kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 13 Lutego 2016 Mam obawy, że 50g/kg spowoduje bardzo wysoką słoność wyrobu Też tak mi się wydaje,ale każdy ma swój ,próg,, słoności,, ,chociaż przy wędlinach dojrzewających w miarę i dojrzewania słoność przestaje dominować i smak staje się swoisty dla wędlin dojrzewających.dla mnie rewelka Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 13 Lutego 2016 chociaż przy wędlinach dojrzewających w miarę i dojrzewania słoność przestaje dominować i smak staje się swoisty dla wędlin dojrzewających Tak - ale 50g? Ktoś ma smaka na snaka, też słony jak.... Po przekrojeniu. Młoda jeszcze.... , surowa i świeża.... Taką też lubię.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazior83 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 14 Lutego 2016 Kolejna lisiecka i wędzonki. Krakowska wg twojego przepisu w miarę ogarnięta, to teraz cza sie zabrać za Lisiecką bo wygląda bajecznie Cytuj Piwo jest dobre ale piwa są lepsze MOJE MASZKETY ---> https://www.facebook.com/pages/Kaziorowe-maszkety/107837452882778Pozdrawiom Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 14 Lutego 2016 Mam obawy, że 50g/kg spowoduje bardzo wysoką słoność wyrobu Nie jest tak źle.Każdy ma swój próg słoności a poza tym w miarę wydłużania procesu słoność zanika na rzecz innych smaków. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 14 Lutego 2016 Ale też i wzrasta wskutek utraty masy mięsa. Ale jak przedmówcy mówią różne są odczucia/gusty słoności, i jak autorowi wędliny smakuje czemu nie Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 14 Lutego 2016 teraz cza sie zabrać za Lisiecką Bierz się,nie można stać w miejscu,Ty i tak masz szeroki repertuar wyrobów i to nie tylko wędlin Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMKa Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 14 Lutego 2016 wisiała 14 dni Tak nieśmiało się spytam - w jakiej temperaturze- czy po wyjęciu z peklowania obmywasz przed przyprawami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 14 Lutego 2016 w jakiej temperaturze - czy po wyjęciu z peklowania obmywasz przed przyprawami Wisiała w kuchni w temp ok 18 st ale zwróć też uwagę ,że była owinięta płótnem bawełnianym i dopiero włożona w siatkę,co spowalniało obsychanie.W czasie peklowania w lodówce na początku odlewałem wydzielającą się wodę i przewracałem na drugą stronę,po 6 dniach bez obmywania nacierasz przyprawami które lubisz i w ubranko,następnie wieszasz. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMKa Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 14 Lutego 2016 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-475922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 25 Lutego 2016 Chleb pszenno-żytni na zakwasie. Mielona z udzca indyczego z szynkowara. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-479573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zakąska jest. A co z resztą.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-479601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zakąska jest. A co z resztą.? Trochę ,,psoty,, też się znajdzie Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-479633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 26 Lutego 2016 Chleb pszenno-żytni na zakwasie. To mi jeszcze pokaz, co kotek ma w srodku W tortownicy pieczesz? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-479811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 26 Lutego 2016 To mi jeszcze pokaz, co kotek ma w srodku Tak w tortownicy,przekrój następnym razem Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-480069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 1 Maja 2016 Dzisiejszy obiad,pieczona wołowina. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-494571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 6 Maja 2016 Żywiecka z ostatniej produkcji, 10 dniowa,można jeść Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 6 Maja 2016 Piękna!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 6 Maja 2016 Apetycznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Żywiecka z ostatniej produkcji, 10 dniowa,można jeśćWarto dodać, że w trakcie trwającej kwarantanny nie można nawet pomyśleć o "wędzonem" A wykony..... wg wykresu... równi wznoszącej Brawo Kostek Edytowane 6 Maja 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 6 Maja 2016 Kostek...jakigo drewna używasz do wędzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 6 Maja 2016 jakigo drewna Przeważnie olcha,dąb ,jesion,brzoza i orzech laskowy. Dziękuję wszystkim za komenty Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 6 Maja 2016 KOstek , cuda panie cuda Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 7 Maja 2016 KOstek Dzięki Anno Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 7 Maja 2016 Żywiecka z ostatniej produkcji, 10 dniowa,można jeść ślinka cieknie na widok tej kiełbaski :clap: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 7 Maja 2016 Reszta myśliwskiej,trochę tłusta ale smaczna,podobno. na widokDzięki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/31/#findComment-495396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.