Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://wedlinydomowe.pl/spotkanie-numer-54356Robiłem z tego przepisu,jedyne zmiany to 2 gr grubo zmielonego pieprzu i 1 gr zmielonego jałowca na 1 kg masy,nie pod wędzałem drugi raz,z braku czasu,wyrób godny polecenia. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-424584
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 949
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

kostek61, prosił bym o przepis na kiełbasę Łatgalską albo link do niego. Może być w j. oryginalnym.

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-424608
Udostępnij na innych stronach

 

 

przepis na kiełbasę Łatgalską
Frapio wyslalem Tobie na Twoje PW 09/05.Pozdra

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-424659
Udostępnij na innych stronach

wyslalem Tobie na Twoje PW

 Dziękuję i przepraszam bo nie zauważyłem znacznika. 

W sumie spodziewałem się podobnej receptury.  Jesienną porą będzie do wykonania.

 

Pozdrawiam.

Edytowane przez frapio
Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-424666
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kiełbasa polska

 

post-41979-0-69110300-1432320360_thumb.jpg

 

post-41979-0-96520200-1432320369_thumb.jpg

 

Wołowina,peklowana,wędzona i sparzona.

 

post-41979-0-11606800-1432320390_thumb.jpg

 

post-41979-0-86254900-1432320399_thumb.jpg

 

Kiełbasa krucha,wędzona parzona.

 

post-41979-0-60870000-1432320411_thumb.jpg

 

post-41979-0-53114600-1432320434_thumb.jpg

 

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-426637
Udostępnij na innych stronach

Oj,kielbasa polska to surowa wedzona? A jak w smaku wolowina?

Wiadamo wyglad apetyczny :thumbsup: , z reszta jak zawsze  u Ciebie  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-426650
Udostępnij na innych stronach

@kostek61,

Piękne wyroby - jak marzenie  :clap:

A wołowinka - brak mi słów 

Jak parzyłeś tę wołowinę?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-426658
Udostępnij na innych stronach

 

 

A jak w smaku wolowina?

 

Jak parzyłeś tę wołowinę?
Wołowina w smaku super a miała iść na pieczyste :) .Parzyłem do 68 w środku,tak jak szynkę wieprzową. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-426670
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiejszy obiad.Karkówka nadziewana pieczarkami ,zrolowana i pieczona w piekarniku.

 

post-41979-0-51738200-1433083490_thumb.jpg

 

post-41979-0-61866800-1433083501_thumb.jpg

 

post-41979-0-74420900-1433083513_thumb.jpg

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-428156
Udostępnij na innych stronach

Kostek .. iście królewski obiad :thumbsup: i pięknie podane :) wpraszam się na jedną małą  porcyjkę ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-428198
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejszy obiad.Karkówka nadziewana pieczarkami ,zrolowana i pieczona w piekarniku.
 

 Oszukujesz, tak w nadzieniu tez jest kawalke kielbasy  :tongue:  ;)  :D

W jakiej temperaturze piekles?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-428223
Udostępnij na innych stronach

 

 

wpraszam się na jedną małą  porcyjkę
Innym razem Anuś,już nie ma ani kawałka :) 

 

 Oszukujesz, tak w nadzieniu tez jest kawalke kielbasy
Zgadza się :) .Nic się przed Tobą nie ukryje :thumbsup: .Po obsmażeniu piekłem w piekarniku w temp.180 stopni do 80 st w srodku,pod przykryciem.Na koniec odkryta i zrobiony kolorek.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-428376
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Cztery basiory się studzą,dwa czarne i dwa białe .

 

post-41979-0-08302800-1434830757_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431592
Udostępnij na innych stronach

 

 

dwa czarne i dwa białe .

 

I jest natchnienie - po niedzieli robię czerwone salcefiksy - dałeś mi natchnienie... surowiec czeka...  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431594
Udostępnij na innych stronach

Cztery basiory się studzą,dwa czarne i dwa białe

 

A u mnie dwa.Jeden biały i drugi biały, ale inny. :).  

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431595
Udostępnij na innych stronach

 

 

To jutro przekroj bedzie
Jak będzie ładny to tak :P

 

dałeś mi natchnienie
Cała przyjemność po mojej stronie,Ciebie nie trzeba długo namawiać :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431596
Udostępnij na innych stronach

 

 

ANNAM, dnia 20 Cze 2015 - 22:09, napisał: To jutro przekroj bedzie Jak będzie ładny to tak :P
 

Jacku.. nawet tak nie pisz.. Twoje wyroby zawsze są wyjątkowo piękne :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431600
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeden biały i drugi biały, ale inny
Na pewno tak jest Arku jak tak twierdzisz :) 

 

Twoje wyroby
Nie zawsze,jak to w życiu :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431613
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie zawsze,jak to w życiu
 

 Twierdzisz ,ze nawet  MISZCZU sie zdarzyc moze ? :tongue:  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431614
Udostępnij na innych stronach

witam serdecznie mam pytanie dotyczace wedzarni :)wlasnie jestem w trakcie budowy i nie jestem pewna z jakiego drewna moge wykonczyc wnetrze komory wedzarniczej i czy do wnetrza moge uzyc blache ocynkowana dla bezpieczenstwa ??z gory dziekuje za szybka odpowiedz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431615
Udostępnij na innych stronach

kata4 , to nie ten temat , rozumiem ze chcesz skorzystac z rady kolegi , ktory mieszka w pobliżu , przeczytaj watki dotyczace budowy wedzarni wszystkiego sie dowiesz , to nie telefon zaufania , odpowiedzi na szybko , krotkie spowoduja dalsze pytania  i zasmiecimy koledze jego temat .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431617
Udostępnij na innych stronach

kata4 ,wykończenie wnętrza drewnem liściasty , blachy ocynkowanej nie stosuje się.

Więcej pytań na PW.

Sorry Kostek ,że wymądrzam się w Twoim temacie. ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431642
Udostępnij na innych stronach

Gotowe do jedzenia :)

 

post-41979-0-85567600-1434880173_thumb.jpg

 

post-41979-0-34069700-1434880186_thumb.jpg

 

post-41979-0-47153900-1434880204_thumb.jpg

 

post-41979-0-26609300-1434880219_thumb.jpg

 

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/26/#findComment-431647
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.