KURP Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 11 Listopada 2014 tieru czy z tych papryczek które od Ciebie dostałem po wypestkowaniu uda mi się taki sos zrobić? ilości nie będą oszałamiające.a może lepiej je zasuszyć i zmielić na proszek do posypywania? czy też jako zasuszone strąki do dodawania do posiłków? Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja bym ich nie pestkował w tych pestkach ogień drzemie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 11 Listopada 2014 w tych pestkach ogień drzemie chyba piekło ... i to dwukrotne Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) I tak ma być Najczęściej blenduję całe z pestkami z dodatkiem octu i sporą dawką soli potem bez pasteryzacji do małych słoiczków po musztardzie czy przecierze Z kwaszeniem / fermentowaniem poeksperymentuję Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 11 Listopada 2014 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 11 Listopada 2014 roger muszę je wypestkować, bo pestki są na nasionka na wiosnę Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 11 Listopada 2014 KURP, pestki zostaw a z papryczek zrob 1 sos mix. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 11 Listopada 2014 i to dwukrotne ten drugi raz to masz na myśli na porcelanie? Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 11 Listopada 2014 Tier dziekuje za przepis chyba piekło ... i to dwukrotne ten drugi raz to masz na myśli na porcelanie? To pieklo z kazdej strony Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Czyściutkie i sterylne się robi Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 12 Listopada 2014 co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Dyziu ono krzyczy ... a ślepa kiszka odzyskuje na chwilę wzrok Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) W końcu nowe miejsce, nowa wędzarnia to trzeba machnąć pierwszą produkcję, dziś tak na śniadnako trochę serków a jutro sery żólte z 60l mleka i trochę palcówki. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez tier Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 10 Grudnia 2014 W końcu nowe miejsce, nowa wędzarnia Tier ... wszystko nowe i piękne to i zapał do pracy większy życzę na nowym miejscu samych udanych i smacznych wyrobów Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wszystkie serki pięknie zasiatkowane Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziś pierwszy ser typu gouda zrobiłem poszło całkiem dobrze, za miesiąc/dwa zobaczymy efekt przy okazji trochę serków ala korycin w 3 wersjach z pieprzem zielonym i papryką ziel, żurawiną i papryczkami chilli, pomidory i czosnek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Mnie tylko Przemku ten podłużny kształt intryguje - na wszystkich fotach, czy to Twoich, Andrzeja, Radka serki są podłużne a moje - beczułkowate - czy przy ugniataniu ten kształt trzeba wydłużać?Jedyne do jest dobre w kształcie beczułki to to że woreczek 25x35 przecinam na 4 i pakuję w jeden aż 4 serki Ciekawe czy ten podłużny kształt też dałby się na 4 zapakować w jeden taki woreczek Tre Spade No a serki gouda, koryciiny piersza klasa - szczególnie ciekawi mnie ten z domieszką chilli a że Ty jesteś od tego ekspert to tu możesz uzyskać sam balans taki idealny Edytowane 11 Grudnia 2014 przez KURP Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziś pierwszy ser typu gouda zrobiłem I pięknie.... Ja nie mogę wystartować z serami - akumulator siadł, a Twoje.... pikne. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ty pewnie Piotrze Lagery za to robisz Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 11 Grudnia 2014 y pewnie Piotrze Lagery za to robisz Nie wystartowałem - czekam na dostawę drożdży - brak w magazynach chwilowy... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 12 Grudnia 2014 tier piekne serki :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Gouda zasolona powędrowała w cieplejsze miejsce, koryciny dojrzewają po wyjeciu z solanki smak narazie nijaki dziś zrobiłem ser kaszkawał i duży okrągły do wędzenia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 13 Grudnia 2014 A te wiaderka z dziurkami gdzie nabyłeś. Bo tak te sery oglądam i myślę, może by w końcu coś ruszyć w tej profesii - jak się Twoich naoglądam to tak mi się marzy.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-390016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 13 Grudnia 2014 wiaderka z warzywniaka za 2zl nawiercone do tego chusta serowarska i jest idealny forma. Ta gotowa duza to koszt 20zl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-390023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 15 Grudnia 2014 No to lecimy z serami dalej trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem i duży ser do wędzenia wyjęty z solanki, palcówka po 24h wiszenia w kuchni nabrała koloru a kultury fermentują Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-390559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 15 Grudnia 2014 trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem A ile to z krowy trzeba mleka wyciągnąć, by trochę oscypków zrobić? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-390567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi