kucharek12 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 13 Marca 2013 witam gorąco wszystkich,z wielką przyjemnością czytam wasze wypowiedzi.Ja często kupuję żywca albo półtusze u siebie na wsi ,ale u nas na własny użytek jest mało tych świnek. .Często muszę robić rezerwację.W związku z tym mam pytanie do Makrasza , jeśli to oczywiście to nie kłopot.Sprzedajesz ,może swoje świnki? Mieszkamy blisko siebie ,byłoby miło spróbować polskiej zwisłouchej.Z góry dziękuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 13 Marca 2013 Witam, W zeszłą środę zamówiłem u kol. Baraki dwie półtusze wieprzowe z dostawą na piątek po godz. 16 do Warszawy.Dostawa punktualna zgodnie z zamówieniem.Zamówiłem półtusze, w rzeźni rozebrane na elementy ( 10 zł od rozbioru półtuszy) i to był błąd. Powiem szczerze: szpadlem lepiej bym to zrobił. Reasumując:- dostawca solidny- mięso b. dobre-następnym razem zamówię całe półtusze, bo rozbiór w ubojni tragiczny. Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 13 Marca 2013 bo rozbiór w ubojni tragiczny. No bo na ubojni to się prowadzi ubój a nie rozbiór .Chłopaki nie zwyczajne do tej roboty i podejrzewam dlatego takie skutki . Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraki Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 13 Marca 2013 Myśle ze poprostu rzeźnikowi sie nie chciało, robił to niedbale i tyle, wiem że umie dobrze bo innym razem rozbierał bardzo ładnie. Cóż może boja się konkurencji z mojej strony, że coraz wiecej im tych świnek wożę :grin: Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskihttp://allegro.pl/mieso-wieprzowe-poltusza-i2989536517.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 14 Marca 2013 Lista na dostawe na 15marca: 1Mad połówka bez głowy 2Abratek połówka z głową Na 16 marca: niestety z 16 marca rezygnuje skontaktuje się co do terminu 3 Jagra połówka Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Marca 2013 2Abratek połówka z głowąu mnie małe "niedogadanie" ale już wszystko "wyprostowane" (chyba :rolleyes: ...) Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraki Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 14 Marca 2013 Tak, już wiem o co chodzi :blush: Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskihttp://allegro.pl/mieso-wieprzowe-poltusza-i2989536517.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharek12 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Marca 2013 Przepraszam za moją niewiedzę, ale w materii «postowej» jestem zielona jak puszcza knyszyńska na wiosnę.Więc nie do końca zrozumiałam odpowiedż .Mnie do Baraki jest kawałek drogi, więc choć mając do waszych opinii zaufanie ,chciałabym skontaktować się z makraszem bo do niego mam rzut beretem.z góry przepraszam jeśli nie załapałam o co chodzi. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-274808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel482 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam! Specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się zapisać na listę. :thumbsup: Co prawda już się zgłaszałem do kolegi baraki telefonicznie i mailowo, ale pewnie ze względu na dużo spraw na Jego głowie nie było mi dane ustalić szczegółów, a jako że mocno mi zależy na dobrej śwince przed świętami, abym zdążył poprzyrządzać trochę wędlin i potraw, szturmuję (mam nadzieję, że niezbyt natrętnie) wiadomościami wszędzie gdzie się da, cobym nie został przez Pana Marka pominięty. :grin: Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś w miarę szybki i dogodny dla obu stron termin, bo po tych wszystkich fotkach i opisach mój apetyt na takie zdrowe mięsko bardzo się zaostrzył, a w mojej najbliższej okolicy ciężko takie zdobyć. :devil: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 17 Marca 2013 mocno mi zależy na dobrej śwince to dobrze trafiłeś kolega baraki pomyślnie ogarnął już pierwotne problemy z ubojem i wychłodzeniem, i połówka która mi wczoraj przywiózł ..... hmm ..... w końcu mięsko zaspokoiło mój wybredny gust :tongue: mięsko przyjechało punktualnie, temperatura 5,7 stopnia, czyściutkie, smakowite i nawet ten specyficzny zapaszek rzepaku był ledwie wyczuwalny w skali od 1 do 6 daję 5+ :clap: Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam! Specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się zapisać na listę.Szkoda że tylko to było Twoją motywacją do rejestracji :wink: Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 17 Marca 2013 I My wczoraj odebraliśmy trzy połówki. :grin: Tym razem wszystkie nasze sugestie zostały wzięte po uwagę i mięsko przyjechało w dobrej kondycji :grin: tylko Marek nieco zmarzł przez drogę bo nie włączył ogrzewania w samochodzie co mu zresztą sugerowaliśmy. :grin: .Jakość jak zwykle bardzo dobra.Jak ktoś ma ochotę obejrzeć połówkę przed rozbiorem to zapraszam do mojego tematu.Leży jak na rozkładówce. :grin: Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam! Specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się zapisać na listę.Dobrze zrobiłeś bo kol. baraki szukał klienta na drugą połówkę jaką ma przywieźć do mnie. Mam nadzieję, że do środy się wyrobi. :grin: Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 17 Marca 