Shadow Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Września 2012 Nie ma więc przeciwwskazań aby używać tych woreczków do parzenia wodnego do 100st.C Uff, dobrze że historia zakończyła się w ten sposób. Też parzę wędliny tą metodyką. A więc metoda Sous vide na dobre zagościła na naszym forum. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-238024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Września 2012 Mam teraz pytanie do technologów ( A. Piątka i innych ) czy taki proces ma jakiś negatywny wpływ na zdrowie.Wiem, że odpowiedź już padła. I wszelkie wątpliwości zostały rozwiane. Odnośnie poziomu soli to, proponuję tak, ustawić peklowanie, by kawałku mięsa ( po upeklowaniu ) było 2,3-2,5 % soli. Mam na myśli wędzonki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-238093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darius Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Października 2012 Witam , Jest też jeden minus ( ujemny ) :wink: nie będzie na czym zrobić barszczu... :sad: pozdrawiam Odradzam spożywania płynu po parzeniu wędzonek. Wyjątkowo niezdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-242862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Minęło lat 7 - zmieniły się technologie i pakowarki stały się powszechne - ALE temat jest coraz bardziej powszechny Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-628593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanbiomasy Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Koledzy może polecicie jakąś pakowarkę próżniową do 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-628622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Czemu nawet nie popatrzysz na stronę główną Forum ...Bez problemu trafiłbyś na dział ze sprzętami i mnóstwem informacji...Po lekturze wrzuć kilka propozycji i ktoś coś podpowie.. https://wedlinydomowe.pl/forum/ https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/157-pakowarki-pr%C3%B3%C5%BCniowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-628623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasikonik54 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 W Lidelu od 19.04 można kupić nawet w promocji .Trochę inwencji i po sprawie .Polecam czytać - czytać - czytać ewentualnie pozostanie Alledrogo. Zapamiętaj - czytać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-629114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Chciałam wypróbować parzenie wędzonek w woreczkach próżniowych i tak się zastanawiam,czy nie będą za słone?? no i ile czasu potrzebują np .w temp 70 stopni by osiągnąć te 70 stopni w środku? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7272-parzenie-w%C4%99dzonek-uprzednio-zapakowanych-pr%C3%B3%C5%BCniowo/page/2/#findComment-629408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.