PanBoczek Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 13 Września 2013 @halusia@, :blush: :blush: :blush: tylko z tych wariacji sam mało zjadam.. jeżeli w ogóle coś napocznę :lol: za to cieszy się przez łzy rodzinka.. z dobrego żarcia, które pójdzie im w sadełko :lol: no i postronni, niewinni :P jak Panie ze sklepiku hehe akcja kryptonim 'słodka niedziela' moja uwaga oddala się nieco (celowo) od forum, żeby pokus i inspiracji nie łapać :lol: ale nie był bym sobą... :lol: z resztą czy ja mogę się od Was trzymać z daleka? :rolleyes: :grin: a więc.. przeładowana pizza! :lol: wersja 2.0 dietykon 'spód' z przepalanej kapusty kiszonej z ryżem i przyprawami - 0 tłuszczu tu wersja z włoszczyzną.. gotowany z mielonymi por :thumbsup: http://img109.imageshack.us/img109/207/c1f7.jpg na podkład pietrucha i dressing uniwersalny.. jako dodatki warzywa i por :thumbsup: nijak to nie smakuje podobnie do pizzy, ale trzeba jeść z wyobraźnią :lol: http://img23.imageshack.us/img23/3245/gf6v.jpg ostatnich mielonych sobie nie mogłem podarować.. tylko z wrodzonej dobroci i grzeczności Sylwka nie czytaliście o ich mierności :grin: tym razem mięsko jak trzeba! i od razu inna rozmowa.. wszystko jak widać sprowadzało się do jakości mięsa! tylko tym razem dodałem kilo serduszek drobiowych :thumbsup: dla aromatu i wiecie.. uwielbiam wszelkie podroby upewnił mnie dziś Maad, że gotowane są na dietę dobre! ot i pomysł będę gotował mielone rodzinie a sam wcinał serduszka z rosołu hehe http://img607.imageshack.us/img607/268/9e3u.jpg http://img839.imageshack.us/img839/2048/ihbq.jpg albo i małego mielonego złapię :blush: chutney pomidorowy by Kurp... mniam! pychota http://img541.imageshack.us/img541/822/hx2m.jpg Dziś robiłem zaprawkę karmelowo-miodową mamie do wieczornych herbatek.. i zostało po przelaniu w butelkę trochę tego słodkiego płynu w garneczku :P dorzuciłem serduszka, 2 chochelki wywaru, paprykę, kukurydzę i pora.. ciut majeranku, pieprzu, soli i łyżka chutneyu pomidorowego Sylwka.. :thumbsup: żeby nie było.. na wierzchu to nie jest śmietana :lol: lekki, kremowy twarożek ze szczypiorkiem ładnie zabielił zawartość kubka :thumbsup: Pozdrawiam http://img577.imageshack.us/img577/4523/7gf5.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 13 Września 2013 uwielbiam wszelkie podroby upewnił mnie dziś Maad, że gotowane są na dietę dobre! ot i pomysł No to jeszcze Bubu zamień ryż na jakąś kaszę i będzie :rolleyes: git :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 13 Września 2013 ja bym kaszę i ryż zamienił na solidną porcję masła :tongue: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 14 Września 2013 No to jeszcze Bubu zamień ryż na jakąś kaszę i będzie gitsugeruję się chudymi z natury braćmi z Azji :wink: :grin: tak serio to ryż był pod ręką :P lubię i kojarzę z czymś lekko strawnym i zdrowym :P nie mówię, że kasza nie jest zdrowa i dobra :P też zajadam Królu złoty , kto to zaś ? bo się pogubiłem .To P.Boczuś:lol: :lol: Zbójaszku mogę sobie pomarzyć Bubu to ten farciarz co Ela go ma :grin: a ja prosty 'bezpański' Bobo :lol: ja bym kaszę i ryż zamienił na solidną porcję masła :devil: nadziać kostkę masła na patyczek, obtoczyć w cukrze.. zaszyć się w ciemnym pokoiku i dogorywać :lol: lolipop of shame haha Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 14 Września 2013 Bubu to ten farciarz co Ela go ma :grin:Bobo, przecież wiem, że to Ty :rolleyes: Bobo, a nie Bubu, sam nie wiem jak mi aż tak się pomjętroliło :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 14 Września 2013 Bobo, przecież wiem, że to Ty Bobo, a nie Bubu, sam nie wiem jak mi aż tak się pomjętroliłowiem, że wiesz hehe :grin: :grin: :grin: kto by to ogarnął na codzień.. :P ja czasem do BigMamy zamiast Gugu powiem Bubu :rolleyes: :lol: czwartkowa rozpusta się zbliża literek przepalanki, pyszne piwko z browaru Miłosław.. a dziś 2 kilo boczku i golonka :lol: ot i masz dietę narodzie jak to było?.. "Wyklęty powstań ludy ziemii! Powstańcie, których dręczy głód!.. Myśl nowa blaski promiennymi (...)" :lol: pytanie czy boczek w słoiki zrobić a golonkę w piwie ugotować?/// hmm czy może upiec, starając się o taką zarąbistą skórkę jak ze zlotowego prosiaka można w ogóle uzyskać taką skórkę w piecu? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 14 Września 2013 pytanie czy boczek w słoiki Napiszesz coś więcej o tym przepisie Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 14 Września 2013 a dziś 2 kilo boczku :lol:Boczek posól i daj przyprawy jakie lubisz i do lodówki do jutra. Jutro rękaw do pieczenia, na dno rękawa cebula w plastry i czosnek, na to połóż boczek, w piekarniku 200st.C przez 30min., później 180st.C do ładnego kolorku tak 90min może dłużej jak masz kawałek 2kg. ja jak piekę boczek lub karkówkę, a nawet udo indyka z kością to po upieczeniu i wystygnięciu zawijam w sreberko i do lodówki na dwa dni, jak się przegryzie to dopiero ma smaczek. Taki większy kawałek dobrze jest przekroić przed pieczeniem na dwie części :grin: :grin: :grin: A i jeszcze jedno, boczek piekę skórką do góry, a po upieczeniu do wystygnięcia skórą obracam w ten socik co się zrobił podczas pieczenia, na boczek kładę cebulkę upieczoną i tak sobie stygnie ja czasem do BigMamy zamiast Gugu powiem Bubu :rolleyes: :lol:Hmm :rolleyes: :rolleyes: nie powiem, bardzo ciekawe :rolleyes: :rolleyes: oj ciekawe :rolleyes: :lol: skąd taka pomyłka :rolleyes: :lol: :lol: No ale dobra serdecznie uściskaj BigMamuśkę :grin: :grin: :grin: i golonka :lol:A golonka to tak jak Bazyl napisał :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 14 Września 2013 Napiszesz coś więcej o tym przepisieprzepisu jeszcze ni mo myślałem tylko aby boczek tym razem ze skórą w paski pokroić, zapakować przyprawione i parzyć do miękkości nie wiem ile czasu :P luźny pomysł.. lepiej pisz jak te mielone wyszły :lol: co je miałeś robić hehe Piwo wypić a golonkę w wodzie ugotować taki zazwyczaj miała finał potrawa pod tytułem 'golonka w piwie' :lol: Zbójaszku, fajny przepisik :thumbsup: wypróbuję kiedyś, aczkolwiek dla mnie głównym elementem pieczonego boczku jest chrupka skórka.. mięso może być przesolone, wysuszone.. jakie bądź ale jak skórka się uda to jestem happy ^^ mama zaordynowała z resztą boczek na dziś :rolleyes: ja tam tylko golonkę chciałem.. boczek to tylko mamy inicjatywa :lol: trzeba mamie coś dobrego zrobić idę działać Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 14 Września 2013 lepiej pisz jak te mielone wyszły :lol: co je miałeś robić hehe Mielone super! Już nie zmienię przepisu teraz już zawsze będę smażył później gotował. Z bulionu super pomidorowa na drugi dzień Jedynie co zmieniłem to mięso. Zrobiłem z 1kg wieprzowiny i 0,5 kg wołowiny. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 14 Września 2013 karkan, :grin: :grin: :grin: to się bardzo, bardzo cieszę przekażę jutro babci, że jej patent na mielone się sprawdza hehehe Z bulionu super pomidorowa na drugi dzień Bracie! ja też zawsze 'najwolałem' jak babcia po 3 dniach wyjadania mielonych robiła pomidorową :thumbsup: Jedynie co zmieniłem to mięso. Zrobiłem z 1kg wieprzowiny i 0,5 kg wołowiny.bankowo dobra mieszanka przedwczoraj zrobiłem z samej łopatki wieprzowej.. i też smaczne wyszły na dobrą sprawę to są subtelne różnice, który każdy gastronauta powinien sam rozpracować :clap: dodatkowe :P nie myślałem, że na prawdę wypróbujesz przepis :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 16 Września 2013 M m mmm co prawda to nie moje wyroby... ale PanBoczek smakuje! i mu nawet bardzo smakuje hehe wyroby z mięsa końskiego że tak powiem.. po byku wyszły smaczne :lol: chętnie bym zadobył gdzieś koniny i zrobił surową dojrzewającą.. :thumbsup: w tych trochę za dużo przypraw.. tzn bardzo smaczne ale chciałbym mieć możliwość oceny smaku samego mięsa.. btw. to wyroby przekazane przez wielką miłośniczkę koni! więc żadne zwierzę nie ucierpiało podczas.. nie to chyba nie będzie do końca prawda :lol: ... ekhm żadne zwierzę, które mogło spokojnie i zdrowo biegać po łąkach nie zostało pozbawione tego przywileju! o.. A tu 700g boczku ze skórą.. zapeklowany 23g/kg, przed pakowaniem w słoiki dosmaczony dwoma dużymi ząbkami czosnku, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i skórką z cytryny do każdego słoiczka po zielu angielskim - do jednego sypnąłem ciut żelatyny hehe a żeby było ciekawiej