2013 wczoraj odebraliśmy trzy połówki. :grin: ... mięsko przyjechało w dobrej kondycjitak .... z tych trzech połówek miałem dwie z różnych sztuk - szczerze mówiąc ta najmniejsza bardziej zadowoliłaby kolegów prezesów z uwagi na okrywe tłuszczową :tongue: niemniej i ja mam idealnie wyważony surowiec na swoją świąteczną produkcję :grin: temperatura wewnątrz mięska 3-4 stopnie a ph 5,9 :wink: jedyna drobna uwaga : Myśle ze poprostu rzeźnikowi sie nie chciało, robił to niedbale i tyle, wiem że umie dobrze tu chyba coś jest na rzeczy bo patrząc na sposób wyłupania oczu to rzeźnik samuraj-amator :grin: dlatego wolimy całe półtusze Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 17 Marca 2013 Specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się zapisać na listę.To znaczy, że jak juz się zapisałeś na listę, mam usunąć Twoje konto? :shock: :wink: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 17 Marca 2013 z tych trzech połówek miałem dwie z różnych sztuk Sam chciałeś to tak masz. :rolleyes: :grin: Nasza też nie była za tłusta , taka w sam raz.Zapotrzebowanie było na szynkę Babuni ze skórą i tłuszczem to za chuda też być nie mogła. :grin: Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 17 Marca 2013 Sam chciałeś to tak masz.a czy ja narzekam? - piszę tylko że właśnie ta "trzecia" bardziej by Wam pasowała bo tłustsza :tongue: Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 17 Marca 2013 bardziej by Wam pasowała bo tłustsza Ta mniejsza była bardziej tłusta? :shock: Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 17 Marca 2013 Ta mniejsza była bardziej tłusta? :shock:tak - ot paradoks nie? :lol: Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 17 Marca 2013 z tych trzech połówek miałem dwie z różnych sztukto moja wina wyjmowałem z bagażnika od góry, jak leci, byle tylko przód z tyłem się zgadzał :grin: [ Dodano: Nie 17 Mar, 2013 21:33 ]Baraki, jakby na przyszły piątek (lub sobotę) udało się zorganizować jakąś dostawę do w-wy i okolic, to ja się piszę na tylną ćwiartkę.Przerobiłem tę ostatnią połówkę, ale zabrakło mi surowca a przydałoby się jeszcze trochę szynkowej zrobić i może trochę żywieckiej :grin: Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel482 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 17 Marca 2013 Szkoda że tylko to było Twoją motywacją do rejestracji :wink:Heh, nie pisałem że to była moja jedyna determinanta. :wink: Byłem głodny i pewnie dlatego skupiłem się jedynie na bodźcu jakim była apetyczna świnka. :grin: To znaczy, że jak juz się zapisałeś na listę, mam usunąć Twoje konto? :shock: :wink:Ależ oczywiście, że nie. Teraz jak już mam dostęp do wszystkich wątków i innych dobrodziejstw tego forum, niedostępnych dla śmiertelników pozostających w trybie incognito, nie dam się tak łatwo przegonić. :grin: Z czasem bywa różnie (Chronos nie zawsze bywa taki łaskawy :tongue: ), więc może nie pobiję rekordu postów, ale przeglądać na pewno będę na bieżąco. Zresztą to zapewne takie przewrotne pytanie retoryczne, bo przecież każdy kto już ma tu konto wie, że to miejsce wciąga jak ruchome piaski. :devil: Dobrze zrobiłeś bo kol. baraki szukał klienta na drugą połówkę jaką ma przywieźć do mnie. Mam nadzieję, że do środy się wyrobi. :grin:Dziękuję za pochwałę. W takim razie jestem z siebie jeszcze bardziej dumny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 17 Marca 2013 Marcel udzielaj się na forum Twój post brzmi obiecująco,czekamy na Twoje dokonania :wink: Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel482 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 19 Marca 2013 Marcel udzielaj się na forum Twój post brzmi obiecująco,czekamy na Twoje dokonania :wink:Oj, ale mnie tutaj rozpieszczacie tymi komplementami. :grin: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-275762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel482 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 23 Marca 2013 W czwartek trafiła do mnie świnka. Jestem ogromnie zadowolony, gdyż mięsko jest przepyszne. :thumbsup: :thumbsup: Polecam wszystkim, którzy rozważali zakup, a jeszcze się nie zdecydowali; pozostałym już polecać raczej nie trzeba, gdyż doskonale wiedzą jak wysoka jest jakość tego mięsa. :wink: Dostawcy byli bardzo sympatyczni. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-276616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacbelfer Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 26 Marca 2013 Witam.Nie mam możliwości zakupu,bo to pomorze i troszke daleko Proszę jednak o radę co kupić na miejscu,bo nie mam z tym problemu.Chodzi mi o to jaka ćwiartka byłaby dla mnie najbardziej do wykorzystania.Chcę robić tylko wędzonki i kiełbasę polską i krakowską suchą-bez dodatku wołowiny jesli sie da :smile: ,żeberka i kości od schabu również do wędzenia.Cenowo u mnie w okolicy na dzień dzisiejszy ceny:ćwiartka przód-8 zł/kgćwiartka tył-9,3 zł/kgćwiartka tył z całym schabem -10,30/kgĆwiartki wagowo od 20-25 kg.Co polecacie :question: Dziekuję z góry za rady. Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam%C5%9Bwinie-chowane-sposobem-domowym/page/7/#findComment-277704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi