Gregtom Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Lipca 2012 Alle fajne.. :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim za pochlebne opinie Moja niestety nie będzie do końca pochlebna.Chciałeś zrobić kiełbasę chudą a wyszła jak widze tłusta.Te skwarki tłuszczu w tej kiełbasie szerokiej moim zdaniem dyskredytują ten wyrób.Mogłeś tłuszcz puścić przez sitko 6 i miałbyś kiełbasę wzorcową. To tyle mojej i nie tylko opini.Ale mimo to będą z Ciebie ludzie :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Lipca 2012 Dzięki za konstruktywną krytykę. Te skwarki tłuszczu w tej kiełbasie szerokiej moim zdaniem dyskredytują ten wyrób.Mogłeś tłuszcz puścić przez sitko 6 i miałbyś kiełbasę wzorcowąNatomiast co do kiełbasy szerokiej to: Kiełbasa krakowska Słonina krojona w kostkę o krawędzi 12 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Lipca 2012 To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.A poza tym pisałeś czy nie za tłusta a tłuszcz wyeksponowałeś.Mogłeś skorzystać z innego przepisu z 16-stki.W pozostałych w ogóle słonina nie występuje. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Lipca 2012 Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ?Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiem. :wink: Grunt że jest smaczna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Lipca 2012 Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiemPrzepis zaczerpnął z 16-stki na krakowską krojoną, pieczoną. [ Dodano: Wto 31 Lip, 2012 19:23 ]Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ?Sądziłem że jak tak pyta to chce chudszą :smile: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Lipca 2012 To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.A poza tym pisałeś czy nie za tłusta a tłuszcz wyeksponowałeś.Mogłeś skorzystać z innego przepisu z 16-stki.W pozostałych w ogóle słonina nie występuje.Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ? Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiem. :wink: :smile: Chyba nie do końca się zrozumieliśmy, "nie za tłusta", to ta w cienkich osłonkach, wyszła bardzo smaczna, wiadomo dobór przypraw - rzecz gustu, natomiast ta szeroka to: Przepis zaczerpnął z 16-stki na krakowską krojoną, pieczoną.Dokładnie i dalej arkadiusz piszesz: To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.zgadzam się w całości, choć nie bardzo wiem jak tą słoninkę ukryć w krakowskiej, a tłuszczyku trochę musi być. Podpowiecie proszę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 jak tą słoninkę ukryć w krakowskiej Już pisałem.Zmiel na sitku 6mm.Możesz trochę na 6 mm a część na 8mm.Trochę będzie widać ten tłuszcz ,ale nie będą to takie skwarki.Pokombinuj. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.