Zbój Madej Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1451 Opublikowano 16 Maja 2016 trzeba jakiś tekst weselszy będzie wymyślić Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1452 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Teraz leć ćwiczyć dzieweczkę na organkach dziweczkę na organie trzeba jakiś tekst weselszy będzie wymyślić Żeby Eluś nie mówiła, że boczek się opierdziela Kulki zrobione.. leżą już w oleju i nabierają smaku.. odważone dokładnie mają 10-11g każda. Pozdrawiam labneh kulki.jpglabneh kulki (1).jpg Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę Edytowane 16 Maja 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1453 Opublikowano 16 Maja 2016 ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1454 Opublikowano 16 Maja 2016 Tak więc w sam raz ....na "raz"..... w wersji pikantnej idealne na zakąskę! Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać oj tam oj tam Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę Już nawet Eluni naszej na FB obiecałem, że Markowi przekażę słoiczek, żeby test był w Gąsiorowie także tą czy inną droga popróbujecie Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ... hahaha Robert bo tak zawsze było przez tą podagrę, że to co robiłem to potem w większości rozdać musiałem.. nie mogłem sam tego zjeść (a przynajmniej wtedy tak myślałem).. a teraz objadam się frykasami jak panisko zapewne do końca tygodnia ten labneh zostanie pożarty, dziś spróbuję nastawić 3l mleka na własny jogurt, jak się uda to jutro nastawię następny labneh.. tym razem pod obciążeniem, żeby szybciej poszło.. Panie i Panowie, Bracia i Siostry... GRZYBA żem znalazł! ..na legalu opodal rzeczki koźlaczek fajny rozmiaru świeczki (serio.. to nie żart, nie fotomontaż, nie sztuczny rekwizyt..) Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1455 Opublikowano 16 Maja 2016 Tak więc w sam raz ....na "raz"..... w wersji pikantnej idealne na zakąskę! Bobo, tylko taki tekst żeby dzieci też mogły posłuchać oj tam oj tam Nie będziesz Robercik w Gąsiorowie, ale słoiczek albo dwa na degustację możesz przygotować - 24 maja je od Ciebie odbiorę Już nawet Eluni naszej na FB obiecałem, że Markowi przekażę słoiczek, żeby test był w Gąsiorowie także tą czy inną droga popróbujecie Ty Boga w sercu nie masz na zdjęciu 3 1/2 słoiczka a Ty dwa chcesz mu zabrać ... hahaha Robert bo tak zawsze było przez tą podagrę, że to co robiłem to potem w większości rozdać musiałem.. nie mogłem sam tego zjeść (a przynajmniej wtedy tak myślałem).. a teraz objadam się frykasami jak panisko zapewne do końca tygodnia ten labneh zostanie pożarty, dziś spróbuję nastawić 3l mleka na własny jogurt, jak się uda to jutro nastawię następny labneh.. tym razem pod obciążeniem, żeby szybciej poszło.. Panie i Panowie, Bracia i Siostry... GRZYBA żem znalazł! ..na legalu opodal rzeczki koźlaczek fajny rozmiaru świeczki (serio.. to nie żart, nie fotomontaż, nie sztuczny rekwizyt..) Pozdrawiam grzyb.jpg No i oczywiście Robercik wszystko ostre co piecze na wejściu i wyjściu Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1456 Opublikowano 16 Maja 2016 wszystko ostre co piecze na wejściu i wyjściu nowy produkt marki Boczek&Boczek - chilliczopki w formie lizaków Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1457 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Boczusiu a rąk nie miałeś całych oblepionych po kulaniu tych kulek bo ja miałam okrutnie a zanim je obtaczałam w przyprawach to po ukulaniu leżały przez dłuższa chwilę na ręcznikach papierowych bo "puszczały" jeszcze serwatkę.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-12?do=findComment&comment=416841 Edytowane 16 Maja 2016 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1458 Opublikowano 16 Maja 2016 Olguś po zważeniu je ułożyłem na ręczniczkach, żeby trochę oddało więcej serwatki ale z kulaniem problemów nie było.. faktycznie ręce oblepione po jakimś czasie się robiły, zmieniałem trochę punkt nacisku, żeby wykańczać to kulanie czystym kawałkiem dłoni i było ok.. Wszystkie wykulane ciurkiem i do oleju.. mycie rak i ew. obtaczanie reszty w czymśtam.. Chyba tym łatwiej się je formuje im lepiej odcieknięte.. zdam relacje jak sprawdza się dociskanie serka w czasie pobytu na sicie PozdrawiamP.S. pięknie Ci wyszły te... jak to się nazywało... wczoraj Ola mówiła... rrr Tsatsat? jakoś tak xD Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1459 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Robert, jak chcesz na lato coś do uzupełnienia węglowodanów, to zrób sobie syrop z kwiatów mniszka. Akurat kwitną, idealna pora. Albo Ci kilka słoiczków przywiozę na XIII to popróbujesz 1l kwiatów mniszka2l wody2kg cukrusok z 2 cytryn (można więcej wedle smaku) Edytowane 17 Maja 2016 przez ryszpak Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1460 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Dla tych co nie chca miec lapek umazanych a nie musza miec okraglych kulek ..bo przeciez to smaku nie zmienia Polecam formowanie farszu za pomoca 2 lyzektu widac jak to sie robi http://pl.depositphotos.com/67836881/stock-video-moulding-dumplings-using-spoons.html Edytowane 17 Maja 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1461 Opublikowano 17 Maja 2016 A nie prościej użyć takiej łyżki do robienia kulek http://allegro.pl/lyzka-do-robienia-kulek-z-owocow-warzyw-lodow-i6066209084.html Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1462 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) ja uwazam ze nie prosciej bo trudniej wyjac , ale kazdy robi jak mu wygodniej ,ja przedstawilam tylko moja propozycje, a do tego lyzki kazdy ma w domu Taka lyzka jak przedstawles dobrze kulkowac arbuzy, melony . Edytowane 17 Maja 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1463 Opublikowano 17 Maja 2016 Jak kiedyś robiłem takie kulki serowe to taką łyżeczkę za każdym razem przed nabraniem masy moczyłem w oliwie i kulki pięknie wypadały. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1464 Opublikowano 17 Maja 2016 Może jak masa byłaby bardzo dokładnie odsączona to by się udało tą łyżeczką maczaną w oliwie... z drugiej strony jestem raczej fanem brudzenia sobie rąk - ręce to w końcu najbardziej uniwersalne utensylium kuchenne ..myślę też, że rękami jest najszybciej.. łyżką odważyć odpowiednie kawałku i rolować.. kulka co 4 sekundy a potem wystarczy 30 sekund na umycie rąk Dziś na śniadanie zabawa z masłem, grzybkiem i słoninką Mama zjadła jajóweczkę z koźlaczkiem a ja przykryłem swoją jajówę na masełku... plasterkami słoniny w wędzonej papryce, kuminie i maggi MNIAM!!! To chyba najlepsza jajówa jaką w życiu jadłem xD i jedyne 776kcal, wliczając chlebuś Ta słoninka jak złapała ciepełka to... uhhhh po prostu rozkosz. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1465 Opublikowano 17 Maja 2016 A z ilu jajek ta Twoja jajecznica? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1466 Opublikowano 17 Maja 2016 Pozwoliłem sobie wyjątkowo białka zachować rozpusta hehe, ale ogólna ilość białek dziennie mam raczej dobrą. Żółtka 3 na 4 pozostawione płynne.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1467 Opublikowano 17 Maja 2016 swoją jajówę na masełku... plasterkami słoniny w wędzonej papryce, kuminie i maggi MNIAM!!! I mnie w żołądku zabulgotało i zaburczało jak zabaczyłem fotkę Twojej jajecznicy. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-496878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1468 Opublikowano 30 Maja 2016 Z okazji Dnia Mamy zabrałem Mamę do Mąki i Wody. Niskie ukłony i ogromne podziękowania dla Rafała przeżycie było na prawdę niesamowite, mama wniebowzięta, na pewno pozostanie w pamięci na długo ten posiłek.. NIE! ta UCZTA! dla wszystkich zmysłów..Wędliny z nieskromnym.. wystawnym wręcz, udziałem mangalicy.. ah szkoda gadać. Ukontentowanie jak nigdy wcześniej. Wedle zaleceń Mistrza na przystawkę ucieszył nas tatar - poezja dopracowana w najdrobniejszym szczególe! ...nawet cebula zachwycała swoją słodyczą i delikatnością.. jakość składników to jest po prostu mistrzostwo świata a idzie z nią w parze nowatorskie podejście i finezja - kto by wymyślił, żeby złożyć na tatarku panierowane lekko i poddane delikatnej obróbce termicznej żółtka.. OM NIOM NIOM NIOM Pizze genialne. Kropka. Najlepsze słowo na całe to przeżycie to "rozsmakowanie". Wyobraźcie sobie, jak spożywacie coś wyśmienitego, przymykające się samoistnie powieki, podświadomy grymas szczęścia na twarzy i ciche 'mmmmm' zadedykowane samemu sobie, tak żeby nikt inny nie usłyszał.. rozsmakowanie! Dzięki raz jeszcze! Pozdrawiam z cyklu dieta niskowęglowodanowa ...dieta bez wyrzeczeń! ..z resztą spójrzcie sami. Wędzona Belona upolowana w Makro - ciekawa, wyśmienita rybka, którą można dostać ponoć tylko przez kilka tygodni w roku.. jajecznica z nią jest na prawdę pyszna! Po wspaniałościach z Mąki i Wody zachciało nam się pizzy.. nagle, na kolacje.. więc musiała powstać z dostępnych składników hehe drożdże instant postanowiły sobie zemrzeć, więc ciasto nie wyrosło.. ale co tam! Nazwać to to co powstało pizzą to gruba przesada na cieniutkim cieście.. ale było smaczne. Zainspirowani przywiezionym z Gruzji pomysłem (w wykonaniu Madzi i Wiesia nader przepysznym) zrobiłem bakłażany z pastą z oliwy, czosnku i orzechów włoskich.. pestek granatu niestety zabrakło, ale i tak jest super Hambuksy z pieczoną łopatką wieprzową, bakłażanem i guacamole.. ale, że niby na diecie niskowęglowodanowej takie pieczywo??? ...luzik. Po 2 buły żeśmy wrąbali a węgle się zgadzały na koniec dnia A dalej to już tylko kulinarna sieczka, żeby komuś na noc apetyt popieścić xD Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1469 Opublikowano 30 Maja 2016 Z okazji Dnia Mamy zabrałem Mamę do Mąki i Wody. A jak pytałem o jakiś fajny lokales we stolycy to jakoś nikt nie polecał... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1470 Opublikowano 30 Maja 2016 Lepiej późno niż później jedyny mankament, że się za szybko najedliśmy.. porcje na prawdę słuszne... z drugiej strony to dobry powód, żeby tam wrócić! Nie mogę sobie darować tego deseru, na którego miejsca nam zabrakło... następnym razem pistacjowo będzie na koniec bo porwiemy się na lody pistacjowe i flam (jeżeli dobrze pamiętam) pistacjowy równocześnie Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1471 Opublikowano 30 Maja 2016 zrobiłem bakłażany z PanieB poproszę o przepis . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1472 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Cholera, wychodzi na to że toto jest po sąsiedzku z naszą ulubioną herbaciarnią na Chmielnej.... A ja szukałem jak gupi jakiejś sprawdzonej miejscówki dla Martadelki jak jeździ na kursy do miasta... to się dobrze złożyło PanieB poproszę o przepis . Może Wiesio zechce się podzielić magią receptury, takiej oryginalnej Gruzińskiej a ja... no mogę napisać jak zrobiłem, ale to tylko marniutki ja Bakłażany pokrojone w plasterki (cienkie, ale bez przesady - może 3-4mm), posypane solą, żeby się spociły.. osuszone i z obu stron przypieszczone na maksymalnie rozgrzanej suchej patelni (lepiej oczywiście lekko posmarować oliwą i na grillu). Odłożone w kupkę, coby doszły we własnym cieple i zmiękły ostatecznie. Orzechy włoskie uprażone na suchej patelni.. żeby było łatwiej w miseczce zblendowałem oliwę z czosnkiem i solą, potem dorzuciłem przesiekane orzechy i blendowałem dalej (minimum zmywania).. sól, pieprz i to wszystko edit; ah no tak - nie byłbym sobą, jakby tam nie wwalił szczypty kuminu xD Posmarować plastry bakłażana pastą orzechową i zwinąć.. przed podaniem posypać pestkami granatu (świetnie pasuje ta słodycz).. Pozdrawiam Edytowane 30 Maja 2016 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1473 Opublikowano 30 Maja 2016 Chyba jednak z tej Mąki i Wody wyszliście głodni. Jeśli dobrze zrozumiałem to dopiero po wyjściu najedliście się pizzą, bakłażanami, dwoma bułami i łopatką. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-498698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1474 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jeśli dobrze zrozumiałem to dopiero po wyjściu najedliście się pizzą, bakłażanami, dwoma bułami i łopatką. łopatka zamiast łyżki haha Zabawy z kokosem - zrobiłem na prawdę smaczną (aż sam jestem zaskoczony, że to wypaliło) alternatywę dla dżemu ze świni na dodatek wege i mega zdrowa! Z kokosami trochę zabawy było... otworzenie go a raczej rozłupanie nie jest jakimś wielkim problemem - zwykły tłuczek do mięsa i pukamy wokół 10-20 razy, ale sama ekstrakcja białego, dobrego wnętrza.. eh 3 kokosy - prawie 2 godziny.. a w każdym razie cały film 'american pie: wakacje' xD Biały miąższ starty na grubych oczkach tarki oraz przesiekany nożem. Zaczynami prażenie na suchej patelni. (ok. 20 min) Kokos zdejmujemy z patelni, teraz czas na cebulę, paprykę i olej kokosowy (który w praktyce ma konsystencję stałą). Smażymy do pozbycia się wody z warzyw. Cebulę dobrze jest wcześniej zasolić, wtedy słoność idealnie przejdzie cały smalec. Kiedy cebula i papryka będą się już smażyć na całego, dokładamy prażony kokos i więcej oleju kokosowego. Ustawiałem sobie timer na 10 minut, żeby nie zapomnieć sprawdzić co się dzieje - w momencie, kiedy wszystko wygląda jak na zdjęciu (złapało kolor) dorzucamy czosnek i wyłączamy gaz. Mieszamy, czosnek sam dojdzie do odpowiedniego stanu. Przekładamy w słoiczki i czekamy aż wystygnie... a potem do lodówki. Instrukcja obsługi smalcu: nie czekamy aż stężeje bez lodówki bo się możemy nie doczekać, bezpośrednio z lodówki będzie kruchy i twardy jak skała - coś jak zamrożony smalec wp z dużą zawartością wody.. Żeby dało się go jeść musi postać w temp. pokojowej.Najważniejsze: JEST PYSZNY! p.s. pięknie wygląda podczas tężenia w lodówce - jakby go w kilka minut pleśń zaatakowała... Jajko sadzone na świeżym kokosie... poezja! Do tego spółdzielcza metka i kiszona kapusta.. mniam A może ktoś skusi się na małą zabawę? Czy ktoś da radę wymienić wszystkie 18 składników dzisiejszego śniadania i zgadnąć ile miało kalorii? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-499798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1475 Opublikowano 5 Czerwca 2016 A może ktoś skusi się na małą zabawę? Czy ktoś da radę wymienić wszystkie 18 składników dzisiejszego śniadania i zgadnąć ile miało kalorii? Składników sie nie podejmuje, ale kalorii strzelam coś koło 1200 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/59/#findComment-499803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.