troszkę wina malinowego :devil: ciekawe czy się ładnie zestali.. liczę na te skórki.. żeby skórka na boczku oddała wiąźliwość (jest takie słowo? chyba nie :lol: ) i była mięciutka walnąłem słoiczkom 2.5h gotowania dziś, jutro planuję godzinę i pojutrze 40 minut.. myślę, że to wystarczy :P po wyjęciu z gara jeszcze 5 minut się gotowało na blacie.. w słoiku :lol: sami zobaczcie jak fajnie a tu coś dla Zbójaszka :lol: :grin: czosnek zlotowy zalany octem 10%.. kolorek ma świetny xD jeszcze go nie próbowałem co prawda, ale octu spróbowałem i świetnie się nada do nóżek w galarecie czy cuś.. łostra pychotka kolor czosnku zmieniał się przez morski/seledynowy i niebieski a teraz zrobił się zielony.. fajnie było go obserwować :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 17 Września 2013 "A w kominie szurum burum,a na polu wiatr do wtóru,a na chmurze bal do rana,a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie,zielono mi...." :wink: :wink: :wink: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 17 Września 2013 Ładne wyroby z tego Siwka! Tato dwa lata temu zrobił koledze 50kg kiełbasy 50% koniny i 50% wieprzowiny. Była super, nawet zachodziła smakiem słodkim. Kilka lat temu we Francji spróbowałem kiełbasę dojrzewająca z osła. Nie mam na myśli coś takiego powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 17 Września 2013 Moja babcia robiła za życia pasztet z zająca, gdzie składnikiem była również konina.Proporcja była następująca - pól zająca i pół konia. :wink: :wink: :wink: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 18 Września 2013 a tu coś dla Zbójaszka :lol: :grin: czosnek zlotowy zalany octem 10%..No i u mnie na początku był zielony kolorek później lipa :grin: , ale jak robiłeś w zalewie to miejmy nadzieję, że przetrwa :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 18 Września 2013 redzed, tak właśnie pomyślałem, że przydałby się tej kiełbasie jakiś dodatek wieprzowiny.. chociaż kilku procentowy, żeby tłuszczyk wieprzowy zrobił swoje :P bardzo chuda kiełbaska, chociaż nie sucha :thumbsup: wg mnie lekko kwaskowa, taki specyficzny smak jak dobre salami niektóre.. Moja babcia robiła za życia pasztet z zająca, gdzie składnikiem była również konina. Proporcja była następująca - pól zająca i pół konia.:lol: Zbójaszku, przetrwać to przetrwa :P ocet swoje zrobił.. ale jak w smaku jestem ciekaw czeka na swój wieli dzień hehe.. może na boże narodzenie Jako, że dziś ODPUST absolutny :lol: pozwoliłem sobie zmontować śniadanko kanapeczki z CZYMŚ z pieczonego boczku.. trochę zostało, zebrałem tłuszcz i połączyłem z cebulką i przyprawami jak na smalec.. mięsko drobno pokrojone.. smalec to to nie jest.. bardziej przypomina bardzo mięsny pasztet słoikowy bez podrobów hehe :P na to surowy czosnek dla zdrowotności Boczek ze skórą słoikowy.. cóż nieco za słony a połączenie oregano i skórki z cytryny w konserwie słoikowej.. nie bardzo mi podpasowało :mellow: dodatek wina jak naj bardziej czuć.. tyle, że następnym razem wziąłbym czerwone wytrawne, lub wermut w połączeniu z wytrawnym.. a nie owocowe hehe skórka z boczku nie oddała całej dobroci wiążącej jeszcze.. więc myślę, że dobre założenia miałem co do procesu tyndalizacji.. 150+60+40 i skórka będzie zjadliwa i konserwa spójna, chociaż można by dodać więcej skórek.. i na koniec najlepsze :thumbsup: prezent od Sylwka , który powisiał w lodówce troszkę czasu, podeschnął.. mmm pychotka lekko pikantne chorizo - piękne kosteczki słoninki rozpływające się w ustach! smak papryki oryginalnej jest bardzo ciekawy, mocno wyczuwalny.. na pewno najlepsze chorizo jakiego próbowałem :clap: Pozdrawiam http://img266.imageshack.us/img266/2083/bzur.jpg http://img51.imageshack.us/img51/4032/jco4.jpg http://img571.imageshack.us/img571/6673/qmd4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-301999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 18 Września 2013 Co to na drugim zdjęciu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 18 Września 2013 Co to na drugim zdjęciu ?boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 18 Września 2013 Co to na drugim zdjęciu ?boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach...boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach...boczek boczek.. średnio udany boczek obiecuję się poprawić! i czekam na kontrolę, więc wiecie!!!!! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 18 Września 2013 A napisz ty jak ten boczek robisz.Może nie wygląda mniamnuśnie, ale jest samczy !Coś wspólnie poprawimy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 19 Września 2013 miro, 700g boczku ze skórą.. zapeklowany 23g/kg, przed pakowaniem w słoiki dosmaczony dwoma dużymi ząbkami czosnku, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i skórką z cytryny do każdego słoiczka po zielu angielskim - do jednego sypnąłem ciut żelatyny hehe a żeby było ciekawiej troszkę wina malinowego :devil: ciekawe czy się ładnie zestali.. liczę na te skórki.. żeby skórka na boczku oddała wiąźliwość (jest takie słowo? chyba nie :lol: ) i była mięciutka walnąłem słoiczkom 2.5h gotowania dziś, jutro planuję godzinę i pojutrze 40 minut.. myślę, że to wystarczy tak jak pisałem - oregano, cukier, skórka z cytryny.. odpadają wraz z dodatkiem win owocowych... ale wino wytrawne lub połączenie wytrawnego czerwonego z kroplą wermutu może być cacy przy długim czasie pasteryzacji trwam - skórka jest fajna te słoiki pójdą po prostu do zjedzenia na ciepło np. w zupie, gdzie smak przeniknie i doda całości następnym razem więcej skórek i ostrożniej z przyprawami.. i myślę, że wyjdzie coś dobrego.. aha i boczek ciut za tłusty :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 19 Września 2013 aha i boczek ciut za tłusty :PNie wybrzydzaj młody, nie wybrzydzaj :tongue: :lol: , a jak Tobie za tłusto to musztarda sarepska do posmarowania, chrzanik tarty, albo czosnek na kromkę chlebka i spożywanko boczku jak ta lala, tłustość w ostrym smaku znika :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-302207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 3 Października 2013 a jak Tobie za tłusto to musztarda sarepska do posmarowania, chrzanik tarty, albo czosnek na kromkę chlebka i spożywanko boczku jak ta lala, tłustość w ostrym smaku znika hehehe Zbójaszku co prawda to prawda! dawno nic nie ten tego... nie pisałem pierwszy post po updacie forum hehe czekałem z niecierpliwością na polską edycję TopSzef'a... mój ulubiony program z serii konkursów kulinarnych..odechciewa się gotować po prostu.. oglądanie tego grozi znieczulicą spożywczą.. myślałem, że to będzie widowisko na poziomie, tak jak było w wersji USA.. a u nas wzięli ludzi bez pojęcia o produktach nawet od pierwszego odcinka gdzie zmarnowali wołowinkę argentyńską po ostatni z podrobami... ehh sama reakcja kucharzy TOP SZEFÓW na te podroby.. masakra no mniejsza xD u mnie dziś małe co nieco - terrina i pasztet - oczywiście bez przepisów, na czuja i z modyfikacjami :P Na terrinę z golonki zazwyczaj gotowałem je 8 godzin w wywarze.. tym razem skróciłem czas do 4 godzin i gotowałem w piwie.2 golonki - 2 litry piwa.. litr normalnego i litr chmielowego, bardziej goryczkowego.. i nie wiem czy nie przesadzona ta goryczka :P dosypałem trochę cukru.. i wrzuciłem chilli hehehe jedna suszona a dodała kopa :P Pasztet z kuskusem, bez mielenia.. posiekany parzony boczek, surowa wątroba wp, skórka gotowana do miękkości, surowa cebula i czosnek - wszystko zblendowane coby maszynki do mielenia nie brudzić zobaczymy jak to wyjdzie hehe przekroje niebawem Pozdrawiam http://img28.imageshack.us/img28/9172/a0gw.jpg http://img841.imageshack.us/img841/9997/bujz.jpg http://img35.imageshack.us/img35/9572/rm6d.jpg http://img689.imageshack.us/img689/3843/b0fj.jpg http://img849.imageshack.us/img849/4462/ldvz.jpg ahh no i ucho wp gotowane.. z chrzanikiem było pychotka.. dołączam do forumowych fanów uszu xD http://img96.imageshack.us/img96/1664/qjsc.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-304722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) pychotka.. dołączam do forumowych fanów uszu xD PBoczek jesteś przyjęty . :D Chrząstkę też należy zjadać . Może być nawet bez chrzaniku . Gorąco pozdrawiam Edytowane 3 Października 2013 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/38/#findComment-304793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.