Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dziękuję wszystkim za pochlebne opinie

Moja niestety nie będzie do końca pochlebna.Chciałeś zrobić kiełbasę chudą a wyszła jak widze tłusta.Te skwarki tłuszczu w tej kiełbasie szerokiej moim zdaniem dyskredytują ten wyrób.Mogłeś tłuszcz puścić przez sitko 6 i miałbyś kiełbasę wzorcową.

To tyle mojej i nie tylko opini.Ale mimo to będą z Ciebie ludzie :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230288
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za konstruktywną krytykę.

Te skwarki tłuszczu w tej kiełbasie szerokiej moim zdaniem dyskredytują ten wyrób.Mogłeś tłuszcz puścić przez sitko 6 i miałbyś kiełbasę wzorcową

Natomiast co do kiełbasy szerokiej to:

Kiełbasa krakowska

Słonina krojona w kostkę o krawędzi 12 mm.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230296
Udostępnij na innych stronach

To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.A poza tym pisałeś czy nie za tłusta a tłuszcz wyeksponowałeś.Mogłeś skorzystać z innego przepisu z 16-stki.W pozostałych w ogóle słonina nie występuje.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230298
Udostępnij na innych stronach

Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ?

Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiem. :wink:

Grunt że jest smaczna.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230300
Udostępnij na innych stronach

Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiem

Przepis zaczerpnął z 16-stki na krakowską krojoną, pieczoną.

 

[ Dodano: Wto 31 Lip, 2012 19:23 ]

Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ?

Sądziłem że jak tak pyta to chce chudszą :smile:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230302
Udostępnij na innych stronach

To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.A poza tym pisałeś czy nie za tłusta a tłuszcz wyeksponowałeś.Mogłeś skorzystać z innego przepisu z 16-stki.W pozostałych w ogóle słonina nie występuje.

Nie do końca chciał chudą bo pytał czy nie za tłusta ?

Może nowy rodzaj krakowskiej wymyślił coś ale krakowska z tłuszczykiem. :wink:

:smile: Chyba nie do końca się zrozumieliśmy, "nie za tłusta", to ta w cienkich osłonkach, wyszła bardzo smaczna, wiadomo dobór przypraw - rzecz gustu, natomiast ta szeroka to:

Przepis zaczerpnął z 16-stki na krakowską krojoną, pieczoną.

Dokładnie i dalej arkadiusz piszesz:

To się zgadza ,ale musisz przyznać ,że niezbyt ładnie to wygląda.

zgadzam się w całości, choć nie bardzo wiem jak tą słoninkę ukryć w krakowskiej, a tłuszczyku trochę musi być.

Podpowiecie proszę?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230312
Udostępnij na innych stronach

jak tą słoninkę ukryć w krakowskiej

Już pisałem.Zmiel na sitku 6mm.Możesz trochę na 6 mm a część na 8mm.Trochę będzie widać ten tłuszcz ,ale nie będą to takie skwarki.Pokombinuj. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7120-nie-za-t%C5%82usta/page/3/#findComment-230435
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.