Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Karkówka dojrzewająca w między czasie lekko muśnięta zimnym dymem  :)

 

attachicon.gif007.JPG

 

attachicon.gif006.JPG

Czy ten biały nalot to może na kątnicy wołowej do której włożyłeś karkówkę??

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350927
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 938
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Czy ten biały nalot to może na kątnicy wołowej
Sylwku nie,jest na samej karkówce zaszczepiony z sera brie :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350937
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejsze wędzenie :metka,polska,szynki i boczki

 

 

 kostek61   mistrzu  :thumbsup: :clap: :clap: 

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350942
Udostępnij na innych stronach

Jakie masz metki na metce?  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350994
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju i Radku,  dzięki za dobre słowo :)  gdzie mi tam do Was  :thumbsup:

 

 

Jakie masz metki na metce?
Paweł, jakaś kiełbasa krotoszyńska,nigdy nie jadłem,nie wiem co to jest,może ktoś zna recepturę ?  :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-351005
Udostępnij na innych stronach

Jak zwykle pierwsza liga????????????wielkie brawa????????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-351006
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj przed zabiegiem

 

post-41979-0-52476300-1401303576_thumb.jpg

 

post-41979-0-35075200-1401303589_thumb.jpg

 

Po zabiegu.

 

post-41979-0-58525300-1401303607_thumb.jpg

 

post-41979-0-35164700-1401303618_thumb.jpg

 

Reszta się parzy.

 

post-41979-0-54078800-1401303628_thumb.jpg

 

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354784
Udostępnij na innych stronach

Pięknie????????????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354802
Udostępnij na innych stronach

 

 

Najfajniejszy ten kurak

 A do mnie ten boczek na przedostatnim zdjeciu przemawia  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354804
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak zwykle mistrzostwo

 Ty to masz dobrze, nawet mozesz sie zalapac na kawalek tego co na zdjeciu  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354811
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jacek przeczytałem twój kącik "od dechy do dechy". No trzeba przyznać że robi wrażenie. Miałbym do ciebie i do forumowiczów również prośbę. Podczas lektury notowałem sobie niektóre rzeczy i mam kilka pytań:

1. Na jednej z pierwszych stron pisałeś o salcesonie z golonki, ozorków, skórek. Mógłbyś podać jakieś szczegóły, przepis

2. Widziałem też u ciebie wędzoną golonkę. Napisz coś więcej.

3. Podwawelska i biała to przepis ze strony czy twój własny?

4. Widziałem że większość wędzonek podpiekasz. Rozumiem że 90 st C do uzyskania wew 68-70 ct C

uff ta tak na szybko :)

pozdrawiam

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-356248
Udostępnij na innych stronach

Michał odpowiem CI na PW.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-356297
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiejszy obiadek papryka faszerowana mięsem z ryżem w sosie pomidorowym.

 

post-41979-0-58687800-1402834446_thumb.jpg

 

post-41979-0-70150000-1402834463_thumb.jpg

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-357947
Udostępnij na innych stronach

Wędzonka krotoszyńska ,chwilę po parzeniu .

 

post-41979-0-05790700-1403209024_thumb.jpg

 

post-41979-0-06452100-1403209035_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358520
Udostępnij na innych stronach

musialam za sniadanie sie wziac, przez Ciebie Kostek http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358540
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kostek

Już dawno chodziło mi po głowie to co wyczarowałeś tylko nie wiedziałem że to nazywa się Wędzonka Krotoszyńska. Poczytałem trochę na WD. Do produkcji tego wyrobu stosuje sie tzw Backsy. Czy można to kupić gotowe, w sklepie czy trzeba po prostu zamówić w masarni?

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358926
Udostępnij na innych stronach

Wędzonka krotoszyńska ,chwilę po parzeniu .

 

attachicon.gif001.JPG

 

attachicon.gif003.JPG

Ładnie wygląda ale wędzonka krotoszyńska jest surowa wędzona, nie parzona. 

A swoją drogą można zobaczyć gdzieś jak to pozyskać?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358928
Udostępnij na innych stronach

 

 

w sklepie czy trzeba po prostu zamówić w masarni?
W Irl. można dostać w hurtowni,w takiej postaci jest sprzedawana polędwica tzn. z warstwą tłuszczu i częścią boczku,w przekroju poprzecznym jest to bekon.

 

Ładnie wygląda ale wędzonka krotoszyńska jest surowa wędzona, nie parzona. 
Tu zgodzę się z Tobą jak robisz z PW 16,ale ja robiłem z PM 60 a ten przepis dopuszcza parzenie,chociaż wtedy ten wyrób to chyba jest już zwykła wędzonka  ;)  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358984
Udostępnij na innych stronach

PW nie PW to produkt regionalny i ma być surowy, inaczej to wędzonka z innego miasta  :D  Od dziecka jadałem surową. http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/woj.-wielkopolskie/Wedzonka-krotoszynska

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358988
Udostępnij na innych stronach

PW nie PW to produkt regionalny i ma być surowy, inaczej to wędzonka z innego miasta    Od dziecka jadałem surową. http://www.minrol.go...ka-krotoszynska

Przecież to Ci napisałem i przyznałem rację,od dziecka jedliśmy  wyroby pod okreslonymi nazwami teraz zostały tylko nazwy a wykonanie wg norm zakładowych   :)  

Edytowane przez kostek61

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358992
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.