KURP Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 8 Maja 2014 Karkówka dojrzewająca w między czasie lekko muśnięta zimnym dymem 007.JPG 006.JPGCzy ten biały nalot to może na kątnicy wołowej do której włożyłeś karkówkę?? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 8 Maja 2014 Czy ten biały nalot to może na kątnicy wołowej Sylwku nie,jest na samej karkówce zaszczepiony z sera brie Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 8 Maja 2014 Dzisiejsze wędzenie :metka,polska,szynki i boczki kostek61 mistrzu Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 9 Maja 2014 Ale pojechałeś . Super . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 9 Maja 2014 Jakie masz metki na metce? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-350994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 9 Maja 2014 Andrzeju i Radku, dzięki za dobre słowo gdzie mi tam do Was Jakie masz metki na metce? Paweł, jakaś kiełbasa krotoszyńska,nigdy nie jadłem,nie wiem co to jest,może ktoś zna recepturę ? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-351005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 9 Maja 2014 Jak zwykle pierwsza liga????????????wielkie brawa???????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-351006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 28 Maja 2014 Dzisiaj przed zabiegiem Po zabiegu. Reszta się parzy. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 28 Maja 2014 Oj nacieszyles moje oczy :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 28 Maja 2014 Dzisiaj przed zabiegiem Najfajniejszy ten kurak Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 28 Maja 2014 Pięknie???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 28 Maja 2014 Najfajniejszy ten kurak A do mnie ten boczek na przedostatnim zdjeciu przemawia http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 28 Maja 2014 Jak zwykle mistrzostwo Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 28 Maja 2014 Jak zwykle mistrzostwo Ty to masz dobrze, nawet mozesz sie zalapac na kawalek tego co na zdjeciu Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 28 Maja 2014 No ba choć w tej chwili jestem w PL Pozdrawiam Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-354812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 5 Czerwca 2014 WitamJacek przeczytałem twój kącik "od dechy do dechy". No trzeba przyznać że robi wrażenie. Miałbym do ciebie i do forumowiczów również prośbę. Podczas lektury notowałem sobie niektóre rzeczy i mam kilka pytań:1. Na jednej z pierwszych stron pisałeś o salcesonie z golonki, ozorków, skórek. Mógłbyś podać jakieś szczegóły, przepis2. Widziałem też u ciebie wędzoną golonkę. Napisz coś więcej.3. Podwawelska i biała to przepis ze strony czy twój własny?4. Widziałem że większość wędzonek podpiekasz. Rozumiem że 90 st C do uzyskania wew 68-70 ct Cuff ta tak na szybko pozdrawiam Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-356248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Michał odpowiem CI na PW. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-356297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dzisiejszy obiadek papryka faszerowana mięsem z ryżem w sosie pomidorowym. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-357947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Wędzonka krotoszyńska ,chwilę po parzeniu . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) musialam za sniadanie sie wziac, przez Ciebie Kostek http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Edytowane 19 Czerwca 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witaj KostekJuż dawno chodziło mi po głowie to co wyczarowałeś tylko nie wiedziałem że to nazywa się Wędzonka Krotoszyńska. Poczytałem trochę na WD. Do produkcji tego wyrobu stosuje sie tzw Backsy. Czy można to kupić gotowe, w sklepie czy trzeba po prostu zamówić w masarni? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wędzonka krotoszyńska ,chwilę po parzeniu . 001.JPG 003.JPGŁadnie wygląda ale wędzonka krotoszyńska jest surowa wędzona, nie parzona. A swoją drogą można zobaczyć gdzieś jak to pozyskać? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 24 Czerwca 2014 w sklepie czy trzeba po prostu zamówić w masarni? W Irl. można dostać w hurtowni,w takiej postaci jest sprzedawana polędwica tzn. z warstwą tłuszczu i częścią boczku,w przekroju poprzecznym jest to bekon. Ładnie wygląda ale wędzonka krotoszyńska jest surowa wędzona, nie parzona. Tu zgodzę się z Tobą jak robisz z PW 16,ale ja robiłem z PM 60 a ten przepis dopuszcza parzenie,chociaż wtedy ten wyrób to chyba jest już zwykła wędzonka Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 24 Czerwca 2014 PW nie PW to produkt regionalny i ma być surowy, inaczej to wędzonka z innego miasta Od dziecka jadałem surową. http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/woj.-wielkopolskie/Wedzonka-krotoszynska Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) PW nie PW to produkt regionalny i ma być surowy, inaczej to wędzonka z innego miasta Od dziecka jadałem surową. http://www.minrol.go...ka-krotoszynskaPrzecież to Ci napisałem i przyznałem rację,od dziecka jedliśmy wyroby pod okreslonymi nazwami teraz zostały tylko nazwy a wykonanie wg norm zakładowych Edytowane 24 Czerwca 2014 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/16/#findComment-358992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.