Skocz do zawartości

Kostek zadymia i inne


kostek61

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 949
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

ale parówek nigdzie nie widzę
Coś w tym jest ,ja też bo wszystkie zjedzone :tongue: .Jeśli CI chodzi o kaliber osłonek,to są różne szkoły :)  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aksamitny krem z wędzonej makreli.

 

250 gr.obranego miesa z wędzonej makreli

100 gr. masła

100 gr koncentratu pomidorowego

Sól,pieprz,papryka słodka i ostra,czosnek granulowany,wszystko dodane do smaku.

 

Wszystkie składniki kremu schładzamy w lodówce a następnie po dodaniu przypraw traktujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.Wychodzi bardzo smaczny krem,dobry na świeże bułeczki :) smacznego.

 

post-41979-0-79242400-1404931366_thumb.jpg

 

post-41979-0-83296100-1404931379_thumb.jpg  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A czy maslo mozna zastapic majonezem?

Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis bardzo się mi spodobał, zdjęcia również, makrelę bardzo lubię, więc nie pozostało zrobić nic jak tylko wypróbować !

Kostek61  :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

KOstek wspaniala pasta. :thumbsup:   U mnie ryby i przerobione wedzone mile widziane. :D 

 

Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz.

KIedy paste z majoneze z ryby robie, dodaje jakja ,ale zamiast ogorka i cebuli daje kukurydze( ziarna nie krem) A rybe i jaja przecieram na mase podona do tegokremu jaki pokazales Kostek.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

dzisiaj zrobilam ta paste z wedzonej makreli,jednak zrobilam z majonezem i dodalam lyzke kaparow,
Trzeba będzie wypróbować ten wariant  :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

kromki grubo posmarowanej swojskim smalcem bym się skusił
Do tego zestawu jeszcze ogórek kiszony by się przydał :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kostek, jeżeli Twoja ocena nie widzi w nim doskonałości, to ja Ci powiem że jest więcej niż poprawny, a parę dziesiątków lat chlebki piekę, jest super, zarówno dziurki, jak też ta umiarkowanej wielkości górka, oraz kolor wypieku oraz grubość skórki  :D  . Chleby razowe czy pszenno razowe nie muszą być mocno wyrośnięte :thumbsup: .

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Sverige :) ,jestem smutny my tu o chlebie a takie ważne kwestie dotyczące naszego forum w postach się przejawiają :cry:   

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aksamitny krem z wędzonej makreli.

 

250 gr.obranego miesa z wędzonej makreli

100 gr. masła

100 gr koncentratu pomidorowego

Sól,pieprz,papryka słodka i ostra,czosnek granulowany,wszystko dodane do smaku.

 

Wszystkie składniki kremu schładzamy w lodówce a następnie po dodaniu przypraw traktujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.Wychodzi bardzo smaczny krem,dobry na świeże bułeczki :) smacznego.

 

attachicon.gif007.JPG

 

attachicon.gif004.JPG  

Wygląda apetycznie. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

10 kg polędwicy się pekluje do wędzenia w czwartek

 

post-41979-0-53785300-1405968082_thumb.jpg

 

Tyle zostało białej z 12 kg. zrobionych w sobotę :)

 

post-41979-0-73423900-1405968105_thumb.jpg.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kostek ..ale zarloki.. :tongue: a ja jeszcze tydzien i wracam do domku i tez beda robila swojskie :) obkupilam sie juz chyba we wszystko :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jacek kaszaneczka śliczniutka;))

 

Niech dym będzie z nami..

Kostek61,kaszanka wygląda na udany wyrób,ale jeżeli w Irlandii panują tak jak u nas upały ,to trzeba poczekać z jej produkcją,gdyż krew jest dobrym podłożem do namnażania bakterii.Okres przechowywania kaszanki jest wtedy krótszy.

Taaaaak w Irlandi upały,nie doczekanie nasze echhhhh szkoda gadać????

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.