Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

trzeba jakiś tekst weselszy będzie wymyślić :D

Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496732
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Teraz leć ćwiczyć dzieweczkę na organkach

 

dziweczkę na organie   :facepalm:  :laugh:  :tongue:  ;) trzeba jakiś tekst weselszy będzie wymyślić :D 

 

Żeby Eluś nie mówiła, że boczek się opierdziela  :cool:

Kulki zrobione.. leżą już w oleju i nabierają smaku.. odważone dokładnie mają 10-11g każda. Pozdrawiam

 

  

attachicon.giflabneh kulki.jpgattachicon.giflabneh kulki (1).jpg

 

Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę :)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496742
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować

 

Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ...  :(  

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496743
Udostępnij na innych stronach

Tak więc w sam raz ....na "raz".....      

 

:cool:  :thumbsup: w wersji pikantnej idealne na zakąskę! 

 

Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać

 

:laugh: oj tam oj tam

 

Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę

 

Już nawet Eluni naszej na FB obiecałem, że Markowi przekażę słoiczek, żeby test był w Gąsiorowie :) także tą czy inną droga popróbujecie :thumbsup:  

 

Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ...    

 

hahaha Robert bo tak zawsze było przez tą podagrę, że to co robiłem to potem w większości rozdać musiałem.. nie mogłem sam tego zjeść (a przynajmniej wtedy tak myślałem).. a teraz objadam się frykasami jak panisko :cool: zapewne do końca tygodnia ten labneh zostanie pożarty, dziś spróbuję nastawić 3l mleka na własny jogurt, jak się uda to jutro nastawię następny labneh.. tym razem pod obciążeniem, żeby szybciej poszło.. 

 

 

Panie i Panowie, Bracia i Siostry... GRZYBA żem znalazł! ..na legalu opodal rzeczki koźlaczek fajny rozmiaru świeczki :)

(serio.. to nie żart, nie fotomontaż, nie sztuczny rekwizyt..) Pozdrawiam

 

post-52552-0-04839600-1463415724_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496759
Udostępnij na innych stronach

 

Tak więc w sam raz ....na "raz".....      

 

:cool:  :thumbsup: w wersji pikantnej idealne na zakąskę! 

 

Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać

 

:laugh: oj tam oj tam

 

Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę

 

Już nawet Eluni naszej na FB obiecałem, że Markowi przekażę słoiczek, żeby test był w Gąsiorowie :) także tą czy inną droga popróbujecie :thumbsup:  

 

Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ...    

 

hahaha Robert bo tak zawsze było przez tą podagrę, że to co robiłem to potem w większości rozdać musiałem.. nie mogłem sam tego zjeść (a przynajmniej wtedy tak myślałem).. a teraz objadam się frykasami jak panisko :cool: zapewne do końca tygodnia ten labneh zostanie pożarty, dziś spróbuję nastawić 3l mleka na własny jogurt, jak się uda to jutro nastawię następny labneh.. tym razem pod obciążeniem, żeby szybciej poszło.. 

 

 

Panie i Panowie, Bracia i Siostry... GRZYBA żem znalazł! ..na legalu opodal rzeczki koźlaczek fajny rozmiaru świeczki :)

(serio.. to nie żart, nie fotomontaż, nie sztuczny rekwizyt..) Pozdrawiam

 

attachicon.gifgrzyb.jpg

 

No i oczywiście Robercik wszystko ostre co piecze na wejściu i wyjściu ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496776
Udostępnij na innych stronach

 

 

wszystko ostre co piecze na wejściu i wyjściu

nowy produkt marki Boczek&Boczek - chilliczopki w formie lizaków   :tongue:

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496795
Udostępnij na innych stronach

Boczusiu a rąk nie miałeś całych oblepionych po kulaniu tych kulek bo ja miałam okrutnie  a zanim je obtaczałam w przyprawach to po ukulaniu leżały przez dłuższa chwilę na ręcznikach papierowych bo "puszczały" jeszcze serwatkę.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-12?do=findComment&comment=416841

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496799
Udostępnij na innych stronach

Olguś po zważeniu je ułożyłem na ręczniczkach, żeby trochę oddało więcej serwatki :) ale z kulaniem problemów nie było.. 

faktycznie ręce oblepione po jakimś czasie się robiły, zmieniałem trochę punkt nacisku, żeby wykańczać to kulanie czystym kawałkiem dłoni i było ok.. 

Wszystkie wykulane ciurkiem i do oleju.. mycie rak i ew. obtaczanie reszty w czymśtam.. 

Chyba tym łatwiej się je formuje im lepiej odcieknięte.. zdam relacje jak sprawdza się dociskanie serka w czasie pobytu na sicie :) Pozdrawiam


P.S. pięknie Ci wyszły te... jak to się nazywało... wczoraj Ola mówiła... rrr Tsatsat? jakoś tak xD 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496804
Udostępnij na innych stronach

Robert, jak chcesz na lato coś do uzupełnienia węglowodanów, to zrób sobie syrop z kwiatów mniszka. Akurat kwitną, idealna pora. Albo Ci kilka słoiczków przywiozę na XIII to popróbujesz :D

 

1l kwiatów mniszka

2l wody

2kg cukru

sok z 2 cytryn (można więcej wedle smaku)

Edytowane przez ryszpak

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496821
Udostępnij na innych stronach

Dla tych co nie chca miec lapek umazanych a nie musza miec okraglych kulek ..bo przeciez to smaku nie zmienia  :)

Polecam formowanie farszu za pomoca 2 lyzek

tu  widac jak to sie robi :)

http://pl.depositphotos.com/67836881/stock-video-moulding-dumplings-using-spoons.html

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496841
Udostępnij na innych stronach

A nie prościej użyć takiej łyżki do robienia kulek http://allegro.pl/lyzka-do-robienia-kulek-z-owocow-warzyw-lodow-i6066209084.html 

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496843
Udostępnij na innych stronach

ja uwazam ze nie prosciej bo trudniej wyjac , ale kazdy robi jak mu wygodniej ,ja przedstawilam tylko moja propozycje, a do tego lyzki kazdy ma w domu   :)

Taka lyzka jak przedstawles dobrze kulkowac arbuzy, melony .

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496846
Udostępnij na innych stronach

Jak kiedyś robiłem takie kulki serowe to taką łyżeczkę za każdym razem przed nabraniem masy moczyłem w oliwie i kulki pięknie wypadały.

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496848
Udostępnij na innych stronach

Może jak masa byłaby bardzo dokładnie odsączona to by się udało tą łyżeczką maczaną w oliwie... z drugiej strony jestem raczej fanem brudzenia sobie rąk - ręce to w końcu najbardziej uniwersalne utensylium kuchenne  :laugh:  :tongue:  :thumbsup:

..myślę też, że rękami jest najszybciej.. łyżką odważyć odpowiednie kawałku i rolować.. kulka co 4 sekundy a potem wystarczy 30 sekund na umycie rąk  :sleep:

 

Dziś na śniadanie zabawa z masłem, grzybkiem i słoninką :)
Mama zjadła jajóweczkę z koźlaczkiem a ja przykryłem swoją jajówę na masełku... plasterkami słoniny w wędzonej papryce, kuminie i maggi :) MNIAM!!! To chyba najlepsza jajówa jaką w życiu jadłem xD i jedyne 776kcal, wliczając chlebuś :cool:
Ta słoninka jak złapała ciepełka to... uhhhh po prostu rozkosz. Pozdrawiam
 
 

post-52552-0-24984400-1463488978_thumb.jpg

 

post-52552-0-90554000-1463488982_thumb.jpgpost-52552-0-00202000-1463488999_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496865
Udostępnij na innych stronach

A z ilu jajek ta Twoja jajecznica?

 

 

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496866
Udostępnij na innych stronach

Pozwoliłem sobie wyjątkowo białka zachować :) rozpusta hehe, ale ogólna ilość białek dziennie mam raczej dobrą. 

Żółtka 3 na 4 pozostawione płynne.. Pozdrawiam

 

post-52552-0-15939900-1463490019_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496869
Udostępnij na innych stronach

 

 

swoją jajówę na masełku... plasterkami słoniny w wędzonej papryce, kuminie i maggi :) MNIAM!!!

I mnie w żołądku zabulgotało i zaburczało jak zabaczyłem fotkę Twojej jajecznicy.  :thumbsup: 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496878
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Z okazji Dnia Mamy zabrałem Mamę do Mąki i Wody

Niskie ukłony i ogromne podziękowania dla Rafała  :clap: przeżycie było na prawdę niesamowite, mama wniebowzięta, na pewno pozostanie w pamięci na długo ten posiłek.. NIE! ta UCZTA! :) dla wszystkich zmysłów..

Wędliny z nieskromnym.. wystawnym wręcz, udziałem mangalicy.. ah szkoda gadać. Ukontentowanie jak nigdy wcześniej. 

Wedle zaleceń Mistrza na przystawkę ucieszył nas tatar - poezja dopracowana w najdrobniejszym szczególe! 

...nawet cebula zachwycała swoją słodyczą i delikatnością.. jakość składników to jest po prostu mistrzostwo świata a idzie z nią w parze nowatorskie podejście i finezja - kto by wymyślił, żeby złożyć na tatarku panierowane lekko i poddane delikatnej obróbce termicznej żółtka.. OM NIOM NIOM NIOM  :laugh:

Pizze genialne. Kropka. Najlepsze słowo na całe to przeżycie to "rozsmakowanie". 

Wyobraźcie sobie, jak spożywacie coś wyśmienitego, przymykające się samoistnie powieki, podświadomy grymas szczęścia na twarzy i ciche 'mmmmm' zadedykowane samemu sobie, tak żeby nikt inny nie usłyszał.. rozsmakowanie! Dzięki raz jeszcze! Pozdrawiam

 

 

post-52552-0-89458700-1464637647_thumb.jpgpost-52552-0-43594100-1464637660_thumb.jpg

 

post-52552-0-32197500-1464637701_thumb.jpgpost-52552-0-14673400-1464637739_thumb.jpg

 

post-52552-0-05476700-1464637755_thumb.jpg

 

 


z cyklu dieta niskowęglowodanowa ...dieta bez wyrzeczeń! ..z resztą spójrzcie sami.

 

Wędzona Belona upolowana w Makro - ciekawa, wyśmienita rybka, którą można dostać ponoć tylko przez kilka tygodni w roku.. jajecznica z nią jest na prawdę pyszna! 

 

post-52552-0-60011100-1464637990_thumb.jpgpost-52552-0-62273300-1464638005_thumb.jpg

 

post-52552-0-81769400-1464638013_thumb.jpgpost-52552-0-45924500-1464638021_thumb.jpg

 

post-52552-0-81120000-1464638027_thumb.jpg

 

Po wspaniałościach z Mąki i Wody zachciało nam się pizzy.. nagle, na kolacje.. więc musiała powstać z dostępnych składników hehe drożdże instant postanowiły sobie zemrzeć, więc ciasto nie wyrosło.. ale co tam! 

Nazwać to to co powstało pizzą to gruba przesada na cieniutkim cieście.. ale było smaczne. 

 

post-52552-0-54915200-1464638037_thumb.jpg

 

post-52552-0-41536000-1464638044_thumb.jpgpost-52552-0-93691000-1464638050_thumb.jpg

 

Zainspirowani przywiezionym z Gruzji pomysłem (w wykonaniu Madzi i Wiesia nader przepysznym) zrobiłem bakłażany z pastą z oliwy, czosnku i orzechów włoskich.. pestek granatu niestety zabrakło, ale i tak jest super :) 

 

post-52552-0-72811700-1464638059_thumb.jpgpost-52552-0-41534100-1464638070_thumb.jpg

 

post-52552-0-70261900-1464638084_thumb.jpg

 

Hambuksy z pieczoną łopatką wieprzową, bakłażanem i guacamole.. ale, że niby na diecie niskowęglowodanowej takie pieczywo??? ...luzik. Po 2 buły żeśmy wrąbali a węgle się zgadzały na koniec dnia  :cool:

 

post-52552-0-09460300-1464638093_thumb.jpg

 

A dalej to już tylko kulinarna sieczka, żeby komuś na noc apetyt popieścić xD Pozdrawiam

 

post-52552-0-69714400-1464638102_thumb.jpgpost-52552-0-86682200-1464638110_thumb.jpg

 

post-52552-0-93820300-1464638118_thumb.jpgpost-52552-0-98569100-1464638077_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498685
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z okazji Dnia Mamy zabrałem Mamę do Mąki i Wody. 
A jak pytałem o jakiś fajny lokales we stolycy to jakoś nikt nie polecał... :cool:   

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498689
Udostępnij na innych stronach

Lepiej późno niż później ;):D jedyny mankament, że się za szybko najedliśmy.. porcje na prawdę słuszne... 

z drugiej strony to dobry powód, żeby tam wrócić! Nie mogę sobie darować tego deseru, na którego miejsca nam zabrakło... 

następnym razem pistacjowo będzie na koniec bo porwiemy się na lody pistacjowe i flam (jeżeli dobrze pamiętam) pistacjowy równocześnie :D Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498691
Udostępnij na innych stronach

Cholera, wychodzi na to że toto jest po sąsiedzku z naszą ulubioną herbaciarnią na Chmielnej....  A ja szukałem jak gupi jakiejś sprawdzonej miejscówki dla Martadelki jak jeździ na kursy do miasta... 

:laugh: to się dobrze złożyło :thumbsup:

 

 

 

PanieB  poproszę o przepis     .

 

Może Wiesio zechce się podzielić magią receptury, takiej oryginalnej Gruzińskiej :)

a ja... no mogę napisać jak zrobiłem, ale to tylko marniutki ja  :tongue:

Bakłażany pokrojone w plasterki (cienkie, ale bez przesady - może 3-4mm), posypane solą, żeby się spociły.. osuszone i z obu stron przypieszczone na maksymalnie rozgrzanej suchej patelni (lepiej oczywiście lekko posmarować oliwą i na grillu). Odłożone w kupkę, coby doszły we własnym cieple i zmiękły ostatecznie. 

Orzechy włoskie uprażone na suchej patelni.. żeby było łatwiej w miseczce zblendowałem oliwę z czosnkiem i solą, potem dorzuciłem przesiekane orzechy i blendowałem dalej (minimum zmywania).. sól, pieprz i to wszystko :) edit; ah no tak - nie byłbym sobą, jakby tam nie wwalił szczypty kuminu xD 

Posmarować plastry bakłażana pastą orzechową i zwinąć.. przed podaniem posypać pestkami granatu (świetnie pasuje ta słodycz).. Pozdrawiam

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498697
Udostępnij na innych stronach

Chyba jednak z tej Mąki i Wody wyszliście głodni. Jeśli dobrze zrozumiałem to dopiero po wyjściu najedliście się pizzą, bakłażanami, dwoma bułami i łopatką.

WojtekW
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498698
Udostępnij na innych stronach

Jeśli dobrze zrozumiałem to dopiero po wyjściu najedliście się pizzą, bakłażanami, dwoma bułami i łopatką.

 

łopatka zamiast łyżki :D haha

 

Zabawy z kokosem - zrobiłem na prawdę smaczną (aż sam jestem zaskoczony, że to wypaliło) alternatywę dla dżemu ze świni :) na dodatek wege i mega zdrowa! 

Z kokosami trochę zabawy było... otworzenie go a raczej rozłupanie nie jest jakimś wielkim problemem - zwykły tłuczek do mięsa i pukamy wokół 10-20 razy, ale sama ekstrakcja białego, dobrego wnętrza.. eh 3 kokosy - prawie 2 godziny.. a w każdym razie cały film 'american pie: wakacje' xD 

 

post-52552-0-06238100-1465121452_thumb.jpg

 

Biały miąższ starty na grubych oczkach tarki oraz przesiekany nożem. Zaczynami prażenie na suchej patelni. (ok. 20 min)

 

post-52552-0-56563800-1465121453_thumb.jpgpost-52552-0-84387600-1465121454_thumb.jpg

 

Kokos zdejmujemy z patelni, teraz czas na cebulę, paprykę i olej kokosowy (który w praktyce ma konsystencję stałą). 

Smażymy do pozbycia się wody z warzyw. Cebulę dobrze jest wcześniej zasolić, wtedy słoność idealnie przejdzie cały smalec. Kiedy cebula i papryka będą się już smażyć na całego, dokładamy prażony kokos i więcej oleju kokosowego. 

 

post-52552-0-93660700-1465121455_thumb.jpgpost-52552-0-19755100-1465121463_thumb.jpg

 

Ustawiałem sobie timer na 10 minut, żeby nie zapomnieć sprawdzić co się dzieje - w momencie, kiedy wszystko wygląda jak na zdjęciu (złapało kolor) dorzucamy czosnek i wyłączamy gaz. Mieszamy, czosnek sam dojdzie do odpowiedniego stanu.

 

post-52552-0-65307300-1465121472_thumb.jpgpost-52552-0-86174000-1465121483_thumb.jpg

 

Przekładamy w słoiczki i czekamy aż wystygnie... a potem do lodówki. 

Instrukcja obsługi smalcu: nie czekamy aż stężeje bez lodówki bo się możemy nie doczekać, bezpośrednio z lodówki będzie kruchy i twardy jak skała - coś jak zamrożony smalec wp z dużą zawartością wody.. Żeby dało się go jeść musi postać w temp. pokojowej.

Najważniejsze: JEST PYSZNY! :D

p.s. pięknie wygląda podczas tężenia w lodówce - jakby go w kilka minut pleśń zaatakowała... 

 

post-52552-0-24898100-1465121492_thumb.jpgpost-52552-0-74079900-1465121499_thumb.jpg

 

Jajko sadzone na świeżym kokosie... poezja! Do tego spółdzielcza metka i kiszona kapusta.. mniam 

 

post-52552-0-58027400-1465121508_thumb.jpgpost-52552-0-22165900-1465121518_thumb.jpg

 

A może ktoś skusi się na małą zabawę? Czy ktoś da radę wymienić wszystkie 18 składników dzisiejszego śniadania i zgadnąć ile miało kalorii?  :cool: Pozdrawiam

 

post-52552-0-09016200-1465121526_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-499798
Udostępnij na innych stronach

 

 

A może ktoś skusi się na małą zabawę? Czy ktoś da radę wymienić wszystkie 18 składników dzisiejszego śniadania i zgadnąć ile miało kalorii?

 

Składników sie nie podejmuje, ale kalorii strzelam coś koło  1200 ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-499803
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.