Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma więc przeciwwskazań aby używać tych woreczków do parzenia wodnego do 100st.C

Uff, dobrze że historia zakończyła się w ten sposób.

Też parzę wędliny tą metodyką.

A więc metoda Sous vide na dobre zagościła na naszym forum.

:clap:

Mam teraz pytanie do technologów ( A. Piątka i innych ) czy taki proces ma jakiś negatywny wpływ na zdrowie.

Wiem, że odpowiedź już padła. I wszelkie wątpliwości zostały rozwiane.

 

Odnośnie poziomu soli to, proponuję tak, ustawić peklowanie, by kawałku mięsa ( po upeklowaniu ) było 2,3-2,5 % soli. Mam na myśli wędzonki.

  • 4 tygodnie później...

Witam ,

 

Jest też jeden minus ( ujemny ) :wink: nie będzie na czym zrobić barszczu... :sad:

 

pozdrawiam

Odradzam spożywania płynu po parzeniu wędzonek. Wyjątkowo niezdrowe.

  • 6 lat później...

Minęło lat 7 - zmieniły się technologie i pakowarki stały się powszechne  - ALE temat jest coraz bardziej powszechny 

Muskie - to ryba 🙃

Czemu nawet nie popatrzysz na stronę główną Forum ...

Bez problemu trafiłbyś na  dział ze sprzętami i mnóstwem  informacji...

Po lekturze wrzuć kilka propozycji i ktoś coś podpowie..

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/157-pakowarki-pr%C3%B3%C5%BCniowe/

W Lidelu od 19.04 można kupić nawet w promocji .Trochę inwencji i po sprawie .Polecam czytać - czytać - czytać ewentualnie pozostanie  Alledrogo.  Zapamiętaj - czytać .

Chciałam wypróbować parzenie wędzonek w woreczkach próżniowych i tak się zastanawiam,czy nie będą za słone??

no i ile czasu potrzebują np .w temp 70 stopni by osiągnąć te 70 stopni w środku?

beata

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.