ANNAM Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 18 Marca 2013 Te węgorze które miałem przyjemność do tej pory konsumować nie miały praktycznie żadnych ości, poza kregosłupem. Ja tez, dlatego sie pytam, czy sa jakies inne odmiany. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 18 Marca 2013 To mógł być konger. Ryba morska podobną do węgorza i ona ma ości. Zobacz na grafice google czy to tą ryba, którą jadłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 18 Marca 2013 Jojo, tak, nawet nie wiedzialam, on wygladem bardzo do wegorza podobny. Dziekuje, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 18 Marca 2013 ANNAM, nie wiem gdzie kupiłaś tą rybę , ale po przestudiowaniu gdzie występuje konger - wyglada na to ze nie wystepuje w wodach dookola Australii , wystepuje w Ataltyku , Boałyuku i Morzu Pólnocnym , wiec chyba samarzyłaś jednak węgorza ,Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 18 Marca 2013 Nie wiem skad byl, wiem, ze byl podobny do wegorza( dlatego sadzilam, ze to wegorz) byl jasniejszy w kolorze , ale nie przywiazywalam do tego wagi, kiedy kupowalam, mialam ochote na wegorza a po uwedzeniu naprocowacsie trzebabylo, aby go jesc. Byl jednak jako wedzony soczysty , nie tak bardzo tlusty, co zwalalam, na to,ze musialam go przekroic na pol, aby uwedzic. Teraz wnioskuje, ze chyba bylmniej trusty, dlatego ze to inny rodzaj ryby. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 18 Marca 2013 To musiała być ryba z rodziny kongerowatych bo występują na całym świecie. Może to nie był dokładnie ten co u nas występuje tylko podobny. W każdym razie wiem, że te "morskie węgorze" mają ości i nie są tak smaczne jak normalny węgorz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-275632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 28 Marca 2013 A to moje rybki wędzone : A to juz mój "wyprasowany" boczek :grin: Boczek ma u nas "wziecie" wiec teraz juz na bierząco muszę robić A nie moglam sie powstrzymac , jesli jest Wrozbita na forum,niech m9 wyjasni co to znaczy. To jest moja poranna kawa i taki obrazem wyszedl Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 28 Marca 2013 taki obrazem wyszedlRybki super,boczek mniemam że też,co do wróżbity to nie wiem,ale ten profil na kawie to coś trochę do mnie podobny ,albo do mojego psa,ale prawie to samo :P Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 28 Marca 2013 a jak dla mnie to ten "maz" na kawie to kurczak w stadium embrionalnym..z dwoma jajkami (tak świątecznie :wink: ) Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 28 Marca 2013 Zuzia konia zobaczyla i mowi, mama to teraz juz farme bedziesz musiala kupic, a dla mnie koniki :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 28 Marca 2013 fajna zabawa-każdy widzi co innego :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 29 Marca 2013 Ja zawsze mowie, ze kazdy widzi co chce zobaczyc. :wink: Kostek udowodnij to swoje podobienstwo. :tongue: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 29 Marca 2013 :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-278097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Wy spicie ja gotuje. DZisiajbyl u mnie chlebowy dzien. Przy okazji zrobilam pizza. U nas jemy ja na cienkim spodzie Przed pieczeniem : Po pieczeniu: A to juz na talerzu z salatka gotowe do jedzenia: W tym samym czasie Zuzia byla bardzo zajeta malowaniem podworka, (pogoda byla bardzo ladna dzisiaj). I przy okazji pies tez zostal pomalowany, bo kiedy zuzia skonczyla rysunek Kaya kladla sie na nim: Na zakonczenie dnia pieczenia, zrobilam tez ciasteczka dla psa( a wlasciwie psow ). Kaya przepada za nimi, robie w formie okraglych ciasteczek, a Zuzia wykraja foremkami. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 zrobilam tez ciasteczka dla psaAniu możesz podać przepis na te ciastka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 zrobilam tez ciasteczka dla psaAniu możesz podać przepis na te ciastka Oczywiscie. Bazyl, dla mojego psa zwykle je pieke( nie kupuje gotowego jedzenia dla psa), ona jak tylko wyczuje ,ze mam to w rece, lazi za mna i ciagle prosi aby jej dac. Oto przepis: 2 szklanki resztek rosolu kurzego czy wolowego ( do tego u nas jest jeszcze Vegimate, ale tego chyba w Polsce jeszcze nie znajdziesz, mozesz dodac 2 lyzki maslaz orzeszkow ziemnych) 2 szklanki maki zytniej 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka platkow owsianych 1/2 szklanki mleka w proszku 1 lyzka drozdzy suchych 4 lyzki oleju z siemia lnianego wszystko to polaczyc i wyrobic, tak jak kazde ciasto tylko trzeba pamietac nie dawac soli. Wystarczajaca jej ilosc jest w plynie i masle orzechowym. Po wyrobieniu , jest normalne ciasto jak na chleb. Odstawic na troche do odpoczynku. Nastepnie rozwalkowac, ale nie za cienko, i wykrawac ciasteczka foremkami, jak to Zuzia robi, albo tak jak ja, zrolowac walek i pokroic na krazki. Poukladac na blasze( ja blaszke wykladam papierem do pieczenia) i do piekarnika na 170 stopni na okolo 30 minut. Po tym czasie wylaczyc piekarnik i pozostawic je nadal do wystygniecia w piekarniku. Kiedy wystygna przechowywac w pudelku ,a jak wieksza ilosc naraz bedziesz robil, trzeba zamrozic. One nie sa tak trwale jak kupne, jednak pies nie je dziwnych rzeczy jakie sa w kupnych.w koncu dbamy o siebie ,to i o nasze psy tez dobrze zadbac. Przepis kiedys znalazlam na internecie, teraz nawet nie pamietam, gdzie, ale na pewno na angielskojezycznej stronie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/product-pol-230-Vegemite-Yeast-Extrakt-220g-.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Vegemite = Vegimate :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Vegemite = Vegimate :grin:Na macie to sobie możesz najwyżej poleżeć i odpocząć, vegi możesz sobie dodać do maty. http://pl.wikipedia.org/wiki/Vegemite Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 ( do tego u nas jest jeszcze Vegimate, ale tego chyba w Polsce jeszcze nie znajdziesz, Mate zapożyczyłem od Anny :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Mate zapożyczyłem od Anny :grin:To nie zmienia postaci rzeczy, abyś sobie na macie np. odpoczął, myślę że Anna nie będzie nic miała przeciw temu, a do maty siorbnął troszkę yerby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 do maty siorbnął troszkę yerby.Dobry pomysł :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 A to juz na talerzu z salatka gotowe do jedzenia:Nie powiem ładnie wygląda.zrobilam tez ciasteczka dla psaTeż bym się skusił :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Aniu dzięki za przepis teraz nie mam piekarnika ale jak kupie to zrobię swoim psom. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dzisiaj trzeba bylo szybki obiad podszykowac, a juz wszyscy maja troche za duzo miesa. No coz, wiec polaczone plastry warzyw ( baklazani cukinia), w panierce i na patelnie. NAstepnie na to jajko sadzone i oczywscie podane z salatka z zielonej salaty, gruszki i wstazek marchewki. Salatke doglebokiego takerza polac lyzka smietany wymieszanej z odrobina octu i cukru, na to ten wytwor warzywny i obiad gotowy. A deser, to nic innego jak male nalesniczki z bananem i jablkami, podany z sosem truskawkowymna miodzie. Specjalnie polozylam obok pudelko, aby pokazac rozmiar nalesniczkow. W koncu to deser, a nie pelny posilek. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/12/#findComment-279871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.