Biotit Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 26 Września 2014 beatagnie myl pojęć, robisz galarety, a nie salceson. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 26 Września 2014 Hm...umówmy się ,ze sa to galarety o smaku salcesonu-najwazniejsze ,ze domownicy chwalą i im smakują. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 27 Września 2014 Zrob prawdziwy salceson a beda jeszcze bardziej zadowoleni ,bo prawie salceson to zawsze tylko prawie Ja nigdy nie przepadalam za salcesonem ,ale taki MOJ to zjadam ze smakiem ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 27 Września 2014 Ależ robię i prawdziwy tylko rzadko jak mam dużo wolnego miejsca w zamrazarce to kupuję ćwiartkę świniaka i ryjek i wtedy jest prawdziwy salceson [we flaku] a tak jak pisałam wcześniej nadmiar pakuję do pojemniczków. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 29 Września 2014 Przyszla kolej juz chyba gotowa, ale z krojenioem poczekam na dziewczyny kiedy wroca ( bo jeszcze sama cala zjem ) El Gregor czytalam wszystko w Twoim temacie i takie cos zrobilam Wydaje mi sie ,ze akurat wyschla/doszla/dojrzala i gotowa do jedzenia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 29 Września 2014 Aniu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 29 Września 2014 MArysiu dziekuje, ale tak na prawde to nie wiem, jak smakuje, dalej czekac bede. A z piekarnika wyszedl chlebus na zakwasie Musze go pilnowac, bo mi rodzinka lubi zaczac taki goracy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 29 Września 2014 Chlebek piękny ja poproszę przylepkę mam swój smalczyk ze skwareczkami i ogóreczki kiszone też moje takie malutkiejak korniszonki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 29 Września 2014 Mario litosci! Anno Twoj chlebek pysznie wyglada ,czy znajde na niego przepis gdzies w Twoich watkach? chetnie bym wybrobowala ,bo na razie robiet e Sivonowe i juz zarazilam nimi swoich rodzicow ,przydalo by sie cos zrobic innego dla odmiany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 29 Września 2014 ale tak na prawde to nie wiem, jak smakuje To posmakuj,zrobisz następne i będzie porównanie co do długości czasu procesu Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 29 Września 2014 Marysiu, taki chleb to jakby mogli, na okolo by okrajali z pietek, smalczyk mam tylko a ogorkami krucho, bo kiedy czas byl u mnie na nie to sobie poszlam na przymusowy urlop, ale jakbym mogla to i tak bym tobioe dala ta pietke naokroglo Electra , ja wstawialam moj przepis a chleb na zakwasie. Robie zawsze tak samo jedno co zmieniam do maki i dodatki, zakwas stosuje ten sam, jestem leniwa i nie trzymam dodatkowo zytniego zakwasu. Zwlaszcza ,ze stosuje go rowniez do wypiekow ciast, zamiast drozdzy. Poszukam na forum, bo nie pamietam gdzie wstawilam, jesli nie znajde, to podam Tobie proporcje i jak robic. Kiedys to jeszcze mierzylam, to mam zapisane na szczescie. Kostek, poczekam, przynajmniej tydzien i wtedy pokroje. U Grzegorza ( El Gregor'a) takie bardziej wysuszone sa jego kielbaski, a na nim sie wzorowalam. Electra uparlam sie i znalzlam : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page-14 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-373997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 29 Września 2014 Aniu dziekuje pieknie juz zanotowalam i przy najblizszej okazji wyprubuje! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-374001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 29 Września 2014 Electra i swoje pomysly tam dodaj, ziarna czy inne maki i zawsze wyjdzie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-374003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 16 Października 2014 Ostatnio tylko chleb byl, wiec dzieki Eli , zrobilam moim dziewczyna rogaliki PAmietam ,kiedy moja mama przyniosila z piekarni rogale na sniadanie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 16 Października 2014 Rogale pięknie się uśmiechają A według jakiego przepisu je robisz ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 16 Października 2014 Olga to taki przepis "na oko". maki wsypalam tak kilka lopatek, bedzie kg lub troche wiecej, jajka 3 sztuki rostrzepalam, drozdzy 30-40 g roztarlam z lyzka cukru i dalam troche mleka cieplego, a mleka wszystkiego bylo okolo 0.5 l, soli 4 lyzeczki ( zawsze sprobuje ciasto i jesli trzeba dodac to troche dodaje, tym razem bylo ok )i masla 3 lyzki ,takie czubate rozpuszczonego. To wyrobilam, ladnie sie wyrobilo i do rosniecia a pozniej walkowalam 4 placki, kazdy pokroilam na czesci i zrolowalam, posmarowalam jajkiem i posypalam makiem. Rogaliki tez rosly , a ja w tym czasie mialam czas na cos innego.( Prosze nie sugerowac sie dokladnie ilosciami, to tak jak mysle dalam jesli chodzi o gramy czy kg, ) Kiedys jeszcze sie trzymalam przepisow, a teraz to juz chyba leniwa sie robie. Zauwazylam jedno jesli sie chce delikatniejsze pieczywo miec, to make taka jak tortowa dac trzeba, a nie chlebowa i tak tutaj zrobilam. Tak samo z tluszczem maslo do buleczek, olej do bardziej sztywnych wypiekow ,jak pizza. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 16 Października 2014 OK -dzięki ,taki przepis mi wystarczy ,ja też wiele rzeczy robię na oko Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 16 Października 2014 ja też wiele rzeczy robię na oko Wiem w koncu w niektorych dziedzinach z ciebie przyklad biore Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 17 Października 2014 Witaj Aneczko ! Rogaliki jak malowane :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 17 Października 2014 Aniu pieknie wyszly Ci te rogaliki... :clap: i znowu mi smaku i roboty narobilas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 17 Października 2014 MArysiu, Eli ,dziekuje znowu mi smaku i roboty narobilas To ja przez ciebie robilam Eli te rogale Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 17 Października 2014 Aniu rogaliki tak pysznie wyglądają ,że też przypomniałem sobie jak w szkole na długiej przerwie podawali ze szklanką mleka :tongue: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 17 Października 2014 Grzegorz dziekuje Wiele takich zdjec na forum ,przypomina smaki z lat dzieciecych, chyba sie starzejemy , a moze inaczej napisze, lat nam przybywa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 17 Października 2014 chyba sie starzejemy , a moze inaczej napisze, lat nam przybywa NIe starzejemy się, ani nam lat nie przybywa. Dzieci nam tylko rosną !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 17 Października 2014 Moje juz wyrosly , a teraz wnuki rosna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/26/#findComment-377423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.