DUCH Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Października 2012 I 5.5 kg sitko 10IIa 16 kg sitko 8 IIb 10kg sitko 6III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2 przyprawy na 1 kgpeklosól 18g pieprz czarny 1.5 g pieprz ziołowy 1g gałka 0.5 g jałowiec mielony 0.5 gczosnek 3gczęść będzie wędzona i parzona a część pieczona w wędzarni Czy ten rodzaj przypraw i sposób rozdrabniania będzie właściwy ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Października 2012 Czy ten rodzaj przypraw i sposób rozdrabniania będzie właściwy ??Przyprawy, rzecz gustu. Patrząc na ich wielkość, mam wrażenie, że lubisz średnio przyprawione przetwory. III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2 Nie posiadasz sitka nr 2 lub 3? Jeśli twoja "3"zawiera grube ścięgna to, będą widoczne w kiełbasie rozdrabniając ją na sitku nr "6". Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/#findComment-241706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Października 2012 I 5.5 kg sitko 10 / ja 16-20 IIa 16 kg sitko 8 / ja 10 IIb 10kg sitko 6 / ja też 6 III wieprzowa 6 kg sitko 6 x 2 / ja 2x2 przyprawy na 1 kg peklosól 18g / ja 20g/kg pieprz czarny 1.5 g / ja 1g/kg pieprz ziołowy 1g / nie daję gałka 0.5 g / ja 0,6 g/kg jałowiec mielony 0.5 g / ja 1,5g/kg czosnek 3g / ja 2g/kg polskiego część będzie wędzona i parzona a część pieczona w wędzarni Te pogrubione to moja propozycja :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7333-robi%C4%99-kie%C5%82bas%C4%99-z-dzika/#findComment-241709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.