paweljack Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 3 Lipca 2014 Piękne ale parówek nigdzie nie widzę Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 3 Lipca 2014 ale parówek nigdzie nie widzę Coś w tym jest ,ja też bo wszystkie zjedzone .Jeśli CI chodzi o kaliber osłonek,to są różne szkoły Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 9 Lipca 2014 Aksamitny krem z wędzonej makreli. 250 gr.obranego miesa z wędzonej makreli100 gr. masła100 gr koncentratu pomidorowegoSól,pieprz,papryka słodka i ostra,czosnek granulowany,wszystko dodane do smaku. Wszystkie składniki kremu schładzamy w lodówce a następnie po dodaniu przypraw traktujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.Wychodzi bardzo smaczny krem,dobry na świeże bułeczki smacznego. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 9 Lipca 2014 Miodziooo???????? Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 9 Lipca 2014 A czy maslo mozna zastapic majonezem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 9 Lipca 2014 A czy maslo mozna zastapic majonezem?Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 9 Lipca 2014 Przepis bardzo się mi spodobał, zdjęcia również, makrelę bardzo lubię, więc nie pozostało zrobić nic jak tylko wypróbować !Kostek61 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 9 Lipca 2014 KOstek wspaniala pasta. U mnie ryby i przerobione wedzone mile widziane. Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz. KIedy paste z majoneze z ryby robie, dodaje jakja ,ale zamiast ogorka i cebuli daje kukurydze( ziarna nie krem) A rybe i jaja przecieram na mase podona do tegokremu jaki pokazales Kostek. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 11 Lipca 2014 Kostek , dzisiaj zrobilam ta paste z wedzonej makreli,jednak zrobilam z majonezem i dodalam lyzke kaparow,wyszla pyszna pasta do chlebka, ogorki juz mam wiec moge sie zajadac tymi pysznosciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 11 Lipca 2014 dzisiaj zrobilam ta paste z wedzonej makreli,jednak zrobilam z majonezem i dodalam lyzke kaparow, Trzeba będzie wypróbować ten wariant Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 20 Lipca 2014 Chlebek razowy,taki lubię,wiem że nie doskonały a ANNAM tyle mi nakładła na głowę Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 20 Lipca 2014 Chlebek razowy,taki lubię, No i oto chodzi . Na połowę kromki grubo posmarowanej swojskim smalcem bym się skusił :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 20 Lipca 2014 kromki grubo posmarowanej swojskim smalcem bym się skusił Do tego zestawu jeszcze ogórek kiszony by się przydał Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Kostek, jeżeli Twoja ocena nie widzi w nim doskonałości, to ja Ci powiem że jest więcej niż poprawny, a parę dziesiątków lat chlebki piekę, jest super, zarówno dziurki, jak też ta umiarkowanej wielkości górka, oraz kolor wypieku oraz grubość skórki . Chleby razowe czy pszenno razowe nie muszą być mocno wyrośnięte . Edytowane 20 Lipca 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 20 Lipca 2014 Dzięki Sverige ,jestem smutny my tu o chlebie a takie ważne kwestie dotyczące naszego forum w postach się przejawiają Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 20 Lipca 2014 Kostek, chleb dobrze wyglada , a najwazniejszy jest smak a to tylko Ty mozesz sprawdzic. Jesli smak masz jaki ciebie zadowoli to najwazniejsze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 21 Lipca 2014 Aksamitny krem z wędzonej makreli. 250 gr.obranego miesa z wędzonej makreli100 gr. masła100 gr koncentratu pomidorowegoSól,pieprz,papryka słodka i ostra,czosnek granulowany,wszystko dodane do smaku. Wszystkie składniki kremu schładzamy w lodówce a następnie po dodaniu przypraw traktujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.Wychodzi bardzo smaczny krem,dobry na świeże bułeczki smacznego. 007.JPG 004.JPG Wygląda apetycznie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 21 Lipca 2014 10 kg polędwicy się pekluje do wędzenia w czwartek Tyle zostało białej z 12 kg. zrobionych w sobotę . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 22 Lipca 2014 to nie dużo tej kiełbasy zostało jak od soboty Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 22 Lipca 2014 Kostek ..ale zarloki.. a ja jeszcze tydzien i wracam do domku i tez beda robila swojskie obkupilam sie juz chyba we wszystko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kaszanka zrobiona,tylko ostygnie i..... Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 :tongue: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kaszanka zrobiona,tylko ostygnie i..... Kostek , taki jasny kolorek tej kaszanki . Może aparat rozjaśnił Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kostek61,kaszanka wygląda na udany wyrób,ale jeżeli w Irlandii panują tak jak u nas upały ,to trzeba poczekać z jej produkcją,gdyż krew jest dobrym podłożem do namnażania bakterii.Okres przechowywania kaszanki jest wtedy krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jacek kaszaneczka śliczniutka;)) Niech dym będzie z nami..Kostek61,kaszanka wygląda na udany wyrób,ale jeżeli w Irlandii panują tak jak u nas upały ,to trzeba poczekać z jej produkcją,gdyż krew jest dobrym podłożem do namnażania bakterii.Okres przechowywania kaszanki jest wtedy krótszy.Taaaaak w Irlandi upały,nie doczekanie nasze echhhhh szkoda gadać???? Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.