pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Chleba zabrakło to zrobiłem litewski, No proszę, piekarz też. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-393169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Palcówka odpowiedno dojrzała dziś zapakowałem prożniowo, trochę słoniny i boczku ala salo machnąłem i przy okazji małe wędzenie żeby było co jeść na śniadania. Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki? To te czarne - ciekawe.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Bazyl, nacinasz wzdłuż nacierasz dobrze solą w środek wkładasz plasterki czosnku najlepiej polskiego (przez chiński 1kg słoniny poszło do kosza) dodatkowo obsypuję grubo mielonym pieprzpem i zamykam prózniowo, taką słoninę trzymam 2-4 dni w temp. pokojowej jak puści soki wkładam do lodówki i trzymam min. 2tyg po tym czasie wygląda jak na zdjęciach wyżej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Powinna być najlepiej próbować co jakiś czas aż nic nie zostanie Nie wiem czy jadłeś na zlocie tą od Saszy? bo właśnie ta słoninka miała jakoś 3 dni rozpływała się... i nie była parzona itp. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Palcówka odpowiedno dojrzała dziś zapakowałem prożniowo, trochę słoniny i boczku ala salo machnąłem i przy okazji małe wędzenie żeby było co jeść na śniadania. Serki dojrzewają delikatnie spuchły może będą dziurki? Przemek ale pyszności... z przyjemnością tutaj zagladam Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wyroby super;) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja się chyba Przemek wybiorę do Ciebie z wizytą duszpasterską HEHESzykuj dla mnie słoninę do wzięcia z ubojni Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Szkoda że już w łomży nie te piwo co kiedyś, bo bym napisał że po drodze przez browar. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Browar mogę zabrać... swój Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-394499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z ostatniej produkcji osypków zostało ok 4l mleka które stało sobie ponad tydzień w temp. ok 10-15C szkoda było wylać (a było kwaśne) to zakupiłem 26l świeżego mleka i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne, jutro wędzenie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 11 Stycznia 2015 O kurcze szok super W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 11 Stycznia 2015 i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne, jutro wędzenie. No ładne, widzę że na okoliczność gumkę założyłeś.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z ostatniej produkcji osypków zostało ok 4l mleka które stało sobie ponad tydzień w temp. ok 10-15C szkoda było wylać (a było kwaśne) to zakupiłem 26l świeżego mleka i tak o to powstały korbacze z prawie 30l wyszło 2,8kg juz przy krojeniu i odcedzaniu skrzepu było widać że jest idealnie plastyczne, jutro wędzenie. DSC00645.JPGi_DSC00653.JPGi_DSC00655.JPGi_DSC00657.JPGNo to Przemek jesteś o jedno doświadczenie więcej do przodu Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia63 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzisiaj mały test przekroju wędlin dojrzewających i wędzonych, dla tych pierwszych jeszcze potrzeba kilka dni i_DSC00228.JPGi_DSC00229.JPGi_DSC00243.JPGi_DSC00237.JPGi_DSC00235.JPGi_DSC00241.JPGi_DSC00245.JPGi_DSC00247.JPGi_DSC00239.JPGHallo mam pytanie ta szynka dojrzewajaca ma troche ples moje pytanie jest to normalne albo powietrze gdzie sie suszy jest nie odpowiednie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-396748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem lisiecką, nie byłbym sobą jak bym czegoś nie przekombinował i tak wyszła lisecka z kilkukrotnie większą dawką pieprzu http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0679.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0726.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0729.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0735.JPG A na obiadek dziś przy wędzeniu to co miałem pod reką. http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0692.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Lisiecka ładne pętka,zapodaj jeszcze środeczek jak se dychnie;)a propo obiadku takie są najlepsze:))pozdro https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Brawo tier :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 16 Stycznia 2015 eeeeeeee, no mistrzu sało napoczęte widzę a Lisiecka na pewno jest niedobra, przesuszona i niesmaczna i spleśniała i pewnie lakierowana pokostem ...to tak tylko żałość mnie ogarnia i sobie zazdraszczam deprecjonując Twoje dokonania Trzym się Przemku .... moje sałol (od Ciebie) nadal dojrzewa Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem lisiecką, nie byłbym sobą jak bym czegoś nie przekombinował i tak wyszła lisecka z kilkukrotnie większą dawką pieprzu http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0679.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0726.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0729.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0735.JPG A na obiadek dziś przy wędzeniu to co miałem pod reką. http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0692.JPGMusiałem te foty wrzucać - teraz to i mi się chce do Ciebie przyjechać na sało, z cebulkom i z 50'tkom Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ta Lisiecka to taka sobie, ma parę wad . To w połączeniu z widokiem Twoich korbaczy zainspirowało mnie do wykonania sera, jakiego nie wiem, ale po świeże mleko wieczorem jadę... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pisu ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny Możesz go wyszukać w sieci. Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Dla mnie się liczy inspiracja, by zrobić ser, nie kiełbasę, udało się. Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny A wcześniej mi przepis kopsnij na pw - dokonam analizy..... czy warto Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Dla mnie się liczy inspiracja, by zrobić ser, nie kiełbasę, udało się. Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny A wcześniej mi przepis kopsnij na pw - dokonam analizy..... czy warto Już przepis masz na skrzynce Przemek też Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/10/#findComment-397713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi