Plissken Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam, uprzejmie proszę o sprawdzony przepis na pasztet z kurczaka. Z proporcjami przypraw, nie robiłem do tej pory nigdy pasztetu. Dziękuję, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Proszę bardzo.. :wink: Pasztet wyborowy - 30 dkg fileta z kurczaka lub z indyka - 30 dkg wątróbki drobiowej - 50 dkg podgarla ( lub boczek surowy) - 10 grzybków suszonych - 3 średnie cebule - 4 jaja - liść laurowy - ziele angielskie - pieprz, sól - łyżeczka gałki muszkatałowej - bułka tarta Mięso ugotować z cebulą , zielem angielskim , liściem laurowy. Osobno ugotować grzybki. Wątróbkę parzymy 15 min. Wszystkie składniki zemleć przez maszynkę, dodać bułkę tartą namoczoną w wywarze. Dodać jajka w całości , gałkę muszkatałową ... doprawić do smaku (.Jeśli masa będzie za gęsta dodajemy wywaru od mięsa.) Ja całość potraktowałam to jeszcze blenderem. Wyłożyć do foremek aluminowych i piec od 50- 60 min w temp 200 stopni. Jeśli ktoś lubi to można dodać żurawinę. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 jejku jakie pasztecik, a u mnie pusta lodówka, chyba oszaleje.. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regina1 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 http://www.wielkiezarcie.com/recipe57984.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 jejku jakie pasztecik, a u mnie pusta lodówka, chyba oszaleje.. :thumbsup:Violka ... wczoraj zrobiłam takie 4, jeden miałam na zbyciu... :tongue: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 50 dkg podgarla ( lub boczek surowy) A miał być drobiowy :grin: :tongue: Jak ma być drobiowy to polecam: http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/1568-konkursowy-pasztet-wnuczka-a-la-podlaski-drobiowy Robiłem bez jajek i kaszy i też był dobry. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plissken Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dziękuję za wspaniałe przepisy. @halusia - ile pieprzu i soli dokładnie dodajesz? I czy mógłbym prosić o przepis na pasztet w wersji dietetycznej? Tzn. bez boczku i innych, tłustych dodatków ? Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Przecież Ci podałem z samego kurczaka :shock: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 @halusia - ile pieprzu i soli dokładnie dodajesz?Ja przyprawiam z ręki... tak że trudno mi napisać dokładnie. Ale zawsze możesz zważyć zawartość i na 1 kg dać 16-18 g soli , natomiast pieprzu 2g na kg. Sam musisz sprawdzić jaka słoność Ci odpowiada :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plissken Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 @Arkadiusz Oczywiście dziękuję za Twój przepis. Jednak szukałem czegoś do pieczenia, czyli mniej czasochłonnego. Z poważaniem, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-231661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volusia Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Września 2012 A czy podroby drobiowe nadają się na pasztet? Cytuj Francwww.kac-fg.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-236318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Września 2012 A czy podroby drobiowe nadają się na pasztet? :question: jak w temacie :rolleyes: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7162-poprosz%C4%99-o-sprawdzony-przepis-na-pasztet-drobiowy/#findComment-236326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.