Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kiełbasa grillowo- kanapkowo- w rękę z bułką - wg przepisu własnego opartego na smakach rodzinki.

Koleżanka beatag stworzyła temat kiełbas grillowych, więc od razu możesz napisać recepturę i tam wkleić link.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423723
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa :)

W sumie zaraz sprawdzę dokładnie do jakiego przepisu tą kiełbasę zaliczyć :)

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423728
Udostępnij na innych stronach

 

 

Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa

 

napisz jak umiesz najlepiej i wyślij do któregoś moderatora do weryfikacji

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423775
Udostępnij na innych stronach

Paweł nie mogę wklejać przepisów do dostanę reprymendę za złą klasyfikację mięsa :)

Dawaj śmialo, niektórzy koledzy piszą, że III wp. to boczek, tluszcz i coś tam jeszcze i "wszyscy" się zachwycają jaka piękna kiełbasa i zdjęcia.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-423778
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Podziwiałem od dłuższego czasu salcesony Arkadiusza – zbierałem się by wykonać coś co by choć przypominało wyglądem te zawodowe wyroby i wczoraj się odważyłem.

Zakupiłem połówkę świńskiego łba, 1 szt. golonki, 1 szt. kopytko , 0,3kg serc drobiowych.

Wszystko do gara i na wolnym ogniu gotowałem do miękkości, w trakcie gotowania dla lepszego smaku dodałem marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz.

Po zagotowaniu obrałem mięso  od kości dodałem przyprawy wg. przepisu Arkadiusza i od siebie dodałem 1 malutką papryczkę chilli. Całość mięsa tylko i wyłącznie krojona – nie chciało mi się maszynki wyciągać  

Robienie takich wyrobów bez przygotowania nie do końca jest rozsądne – zapomniałem, że nie mam do czego napakować  farszu – na szczęście miałem osłonki barierowe i wykorzystałem je.

Efekty wizualny zadowalający, smak wg. mnie doskonały.

Następnym razem kupie kątnice

 post-54601-0-31618300-1445100062_thumb.jpg

Na dole mam podcieki galarety - chyba muszę poczytać więcej i dokładniej trzymać się przepisu - ogólnie jestem zadowolony z wyrobu :)

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450742
Udostępnij na innych stronach

ogólnie jestem zadowolony z wyrobu

 

Cieszę się, że Wam smakuje, ale salcesonem bym tego nie nazwał.Raczej galantyna .Może spróbuj następnym razem nie dodawać włoszczyzny do gotowania i solić i pieprzyć gotowy farsz.Porównasz sobie smak jednego i drugiego wyrobu i będziesz wtedy wiedział co wam bardziej odpowiada.Przypuszczam, że podciek galarety masz dlatego, że dodałeś za dużo rosołu, ale wizualnie jest moim zdaniem całkiem dobrze.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450780
Udostępnij na innych stronach

No,no ładne salcesony,następnym razem podczas studzenia kilka razy obracaj batonami,to galaretka rozejdzie się równomiernie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-450939
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Wczoraj robiłem kilka kiełbasek.

Krakowska mi posmakowała więc wykonałem kilka batonów, córcia chciała parówki to też zrobiłem a to w białej osłonce to szynkowa - z rozpędu wyniosłem do wędzenia. Standardowo kilka szynek też uwędziłem - tego nigdy za wiele 

post-54601-0-62631600-1454267928_thumb.jpg

Po wędzeniu i parzeniu Krakowska do piwnicy na kije i czekać 10 dni na dosuszenie .

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/5/#findComment-472417
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.