morfeusz300 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 25 Września 2014 Mniam,pychota;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-372845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 25 Września 2014 Taki salceson na bóle stawów najlepszy, i zimne nóżki też . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-372850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 25 Września 2014 Oj dziekuje, musze znowu pojechac i kupic uszy, bo bardzo nam smakowal. w koncu bedzie to lekarstwo , w nadmiarze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-372882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 25 Września 2014 Ja czasem robie salceson w plastikowych pojemnikach np po margarynach.Jak wszystko się już skrzepnie to można wyjąć z pojemnika i kroić.W takich pojemnikach mrożę równiez galaretę.Jak chcemy jej skosztować rano to wieczorem wyjmuję z zamrazarki i siup do małego garnka wlewam troszkę wody [około 1/4 szkl]i i zagotowuję pod przykryciem .Wlewam wszystko z powrotem do pojemnika i na rano mam świeżą galaretkę. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-372960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 25 Września 2014 a jak parzysz te pojemniki z salcesonem? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-372963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 25 Września 2014 Ja po prostu gotuję łepek swiński , lub ozorek wołowy [ściągam potem skóre],golonkę ,podgardle,skórki,uszy,lub wszystko razem do miękkości z listkiem,zielem.Wyjmuję wszystko kroję w paseczki ,a wywar jeszcze gotuję z godzinkę.Mięska ,skórki,wkładam do pojemnika doprawiam czosnkiem ,solą i pieprzem i zalewam wywarem tak ,aby je tylko przykryć.Za kilka godz mój salcesonik gotowy .[bez parzenia] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 25 Września 2014 Ja czasem robie salceson w plastikowych pojemnikach np po margarynach. MAm nadzieje ze tej margaryny z tych pijemnikow nie jesz Ja po prostu gotuję łepek swiński , lub ozorek wołowy [ściągam potem skóre],golonkę ,podgardle,skórki,uszy,lub wszystko razem do miękkości z listkiem,zielem.Wyjmuję wszystko kroję w paseczki ,a wywar jeszcze gotuję z godzinkę.Mięska ,skórki,wkładam do pojemnika doprawiam czosnkiem ,solą i pieprzem i zalewam wywarem tak ,aby je tylko przykryć.Za kilka godz mój salcesonik gotowy .[bez parzenia] Salcesony wczesniej robilam,jednak nawet w sztucznych oslonka parze. A smak w naturalnej oslonce najbardziej mi podchodzi.NIe robie teraz tak wielkich porcji jak wczesniej, i nie musze zamrazac. Teraz zrobilam dwa salcesony i poszly w bardzo krotkim czasie, w koncu mam teraz 4 +1 dzieci , , a to +1 ma apetyt na dobre rzeczy , salceson bardzo jemu smakowal Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 26 Września 2014 Annam narobiłaś mi smaku na jakiś salcesonik, muszę się zabrał. Ale będzie salceson bez ucha!http://www.sherv.net/cm/emoticons/farm-animals/pig-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 26 Września 2014 Ja kiedys robilam w woreczkach foliowych ,nie parzylam ,ale dla mnie to byla bardziej miesna galareta niz salceson teraz kupilam sztuczna oslonke na salceson ,tylko przeraza mnie wielkosc wsadu 3.5 kg ( kto to zje) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 26 Września 2014 Margaryny od dziecka nie lubiłam i nie jadam.Dla siebie robię mikserem masełko ze smietany [od baby]Wracając do salcesonu to robię go sporadycznie i to co mi sie nie mieści we flaku wkładam do pojemniczków.,albo jak nie mam po prostu tego flaka.Różnicy duzej nie dostrzegam ,ale to moze dlatego ,ze rzadko robie ,a jeszcze rzadziej jadam.Salcesonu nie mrożę ,pisałam o galarecie mrozonej w pojemnikach. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 26 Września 2014 beatagnie myl pojęć, robisz galarety, a nie salceson. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 26 Września 2014 Hm...umówmy się ,ze sa to galarety o smaku salcesonu-najwazniejsze ,ze domownicy chwalą i im smakują. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 27 Września 2014 Zrob prawdziwy salceson a beda jeszcze bardziej zadowoleni ,bo prawie salceson to zawsze tylko prawie Ja nigdy nie przepadalam za salcesonem ,ale taki MOJ to zjadam ze smakiem ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 27 Września 2014 Ależ robię i prawdziwy tylko rzadko jak mam dużo wolnego miejsca w zamrazarce to kupuję ćwiartkę świniaka i ryjek i wtedy jest prawdziwy salceson [we flaku] a tak jak pisałam wcześniej nadmiar pakuję do pojemniczków. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 29 Września 2014 Przyszla kolej juz chyba gotowa, ale z krojenioem poczekam na dziewczyny kiedy wroca ( bo jeszcze sama cala zjem ) El Gregor czytalam wszystko w Twoim temacie i takie cos zrobilam Wydaje mi sie ,ze akurat wyschla/doszla/dojrzala i gotowa do jedzenia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 29 Września 2014 Aniu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 29 Września 2014 MArysiu dziekuje, ale tak na prawde to nie wiem, jak smakuje, dalej czekac bede. A z piekarnika wyszedl chlebus na zakwasie Musze go pilnowac, bo mi rodzinka lubi zaczac taki goracy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 29 Września 2014 Chlebek piękny ja poproszę przylepkę mam swój smalczyk ze skwareczkami i ogóreczki kiszone też moje takie malutkiejak korniszonki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 29 Września 2014 Mario litosci! Anno Twoj chlebek pysznie wyglada ,czy znajde na niego przepis gdzies w Twoich watkach? chetnie bym wybrobowala ,bo na razie robiet e Sivonowe i juz zarazilam nimi swoich rodzicow ,przydalo by sie cos zrobic innego dla odmiany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 29 Września 2014 ale tak na prawde to nie wiem, jak smakuje To posmakuj,zrobisz następne i będzie porównanie co do długości czasu procesu Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 29 Września 2014 Marysiu, taki chleb to jakby mogli, na okolo by okrajali z pietek, smalczyk mam tylko a ogorkami krucho, bo kiedy czas byl u mnie na nie to sobie poszlam na przymusowy urlop, ale jakbym mogla to i tak bym tobioe dala ta pietke naokroglo Electra , ja wstawialam moj przepis a chleb na zakwasie. Robie zawsze tak samo jedno co zmieniam do maki i dodatki, zakwas stosuje ten sam, jestem leniwa i nie trzymam dodatkowo zytniego zakwasu. Zwlaszcza ,ze stosuje go rowniez do wypiekow ciast, zamiast drozdzy. Poszukam na forum, bo nie pamietam gdzie wstawilam, jesli nie znajde, to podam Tobie proporcje i jak robic. Kiedys to jeszcze mierzylam, to mam zapisane na szczescie. Kostek, poczekam, przynajmniej tydzien i wtedy pokroje. U Grzegorza ( El Gregor'a) takie bardziej wysuszone sa jego kielbaski, a na nim sie wzorowalam. Electra uparlam sie i znalzlam : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page-14 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 29 Września 2014 Aniu dziekuje pieknie juz zanotowalam i przy najblizszej okazji wyprubuje! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-374001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 29 Września 2014 Electra i swoje pomysly tam dodaj, ziarna czy inne maki i zawsze wyjdzie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-374003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 16 Października 2014 Ostatnio tylko chleb byl, wiec dzieki Eli , zrobilam moim dziewczyna rogaliki PAmietam ,kiedy moja mama przyniosila z piekarni rogale na sniadanie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 16 Października 2014 Rogale pięknie się uśmiechają A według jakiego przepisu je robisz ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.