DZIADEK Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 24 Września 2016 Nazwę to - Frytkasy Dziadka - bo jje się je ja frytki. Surowiec .Mięśnie międzyżebrowe z kości schabowych.Peklowanie16 gram peklosoli lub mieszanki peklującej - 50/50 soli i peklosoli przez 24 godz.Przygotowanie do wędzenia.Nawlekamy sznurek wędliniarski w dużą iglicę i każdy kawałek iglicą ze sznurkiem przekłuwamy i wkładamy na sznurek.Osuszamy w wędzarni , wędzimy dymem ciepłym. następnie podpiekamy i jemy Najsmaczniejsze z wędzarni jeszcze gorące . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/10/#findComment-518633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 24 Września 2016 Dzięki Dziadku za przepis Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/10/#findComment-518636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 24 Września 2016 Powinno się to dobrze skomponować z dobrym piwem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/10/#findComment-518652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.