paweljack Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 6 Maja 2015 Kiełbasa grillowo- kanapkowo- w rękę z bułką - wg przepisu własnego opartego na smakach rodzinki.Koleżanka beatag stworzyła temat kiełbas grillowych, więc od razu możesz napisać recepturę i tam wkleić link. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 6 Maja 2015 Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa W sumie zaraz sprawdzę dokładnie do jakiego przepisu tą kiełbasę zaliczyć Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 7 Maja 2015 Pyszniutko wyglada ta kielbaska :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Maja 2015 No piękne i apetyczne te smakowitości, aż chce się jeść takie "cymesy" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 7 Maja 2015 Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa napisz jak umiesz najlepiej i wyślij do któregoś moderatora do weryfikacji Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Maja 2015 Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa Dawaj śmialo, niektórzy koledzy piszą, że III wp. to boczek, tluszcz i coś tam jeszcze i "wszyscy" się zachwycają jaka piękna kiełbasa i zdjęcia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 17 Października 2015 Podziwiałem od dłuższego czasu salcesony Arkadiusza – zbierałem się by wykonać coś co by choć przypominało wyglądem te zawodowe wyroby i wczoraj się odważyłem.Zakupiłem połówkę świńskiego łba, 1 szt. golonki, 1 szt. kopytko , 0,3kg serc drobiowych.Wszystko do gara i na wolnym ogniu gotowałem do miękkości, w trakcie gotowania dla lepszego smaku dodałem marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz.Po zagotowaniu obrałem mięso od kości dodałem przyprawy wg. przepisu Arkadiusza i od siebie dodałem 1 malutką papryczkę chilli. Całość mięsa tylko i wyłącznie krojona – nie chciało mi się maszynki wyciągać Robienie takich wyrobów bez przygotowania nie do końca jest rozsądne – zapomniałem, że nie mam do czego napakować farszu – na szczęście miałem osłonki barierowe i wykorzystałem je.Efekty wizualny zadowalający, smak wg. mnie doskonały.Następnym razem kupie kątnice Na dole mam podcieki galarety - chyba muszę poczytać więcej i dokładniej trzymać się przepisu - ogólnie jestem zadowolony z wyrobu Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) ogólnie jestem zadowolony z wyrobu Cieszę się, że Wam smakuje, ale salcesonem bym tego nie nazwał.Raczej galantyna .Może spróbuj następnym razem nie dodawać włoszczyzny do gotowania i solić i pieprzyć gotowy farsz.Porównasz sobie smak jednego i drugiego wyrobu i będziesz wtedy wiedział co wam bardziej odpowiada.Przypuszczam, że podciek galarety masz dlatego, że dodałeś za dużo rosołu, ale wizualnie jest moim zdaniem całkiem dobrze. Edytowane 17 Października 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Października 2015 No,no ładne salcesony,następnym razem podczas studzenia kilka razy obracaj batonami,to galaretka rozejdzie się równomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wczoraj robiłem kilka kiełbasek.Krakowska mi posmakowała więc wykonałem kilka batonów, córcia chciała parówki to też zrobiłem a to w białej osłonce to szynkowa - z rozpędu wyniosłem do wędzenia. Standardowo kilka szynek też uwędziłem - tego nigdy za wiele Po wędzeniu i parzeniu Krakowska do piwnicy na kije i czekać 10 dni na dosuszenie . Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-472417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.