykuj dla mnie słoninę do wzięcia z ubojni :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394491
Udostępnij na innych stronach

Browar mogę zabrać... swój ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394499
Udostępnij na innych stronach

Z ostatniej produkcji osypków zostało ok 4l mleka które stało sobie ponad tydzień w temp. ok 10-15C szkoda było wylać (a było kwaśne) to zakupiłem 26l świeżego mleka i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg :) juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne,  jutro wędzenie. :cool:

 

post-39848-0-77895100-1421002103_thumb.jpgpost-39848-0-61858400-1421002128_thumb.jpg

post-39848-0-93774400-1421002138_thumb.jpgpost-39848-0-85661200-1421002149_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396320
Udostępnij na innych stronach

 

 

i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg :) juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne, jutro wędzenie. :cool:

 

No ładne, widzę że na okoliczność gumkę założyłeś....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396378
Udostępnij na innych stronach

Z ostatniej produkcji osypków zostało ok 4l mleka które stało sobie ponad tydzień w temp. ok 10-15C szkoda było wylać (a było kwaśne) to zakupiłem 26l świeżego mleka i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg :) juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne,  jutro wędzenie. :cool:

 

attachicon.gifDSC00645.JPGattachicon.gifi_DSC00653.JPG

attachicon.gifi_DSC00655.JPGattachicon.gifi_DSC00657.JPG

No to Przemek jesteś o jedno doświadczenie więcej do przodu :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396409
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj mały test przekroju wędlin dojrzewających i wędzonych, dla tych pierwszych jeszcze potrzeba kilka dni :cool:

 

attachicon.gifi_DSC00228.JPGattachicon.gifi_DSC00229.JPG

attachicon.gifi_DSC00243.JPGattachicon.gifi_DSC00237.JPG

attachicon.gifi_DSC00235.JPGattachicon.gifi_DSC00241.JPG

attachicon.gifi_DSC00245.JPGattachicon.gifi_DSC00247.JPG

attachicon.gifi_DSC00239.JPG

Hallo mam pytanie ta szynka dojrzewajaca ma troche ples  moje pytanie jest to normalne albo powietrze gdzie sie suszy jest nie odpowiednie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396748
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem lisiecką, nie byłbym sobą jak bym czegoś nie przekombinował i tak wyszła lisecka z kilkukrotnie większą dawką pieprzu :D

 

http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0679.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0726.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0729.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0735.JPG

 

A na obiadek dziś przy wędzeniu to co miałem pod reką. :cool:

 

http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0692.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397403
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.