marcus Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Października 2012 Kazali mi jedna sparzyc Ale i tak :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-245512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Października 2012 Kazali mi jedna sparzyc Wygląda pyszniutko.. :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-245515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Października 2012 Na taki widok slinka leci Bardzo ładna ...i pewno bardzo smaczna .. Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-245516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Listopada 2012 To ta ala szynkowa z postu wyzej wedzona 20.10 lezala sobie w lodowce. Pozdrawiam [ Dodano: Nie 18 Lis, 2012 23:30 ]Kielbaski cienkie4 kg karczku .1 kg boczku . 20 g sol/peklosol rozdrabnianie po peklowaniu karczek fi 12 boczekfi 820g soli peklosoli ,1 g pieprz drobnomielony ,czosnek 4 g,kminek mielony,imbir ,kolendra mielona 0,8 g.Wedzenie olcha ,bukUwedzilem rowniez czosnek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-250808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Kielbasa chuda 1,6 kg Ia,4,2kg IIa. Nadziewane w oslonki baranie 20 g /Kg/sol/peklosol Nadzewane w grube 25 g/Kg/sol/peklosol pieprz drobnomielony 1,5g,kminek mielony,gorczyca cala,imbir mielony,czosnek 3g/kg,kolendra grubomielona. Poledwica z lisciem w siatce. Wszystko wedzone cieplym dymem olcha .Cienkie 100 min grube i poledwica niecale 3h Oczywiscie piwko do tego i to niebylejakie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-253594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jako ze dostalem prezent od Swietego Mikolaja w postaci nadziewarki 5 l Beeketal postanowilem zrobic jak najszybciej test. Kielbasa podpiekana w jelitach wieprzowych,baranich i w oslonkach bialkowych. Mieso z szynki i boczku razem 5 kg -wchodzi prawie w calosci do nadziewarki. I A 1kg fi 12 II A 2,8 kg fi 5 II B 1,2kg fi 5 Przyprawy pieprz 2,5g ,jalowiec na calosc 12 zmielonych kulek,czosnek 3g,kminek mielony. Do kielbasy w oslonkach bialkowych stosuje 25 g soli/peklosoli/Kg reszta 20 g.plus 3 g cukru na kg. Wedzenie 2,5 h 50st.poczym zapiekane do osiagniecia 78 st wewnatrz okolo 40 min 90-100 st. Troszke watrobianki pasztetowej Na focie cienka sorowa w przekroju. Nadziewanie kabanosow niesprawia zadnego problemu trzeba jednak nadziewarke przymocowac do stolu. Na filmiku widac na poczatku jak podczas krecenia w gore nadziewarka sie podnosi i oczywiscie mialem za maly lejek :grin: Filmik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-255168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam.Jeśli to nie tajemnica to ile w niemczech kosztuje taka nadziewarka.Wyroby wyglądają super i pewnie tak smakują. :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-255174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Na filmiku widacA gdzie ten filmik można znaleźć? :???: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-255178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Grudnia 2012 śli to nie tajemnica to ile w niemczech kosztuje taka nadziewarka.140€ z przesylka A gdzie ten filmik można znaleźć?Juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-255180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-255187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Poledwica i kielbasa wedzona najpierw dymem cieplym nastepnie podwedzana 4 x 4h zimnym dymem :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Poledwica i kielbasa wedzona najpierw dymem cieplym nastepnie podwedzana 4 x 4h zimnym dymem Bez sensu.I po co ??? Eksperyment ??? Myślisz , że lepsza ??? Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Bez sensu.I po co ??? Eksperyment ??? Myślisz , że lepsza ???Uzasadnij swoje wypociny . A czy lepsza- glupie pytanie jak bys robil cokolwiek niezadawal bys takich pytan bo proste jest oczywiste Eksperyment -nie poprostu wisiala sobie w wedzarce przez dwa tygodnie i od czasu do czasu podwedzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Grudnia 2012 ie poprostu wisiala sobie w wedzarce przez dwa tygodnie i od czasu do czasu podwedzalem. Poledwica i kielbasa wedzona najpierw dymem cieplym nastepnie podwedzana 4 x 4h zimnym dymem Wypociny ??? Nie wiem co mam napisać na temat wypocin.Chyba po prostu poczekam na dalszy rozwój wydarzeń w Twoim wykonaniui.Może się czegoś nauczę :rolleyes: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Może się czegoś nauczęNo nareszcie piszesz rozsadnie :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Grudnia 2012 No nareszcie piszesz rozsadnie Dziękuję "mistrzu" :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-256663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Kielbasa drobna bardzo dobra :grin: 2,5 kg lopatka - rozdrobniona 2 x 2,5 1,5 kg tlusty boczek rozdrobniony 2 x 2,5 Przed rozdrobnieniem schlodzone do okolo 0 st C. tyle zostaje w nadziewarce dotego 1/2 lyzeczki zelantyny i 50 ml wody i mamy mielonke z galaretka :thumbsup: Kielbasa wedzona 1,20h buk . Z pozdrowieniami dla Gonzo a i przypomnialo mi sie z tym dowedzaniem po wedzeniu pisal jak sie niemyle Ligawa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-259034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol8919 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 29 Grudnia 2012 wygląda smacznie i na pewno ta smakuje :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-259039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 29 Grudnia 2012 wyglada jak parówkowa :grin: ważne ,że swoja :wink: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-259043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 29 Grudnia 2012 no przy takim drobnym mieleniu i podwójnym to faktycznie jak parówki ale ważne że dobre w smaku i zawsze swoje Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-259057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Stycznia 2013 kIELBASA ala parowka.2,5 kg karczek I-II1 kg boczek IIB0,5 kg wolowe gulaszowe IIDo peklowania uzylem sol-peklosol 21 g/kg 3g cukru.Wszystko peklowane osobno.Przed mieleniem mieslo schlodzilem do -2 st.Rozdrabnianie 1x5mm i zamrazalka ,nastepnie 2x 3,5 i do wychlodzenia .w tym czasie przygotowalem lodowata wode w ilosci 200 ml i przyprawy.pieprz, galka,pare gozdzikow,ziele angielskie,czosnek.Do schlodzonego miesa wolowego dodalem czesc wody z przyprawami i jako ze nieposiadam cuttra musialem uzyc malakseraTo samo z I-II a na koniec IIbWszystko wymieszalem i przepuscilem jeszcze raz przez maszynke 3,5 mmTem. koncowa farszu 15,6 st troche zacieplo ale zero wycieku.Wedzenie buk 45-50 st 80 min nastepnie parzenie i do letniej wody na 10 min [ Dodano: Sob 26 Sty, 2013 16:22 ]No i Poledwica. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-264078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jak dla mnie wyroby wizualnie bez zarzutu :clap: ,tylko czy w parówce wg.przepisu nie za mało tłuszczu ?. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-264098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Stycznia 2013 czy w parówce wg.przepisu nie za mało tłuszczu ?.I za mało wody :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-264103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jako parówka rzeczywiście za chuda dlatego takiej nazwy nie użyłem.Kielbasy takie jak ta nazywam drobnomielone niekoniecznie muszą być podparte recepturami na parówki jedni wolą chudsze, jedni tłuste, ważne, że dobre ach.....to malo powiedziane.A wody się troszkę boję dlatego tak malo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-264151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 I to wszystko na tej wędzaredzce? Jeśli tak, to mistrzostwo świata i okolic! Mam zamiar zbudować identyczną. Jeśli miałbyś dodatkowe spostrzeżenia co miałbym poprawić w tej wędzarni to bardzo proszę o nie. Pozdrawiam Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7299-jakies-tam-domowe-wyroby/page/2/#findComment-419875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.