PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No to i do Ciebie Robercik twaróg Jana dociera? . Jeżeli tak to do tej mleczarni mam około 30km do warzyw to PRAWIE mój ulubiony serek kremowy, świetny smak.. mniam.. mój ulubiony znasz Andrzejku Kusisz Bobo oj kusisz Na obiad karkóweczka w przyprawach duszona na patelni.. na łyżce oleju kokosowego, podlana w połowie odrobiną wody - nic więcej.. dosłownie dawała się pokroić łyżką naturalny sosik i świeżo utarty na wierzch chrzan - poezja.Pomidorki też już się zaczęły robić pomidorowe.. mmmmm Pozdrawiam P.S. dorwałem w Makro piękną, świeżą makrelkę.. może na kolację, jak będzie chęć coś zjeść.. sashimi? Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Makrelka poleży i poczeka sobie na sashimi jednak do jutra Dziś tatar z łososia z czerwonym pieprzem. Przyprawa to utłuczone w moździerzu 80% czerwonego pieprzu, 10% soli, 5% ziaren pieprzu, 1% goździka i 3% nasion kolendry. Jako dodatki: żółtko, jogurt z ogórkiem kiszonym posypany wędzoną papryką, plasterki ogórka i plasterek słoninki. Wszystko polane oliwą. Małe, lekkie, smaczne. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 O żesz Ty cały dzień dziś szczujesz tym swoim jedzonkiem , pięknie wygląda ten tatar Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Robuś, Ty taki grzeczny aniołek , a tu jakieś diabełki wstawiasz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 O żesz Ty cały dzień dziś szczujesz tym swoim jedzonkiem , pięknie wygląda ten tatar dziękuję Eluś Robuś, Ty taki grzeczny aniołek , a tu jakieś diabełki wstawiasz Dzisiejsze posiłki:Sniadanie: Śledziki octowe z gęstym żółtkowym sosem. Obiad: Smażone z chrzanem i sosem rybnym (na maśle) kawałki z krotoszyńskiej wędzonki podane na kolendrze.. z dymką i wędzonym twarogiem - bosz.. jakie to było dobreeeKolacja: sashimi ze świeżutkiej makreli.. smak bardzo wyrazisty, więc dodałem marynowany trzon brokuła, rzodkiewkę, czerwony pieprz (strzał w 10 do mocnego rybnego smaku), sos rybny, sos wooster i oliwę z oliwek. Muszę przyznać, że było całkiem przyjemne Emotikon smile smak ryby nie dominował za bardzo, całe ziarnka pieprzu były dojadane pałeczkami ze smakiem, kiedy rybka już zniknęła heheJako, że byłem w podróży to zeżarłem jeszcze kilka kawałeczków mięska i skórki wp z baby ziemniaczanej (twardo odmówiłem węglowodanów xD) i podgrzanej w wodzie kiełbasy z ogórkiem hehe zdjęć pozwoliłem sobie nie robić. Pozdrawiam Emotikon wink Poz Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Kolejny dzionek dziś z ciekawszych pozycji było sashimi z łososia a na kolację będzie kwaśne curry z serc indyczych... nadal trzymam się smaków tajskich - ależ to wszystko aromatyczne i mniamuśne Może zacznę od tego curry... zazwyczaj słoność zbija się słodyczą, ale skoro mało węgli ma być to zbiłem kwasem mlekowym.. i wyszło bardzo zacnie! Zacząłem od uduszenia serduszek na patelni z listkiem laurowym, zielem angielskim i imbirem.. najpierw obsmażyć, potem podlewać wodą w miarę potrzeb, aż będą miękkie. Idealnie byłoby od razu przejść do robienia curry, ale w tym wypadku spędziły noc w lodówce. Na patelnię wrzucamy łyżkę oleju kokosowego (10g) i łyżkę pasty green curry (15g).. smażymy minutkę aż zacznie intensywnie pachnieć. Imbir z duszenia kroimy w paseczki. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy chwilę.Dodajemy pokrojone w talarki serca, czerwony pieprz w całości i sos rybny (20g) i kwas mlekowy (kwasowość musi być duża, żeby zrównoważyć sól). Dusimy. Podajemy z kolendrą i/lub dymką. Sashimi z łososia - świeże, proste i pyszne. Kroimy surową rybkę w jak najcieńsze plasterki, układamy na talerzu i polewamy;sos rybny do smaku, po kilka kropli maggi w płynie i oleju sezamowego, oliwa z oliwek (sporo, 40g na porcję).Ozdabiamy marynowaną chilli i czosnkiem, dymką i odrobinę solimy z wierzchu (cała słoność nie może pochodzić z sosu rybnego, byłby zbyt intensywny).Na koniec drobno kroimy sałatę lodową i układamy na wierzchu. Spożywamy pałeczkami - pychota! Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 PanieBoczuś jak słowo daję, jest po 18 tej, a Ty na tortury mnie obrazami i słowem smacznie pisanym wystawiasz..Nieludzkie to po trosze. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Już się poprawiam Andrzejku ...coby tą eleganckość tematu trochę przytępić i być może komuś na noc apetyt stępić hehe ..chociaż jak dla mnie... apetyt rośnie szczególnie ze względu na zapach jeszcze ciepłego dzika.. słodziutki Bielenie i rozbiór to czysta przyjemność, po raz kolejny , dziękuję Jacku i gratuluję.. bestyja 80kg.. Pozdrawiam a to w formie protestu na facebooka będzie.. :P jak się komuś nie spodoba to dzika może cmoknąć haha (oczywiście nie Wy SiB, oni... oni.. ) Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie udało Ci się. apetytu przytępić... Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 WOW!!! 80 kg... to na prawdę niezła sztuka!!! chciałbym mieć kiedyś okazję do podpatrzenia całego procesu obróbki takiej sztuki... od bielenia do rozbioru i oczywiście gotowych wyrobów.... może następnym razem pokusisz się o jakąś dokładniejszą fotorelację.... Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No ładnie Boczuś! Ty perfidny prowokatorze Na facebooku to niemal wojnę wywołałeś Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ArkoGdynia tutaj możesz zobaczyć :https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7589-moje-zmagania-z-dzikiem/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9959-sdm-bielenie-i-rozbi%C3%B3r-tuszy-dzika/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8037-skorowanie-obielanie-dzika/ Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) No ładnie Boczuś! Ty perfidny prowokatorze Na facebooku to niemal wojnę wywołałeś shitstorm, tak na prawdę garstka ludzi krzyczy i wywołuję gównianą burzę w szklance wody :P może następnym razem pokusisz się o jakąś dokładniejszą fotorelację.... Arek kto wie zdjęcie robione na szybko telefonem.. bo cel inny, uporać się z dzikiem jak najszybciej..może kiedyś będą warunki ku temu, żeby na spokojnie się pobawić przy tym w fotorelację.. z drugiej strony.. ArkoGdynia tutaj możesz zobaczyć :Wszystko zostalo już pokazane pięknie wyłożone przez, można rzec, filary tego forum Pozdrawiam p.s. pozwoliłem sobie wstawić na FB linki wklejone przez Wirusa może przy okazji będzie więcej chętnych do SDM Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ArkoGdynia tutaj możesz zobaczyć : No i dokładnie o to mi chodziło.... po co wywarzać otwarte drzwi.... Dzięki wielkie za linki! Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dziś na kolację.... plagiat xD haha z michy smakuje lepiej 200g karkoweczki parzonej bez niczego vacuum (nawet bez soli), podsmażona na patelni z odrobina soli i chrzanem. salatka ze szpinaku i pora.. łyżka oleju kokosowego go podgrzania, paseczki chrzanu karmelizowane.. i 2 łyżki oliwy z oliwek. Przed snem jeszcze jabłuszko i dzień zamknie się całkiem ładnie. Tłusz 251,89 Węglo 66,74 Białk 126,89 Kcal 3028 Czuję się nieco przeżarty... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1391 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Kcal 3028 Czuję się nieco przeżarty.. Przy takiej ilości kalorii to się nie dziwię. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1392 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Przy takiej ilości kalorii to się nie dziwię. zagwozdkę tutaj mam - różne programy różnie wyliczyły, ale ogólnie około 3000 dziennie.. fatsecret 3200 w trybie siedzącym a takiego nie prowadzę..chyba jednak ograniczę te kalorie, po prostu czuję, że za dużo nawet przy 2500 było już nieco za dużo..Z drugiej strony zagwozdka - chudnąć, ale nie za szybko, ustawilem cel 1kg/tydzień.. będę po prostu musiał obserwować i wyciągać wnioski na bieżąco.Baterie do wagi by się przydały w końcu hehe ...czemu to nie może śmigać na zwykłych paluszkach? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1393 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ustawilem cel 1kg/tydzień. Może zamykaj kuchnię o 18-tej, otwieraj po 12 godzinach, później spróbuj po 16 - tu.Trzymam kciuki.Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1394 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Robert, deficyt kalorii jest bardzo wskazany. Mocno przyspieszy odchudzanie. A masz naprawdę masz na czym ograniczyć.Polecam również zważenie się na wadze analitycznej w celu zbadania składu swojego ciała.Nie wiem, jak ty, ale ja lubię pewne rzeczy kontrolować. To mi pomaga w ich zrozumieniu. Jest wtedy o wiele, wiele łatwiej. Fajnie również zobaczyć, że schudliśmy tylko 5%, ale tłuszczu ubyło 10%. No i moim zdaniem trzeba kontrolować masę mięśni, aby to ich nie spalać zamiast tłuszczu.Kiedyż chodziłem głodny 2 lata, czego skutkiem było schudnięcie o 15kg. Teraz nie chodzę z uczuciem głodu, może jedynie niedosytu, ale 9kg poleciało w ciągu 2 miesięcy. Powiedzieć, że jestem z tego zadowolony, to mało. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez ZLeP Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1395 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Może zamykaj kuchnię o 18-tej, otwieraj po 12 godzinach, później spróbuj po 16 - tu. Trzymam kciuki. Pozdrawiam dzięki Andrzej haha chudnięcie o ten kilogram myślę, że nie będzie problemem - chodzi tylko o to, żeby nie tracić za szybko.. bo wiadomo, skora będzie wisiala..zazwyczaj ostatni posilek zjadam do 19-19:30 a potem śniadanie różnie.. nawet okolo 12.. Polecam również zważenie się na wadze analitycznej w celu zbadania składu swojego ciała. ja na razie ogarniam baterie do zwykłej wagi.. co dopiero analityczna... może za jakiś czas poszukam takiej technologi, żeby wiedzieć dokladniej co się dzieje Teraz nie chodzę z uczuciem głodu, może jedynie niedosytu, ale 9kg poleciało w ciągu 2 miesięcy. Powiedzieć, że jestem z tego zadowolony, to mało. serdeczne gratulacje! Postaram się przetrwać te 2 tygodnie przystosowania do spalania tłuszczu i myślę, że będzie z górki wegli jak na razie mnie z powrotem nie ciágnie Bardzo pozytywnie oceniam progress - tzn podagra siedzi ciuchutko, az nie do wiary, czujé sié niezle.. moæe nie bede øadowaø na siøé .. oho i klawiaturé zepsulem -.- Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1396 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 podagra siedzi ciuchutko, az nie do wiary Może wprowadzisz do codziennego menu soki/musy z wyciskarki wolnoobrotowej, w roli węgli.Najlepiej jako samodzielny posiłek.Surowcem powinny być głównie warzywa korzeniowe i zielone oraz dzikie zioła (pokrzywa, mniszek, kończynka zajecza, natka pietruszki, liście maliny, kwiaty pierwiosnka - wszystko, co jadalne), z niewielkim dodatkiem owoców.W celu poprawy metabolizmu dodatkowo korzeń imbiru i cynamon. Codziennie 300ml takiego musu. To idealnie uzupełni Ci ew. niedobory i stopniowo wyczyści organizm z nadmiarów.Wg mnie nie powinieneś jeść aż do wyczerpania limitu kalorii wyliczonego dosyć orientacyjnie, tylko do czasu zaspokojenia głodu - z lekkim niedosytem.Poza tym pracuj przed snem ze swoim umysłem bo od niego dużo zależy.Wyobrażaj sobie, że już straciłeś te zaplanowane kilogramy i jak dobrze się z tym czujesz, jaki jesteś sprawny i atrakcyjny.Nasz mózg to potęga. Niejednokrotnie zauważyłam, że w dniach, w których nie mogłam niczego zjeść (przed badaniami lub zabiegami operacyjnymi) nigdy nie odczuwałam głodu. Świadomość skutecznie i bez wysiłku zahamowała apetyt.Trzymam za Ciebie kciuki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1397 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Może wprowadzisz do codziennego menu soki/musy z wyciskarki wolnoobrotowej, w roli węgli. Najlepiej jako samodzielny posiłek. Surowcem powinny być głównie warzywa korzeniowe i zielone oraz dzikie zioła (pokrzywa, mniszek, kończynka zajecza, natka pietruszki, liście maliny, kwiaty pierwiosnka - wszystko, co jadalne), z niewielkim dodatkiem owoców. W celu poprawy metabolizmu dodatkowo korzeń imbiru i cynamon. Codziennie 300ml takiego musu. To idealnie uzupełni Ci ew. niedobory i stopniowo wyczyści organizm z nadmiarów. o czymś podobnym pomyślalem tzn. np wczoraj miałem problem z odpowiednią ilością węglowodanów.. żeby było 66g wmusiłem w siebie przed snem jabłko (ajurweda zaleca na podagrę jeść jablko po każdym posiłku i przed snem), ale żeby rozlożyć węgle na cały dzień, idealny byłby taki mus/sok do popijania sobie z lodowki, jaki właśnie opisałaś pięknie dziękuję za urozmaicenie składu,, wyciskarki wolnoobrotowej nie mam, ale pomyślalem, że może przygotuję to po ptostu w moździerzu i będę podjadał na łyżki? :P Wg mnie nie powinieneś jeść aż do wyczerpania limitu kalorii wyliczonego dosyć orientacyjnie, tylko do czasu zaspokojenia głodu tak będę robił będę! BĘDĘ! ,,jak Tomyli Dżons w śliganym Trzymam za Ciebie kciuki. dziękuję serdecznie mózg zaprzęgnę do roboty Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-493695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1398 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Domęczyłem w koncu karkowkę xD .... z sosem zagęszczanym kaszą manną, z jajkami sadzonymi (tak wiem, same żółtka miały być, ale wszystko w swoim czasie ) ze skwareczkami, chilli, kolendrą, dymką.... uh przejadla mi się xD Na czwartek za tydzień udalo się zamówić 10kg prawdziwej, grubej słoniny z malych gospodarstw - ze szczęśliwych, tłustych świnek ale skoro już byłem na rynku to połaziłem chwilę i takie cuś mi się udało kupić: Nie jest to jeszcze szczyt marzeń, ale jestem happy Podstawa to oczywiście mnostwo czosnku, pieprz, maggi (kilka kropel), sól morska i odrobinka peklosoli (ze względu na mięso przy tluszczu, żeby mialo ładny kolorek).Wersje:1. wędzona papryka słodka Kotani2. wędzona papryka słodka ... + kumin3. pieprz czerwony rozgnieciony nieco w moździerzu Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-494000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1399 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 z sosem zagęszczanym kaszą manną Może zamiast kaszy takie coś http://www.skworcu.com.pl/260,pl_skrobia-kukurydziana-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.htmlNieraz zagęszczam skrobią różności Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-494001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1400 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zbójaszku o to chodzilo, żeby byla dodana jakaś tekstura musialem zwiększyć dawkę węglowodanów, żeby mi coś tam wychodziło wg norm.. skrobię ziemniaczaną mam, ale wolę dodać na tą chwilę manną kaszę, kaszkę kukurydzianą, kromkę chleba czy cokolwiek :P Sosy zagęszczane mąką nie za bardzo mi podchodzą - ewentualnie skrobia jest świetna do stabilizowania sosów chilli do sloików Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/56/#findComment-494002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.