Skocz do zawartości

Robię kiełbasę z dzika ...


Rekomendowane odpowiedzi

I 5.5 kg sitko 10

IIa 16 kg sitko 8

IIb 10kg sitko 6

III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2

 

przyprawy na 1 kg

peklosól 18g

 

pieprz czarny 1.5 g

pieprz ziołowy 1g

gałka 0.5 g

jałowiec mielony 0.5 g

czosnek 3g

część będzie wędzona i parzona a część pieczona w wędzarni

 

Czy ten rodzaj przypraw i sposób rozdrabniania będzie właściwy ??

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/
Udostępnij na innych stronach

Czy ten rodzaj przypraw i sposób rozdrabniania będzie właściwy ??

Przyprawy, rzecz gustu. Patrząc na ich wielkość, mam wrażenie, że lubisz średnio przyprawione przetwory.

III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2

Nie posiadasz sitka nr 2 lub 3? Jeśli twoja "3"zawiera grube ścięgna to, będą widoczne w kiełbasie rozdrabniając ją na sitku nr "6".

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/#findComment-241706
Udostępnij na innych stronach

I 5.5 kg sitko 10 / ja 16-20

IIa 16 kg sitko 8 / ja 10

IIb 10kg sitko 6 / ja też 6

III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2 / ja 2x2

 

przyprawy na 1 kg

peklosól 18g / ja 20g/kg

 

pieprz czarny 1.5 g / ja 1g/kg

pieprz ziołowy 1g / nie daję

gałka 0.5 g / ja 0,6 g/kg

jałowiec mielony 0.5 g / ja 1,5g/kg

czosnek 3g / ja 2g/kg polskiego

część będzie wędzona i parzona a część pieczona w wędzarni

Te pogrubione to moja propozycja :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/#findComment-241709
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.