Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwę to  -  Frytkasy Dziadka -   bo jje się je ja frytki. 

Surowiec .

Mięśnie międzyżebrowe z kości schabowych.

Peklowanie

16 gram peklosoli lub mieszanki  peklującej - 50/50 soli i peklosoli  przez 24 godz.

Przygotowanie do wędzenia.

Nawlekamy sznurek wędliniarski w dużą iglicę i każdy kawałek iglicą ze sznurkiem przekłuwamy i wkładamy na sznurek.

Osuszamy w wędzarni , wędzimy dymem ciepłym. następnie podpiekamy i jemy  Najsmaczniejsze z wędzarni jeszcze gorące .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/10/#findComment-518633
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzięki Dziadku za przepis :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/10/#findComment-518636
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.