Shadow Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Września 2013 Tym razem szyneczki i schabik na surowo A tu metoda Za pierwszym razem ściągnąłem zesty przed wędzeniem, ale smaczek cytrusowy był za lekki, więc następnym razem zostawiłem i wyszło w sam raz PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-300994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Września 2013 A tutaj focia jak owy boczuś wygląda na kanapeczce. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: nawet ja na kanapce bym lepiej nie wyszedł :lol: Za pierwszym razem ściągnąłem zesty przed wędzeniem, ale smaczek cytrusowy był za lekki, więc następnym razem zostawiłem i wyszło w sam razświetnie to wygląda btw. piękne sznurowanie na tym mięsku.. :clap: pomidorki na kolana nie rzucają, więc nie będzie potórkipodobne odczucia mamy może jakiejś innej metody szukać - inne przyprawy, mocniejsze dodatki, odmiana pomidorów.. sam nie wiem :P moje też nie podeszły za bardzo.. nadal wspominam nalewkę z ogórków.. a tu już ponad rok minął hehe oj ten czas leci :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Września 2013 Za sposób wiązania nie wstydził by się żaden chirurg .... na 6+A i sam wyrób ..... :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Września 2013 Za sposób wiązania nie wstydził by się żaden chirurg .... na 6+Miro nie przesadzaj. W jednym miejscu zrobił 2 milimetrowe przesunięcie :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 17 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Września 2013 Piękny prezencik otrzymałem na 13 rocznicę ślubu. Ostry jak żyleta :clap: Miro może sprzedawałyby się w sklepiku i z certyfikatem WB :tongue: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Września 2013 :grin: życzymy WAM dalszych szczęśliwych lat w pożyciu małżeńskim,całusy dla MONI :grin: Też mam nóż i ostrzałkę fiskarsa , bdb :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Września 2013 Piękny prezencik otrzymałem na 13 rocznicę ślubu.Shadow piękny prezent :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Września 2013 A gdzie ten ''cień'' z komina chociażby ? ... :rolleyes: Super KOSA !!! :clap: Wszystkiego co najlepsze w rocznicę ślubu !!! Pozdrawiam :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-301970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Września 2013 Chłopaki dziękujemy za życzenia. Teraz to już tylko z górki. Znaczy się nożem, a nie patelnią. Wyższy level, jak to podpowiedziała małżonka. Dzisiaj łosiek wędzony na zimno, marynowany dwa dni w marynacie z soku koperkowego, skórki limonki, a drugi w mixie soli morskiej i cukru brązowego Niestety zamotałem się i zrobiłem fotkę tylko zapakowanego po wędzeniu. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 19 Września 2013 :grin: przepięknie przygotowany i uwędzony łosoś :grin: :thumbsup: :clap: :blush: Daniel :blush: przepraszam za błąd,który się w kradł w życzeniach :blush: :blush: :blush: Prosił bym o poprawienie jeżeli to jest możliwe. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 19 Września 2013 Witam.Jesli można zapytać to w jakiej cenie za kilogram łosiek ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Września 2013 Prosił bym o poprawienie jeżeli to jest możliweNiestety nie mam do edycji. W nastepnej wersji stronki bedzie taka możliwość. Sorki w jakiej cenie za kilogram łosiek ???18 zł za kg całej rybki PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Września 2013 Klasa! Wygląda świetnie i nie mam wątpliwości że zmakuje też wspaniale. Łosia kupujesz w Macro? Ile ważył? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 19 Września 2013 Klasa! Wygląda świetnie i nie mam wątpliwości że zmakuje też wspaniale. Łosia kupujesz w Macro? Ile ważył? Dzięki :thumbsup: Jeden 3,6 kg, a drugi 2,8 kg PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Września 2013 Daniel próbowałeś już te łososie ? Jak oceniasz smak ,masz jakieś typy ?Pozdrawiam :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewkon Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Września 2013 Cześć Danielku, pozdrowienia dla Moni.Może podpowiesz skład marynaty do łosia.Wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman123 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 21 Września 2013 Niedługo przyjadę. Będę szczęśliwy jeśli coś zostanie. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 21 Września 2013 Cześć Danielku, pozdrowienia dla Moni. Może podpowiesz skład marynaty do łosia. Wygląda super.Dziękujemy za pozdrownienia i przesyłamy je również w Waszą stronę. Skład marynaty, to woda ok. 0,5L, sok z dwóch pęczków koperku, miód, sok z jednej limonki, sól, skórka z dwóch limonek. Smak zalewy powinien byc dośc intensywny. 2 dni marynowania i gotowe do wędzenia po obsuszeniu. Niedługo przyjadę. Będę szczęśliwy jeśli coś zostanie.No to dawaj, bo lecimy "na oparach" PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 21 Września 2013 Wiem, że będzie to tylko formą naśladownictwa zdjęć naszego El Gregora, ale nie mogłem sie oprzeć. Uczmy się od lepszych. :tongue: Dzisiejsze śniadanko na grzybach. Niestety niektórzy byli kierowcami :devil: , a śliwowica czekała 5 lat, by ja wychylić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 21 Września 2013 Shadow, tak se przeglądam Twój temacik, daj proszę jakiś przepis na Twą słoninkę, chyba że robisz standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 21 Września 2013 Shadow, tak se przeglądam Twój temacik, daj proszę jakiś przepis na Twą słoninkę, chyba że robisz standardowo 1. Parzenie surowej surowej 25 min. wypracowane pomiędzy 15, a 30 min zależne od zachcianki i potrzeb rodzinki - ciągnące się lub smarownej - ta jest pomiędzy w kierunku rozpływających się) 2. Stygnięcie w garnku po wylaniu wody 3. Obkładanie prasowanym czosnkiem z każdej strony - b. dużo (nawet do 1 główki na 0,5 kg słoniny) 4. solenie, a raczej panierowanie w soli Tutaj ważne jest zachowanie kolejności pomiędzy czosnkiem, a soleniem - pomaga w zapewnieniu równomiernego smaku. Dlaczego panierowanie? Bo tłuszcz nie jest nośnikiem smaku słonego i dlatego gruba warstwa soli jest potrzebna, by miało jakikolwiek smak. 5. Po 5 dniach opłukanie 10 s pod bieżcą wodą celem zmycia czosnku. Aromat po wędzeniu jest powalający, tzn. orzechowy (podobny do prażonych orzechów laskowych) 6. Obsuszanie 7. Wędzenie ok 6 h w letnim dymie 8. Chłodzenie 9. Pakowanie próżniowe 10. Leżakowanie i otwieranie w razie potrzeb. Najdłużej jak mi się zdarzyło to ok. 8 m-cy od produkcji było nadal OK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-302683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Października 2013 Wyroby z zeszłego tygodnia: dwie kiełbaski wędzone i dopiekane:z szynki i słoniny oraz wiejska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-305004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Października 2013 Shadow, na pierwszym zdjęciu wisi 7 pętek, na kolejnym widać tylko 5 ... w tym tempie to do niedzieli nic nie zostanie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-305029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Października 2013 Shadow, na pierwszym zdjęciu wisi 7 pętek, na kolejnym widać tylko 5 ... w tym tempie to do niedzieli nic nie zostanie Bo to dwie różne kiełbaski7+5=12 pętek.Zostanie, zostanie, ale mam lepsze plany na niedzielę. W międzyczasie dodatkowe focie z zeszłego tygodnia boczuś schabik oraz dwa chlebki z maszynki PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-305036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Października 2013 I znowu schabik nierówno powiązany Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6955-shadow-czarna-zadymiona-wariacje-kulinarne/page/3/#findComment-305054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.