Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 44 w Łazach w dn. 15-17.03.2013 r.


Rekomendowane odpowiedzi

Propozycje wyrobów, które zostaną wykonane na kursie.

1. Wędzonki ( szynka z nogą, szynka wędzona gotowana, boczek wędzony got., baleron gotowany)

2. Kiełbasa gruba (krakowska lub szynkowa wieprzowa)

3. Kiełbasa cienka "kursowa"

4. Salceson węgierski

5. Kiszka kaszana krwista gryczana

6. Rolada schabowa pieczona

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-273478
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na 44 już Kurs Podstawowy w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest na dni od 15.03 do 17.03.2013 r.

 

Lista chętnych do uczestnictwa w 44 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Dorota Stefańska

2. Andrzej Stefański

3. Robert Felek

4. Marek Ciborowski

5. Małgorzata Czarnowska

6. Szymon Wojciechowski

7. Józef Maciński

8. Marek Szacherski

9. Dariusz Prus

10. Edward Wieczorek

11. Wojciech Muszel

12. Robert Halastra

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-273519
Udostępnij na innych stronach

Wyciągnę temat dla przypomnienia dla nocnych marków... :cool: o wolnych miejscach na kursie.

Nie ma wiz, przyjechał by z zadowoleniem...

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-273994
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na 44 już Kurs Podstawowy w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest na dni od 15.03 do 17.03.2013 r.

 

Lista chętnych do uczestnictwa w 44 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Dorota Stefańska

2. Andrzej Stefański

3. Robert Felek

4. Marek Ciborowski

5. Małgorzata Czarnowska

6. Szymon Wojciechowski

7. Józef Maciński

8. Marek Szacherski

9. Dariusz Prus

10. Edward Wieczorek

11. Wojciech Muszel

12. Robert Halastra

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274093
Udostępnij na innych stronach

W związku z rozpoczynającym się w tym tygodniu kursem SDM nr 44 w Łazach, mam prośbę, a zarazem propozycję. Na kursie będzie Was grupka licząca 12 osób, co stanowi niecałą połowę maksymalnego składu osobowego kursu. W związku z tym, także ilość zakupionego mięsa jest mniejsza i dostosowana do liczby uczestników. Za niewielką dopłatą (kwota ok. 40 zł od osoby) istnieje możliwość podwojenia ilości mięsa, a tym samym stosownego powiększenia wielkości zabieranych przez Was paczek z produkcją.

Proszę o pilną odpowiedź, czy jest Pani/Pan zainteresowany takim rozwiązaniem. Dodatkowa kwota wpłacana byłaby na miejscu.

Do każdego z Państwa został już wysłany email w tej sprawie.

Sprawa o tyle pilna, że ok. środy- czwartku trzeba odebrać mięso z ubojni.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274108
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na 44 już Kurs Podstawowy w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest na dni od 15.03 do 17.03.2013 r.

 

Lista chętnych do uczestnictwa w 44 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Dorota Stefańska

2. Andrzej Stefański

3. Robert Felek

4. Marek Ciborowski

5. Małgorzata Czarnowska

6. Szymon Wojciechowski

7. Józef Maciński

8. Marek Szacherski

9. Dariusz Prus

10. Edward Wieczorek

11. Wojciech Muszel

12. Robert Halastra

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274378
Udostępnij na innych stronach

witam

 

Właściwie to zapisałem się na następny kurs ale tak się składa że powinienem dysponować wolnym czasem od piątku to pytanie moje jest następujące: czy można jeszcze do tego kursu dołączyć??

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274461
Udostępnij na innych stronach

Joe, możemy zrobić jakąś ustawkę na wyjazd tyle, że ja jadę z Otwocka i wszystko zależy o której chcesz wyjechać. Jaka lokalizacja wyjazdu w Wawie?
Jest i wędzone.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274487
Udostępnij na innych stronach

Carim, już Cie dopisuję. Przyjeżdżaj.

Podaj mi jeszcze na PW nazwisko i imię.

 

[ Dodano: Sro 13 Mar, 2013 09:42 ]

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na 44 już Kurs Podstawowy w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest na dni od 15.03 do 17.03.2013 r.

 

Lista chętnych do uczestnictwa w 44 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Dorota Stefańska

2. Andrzej Stefański

3. Robert Felek

4. Marek Ciborowski

5. Małgorzata Czarnowska

6. Szymon Wojciechowski

7. Józef Maciński

8. Marek Szacherski

9. Dariusz Prus

10. Edward Wieczorek

11. Wojciech Muszel

12. Robert Halastra

13. Mirosław Samsel (carim) - wpłata na miejscu

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274517
Udostępnij na innych stronach

Wszystko jest ok. :D Po prostu mnie nie było, gdyż załatwiam certyfikaty na kurs. W momencie, kiedy odbiorę wiadomość, ta zniknie z zakładki do wysłania.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274537
Udostępnij na innych stronach

PW nie wychodzą i leżą w do wysłania

Jeżeli adresat nie otworzy to poleżą na stałe :mad: .

Adresat dostaje powiadomienie na e-maila ale przy licznej poczcie coś może umknąć.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274545
Udostępnij na innych stronach

W odpowiedzi na Państwa liczne pytania dotyczące kursu, jeszcze raz informuje, iż mimo składu okrojonego do połowy, kurs odbędzie się zgodnie z planem: 0d 15.03 do 17.03.2013 r.

Druga informacja. Do tej pory 80% uczestników potwierdziło propozycję zwiększenia ilości mięsa do przerobu. Nikt nie był przeciwny, czyli podwajamy ilość mięsa, co przełoży się na wielkośc paczek. Nie piszę jak to będzie wyglądało w kg/osoba, gdyż raz to zrobiłem (w dobrej wierze) i do dziś mi sie to odbija czkawką. :D Po prostu wielkośc paczek będzie zależała głównie od asortymentu, który Państwo ostatecznie ustalicie i wykonacie. To już jednak szczegóły do "obgadania" na miejscu.

Wszystkim uczestnikom życzę szerokiej drogi i udanego pobytu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-274565
Udostępnij na innych stronach

Witam... mimo, że miałn najdalej to pierwszy wpisze się z opinią z ukończonego dzisiaj kursu. Wytwarzałem na potrzeby własne wędliny od paru lat... ale właśnie ukończone szkolenie pozowliło mi na usystemtyzowanie wiedzy i uzupełnienie luk. Dziękuję z super atmosferę stworzoną przez Gospodarza oraz Dziadka i pozdrawiam wsystkich kursantów :), którzy jak widać jeszcze się obijają!!! :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275342
Udostępnij na innych stronach

Kilka fotek z naszej wspólnej produkcji i degustacji .

 

Było bardzo miło szkoda że się skończyło . Podziękowania za miłą i wesołą atmosferę wytworzoną wielkim zaangażowaniem , w poznawaniu tajników procesów produkcyjnych jak również w czytaniu specjalistycznej literatury.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275370
Udostępnij na innych stronach

Dziadku, ktoś miał mi pdesłać materiały z produkcji kiełbasy białej surowej. Nie wiesz kiedy do mnie dotrą?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275371
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK, coś mało relacji z tego szkolenia niby buźki uśmiechnięte a fotek i opinii mało
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275372
Udostępnij na innych stronach

Kilka fotek z naszej wspólnej produkcji i degustacji

Widzę po wyrobach że nauczyciele i kursanci spisali się na medal.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275373
Udostępnij na innych stronach

Witam, właśnie wstałem to i piszę. Przede wszystkim pozdrawiam Dziadka i Andrzeja oraz bardzo dziękuję im za wspaniałą gościnę i szkolenie a Paniom kucharkom dziękuję za wyśmienitą strawę . Pozdrawiam również wszystkich kursantów dzięki którym atmosfera była domowa. Rodzinka z wyrobów zachwycona :) i nimi obdarowana (mi już nie wiele tego zostało a jeszcze muszę małe co nie co zanieść swoim nygusom, bo mi żyć nie dadzą :cry:). Niezdecydowanym gorąco polecam szkolenia :grin: to jest TO czego mi brakowało w uzupełnieniu mojej wiedzy (zresztą na kursie się okazało iż jest niewielka).

Aha, ja już swoją kaszankę zjadłem :grin: .

Schab - polędwica, schab z kością, schab bez kości :wink:

Pozdrawiam.

Jest i wędzone.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275440
Udostępnij na innych stronach

Ja napiszę krótko , kurs bez żadnych wad, wszystko na najwyższym poziomie , gorąco wszystkim polecam , to jest to czego szukacie :!: :!: Wiedza prowadzących powalająca :clap:
felo180
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275459
Udostępnij na innych stronach

Witam, właśnie wstałem to i piszę. Przede wszystkim pozdrawiam Dziadka i Andrzeja oraz bardzo dziękuję im za wspaniałą gościnę i szkolenie a Paniom kucharkom dziękuję za wyśmienitą strawę . Pozdrawiam również wszystkich kursantów dzięki którym atmosfera była domowa. Rodzinka z wyrobów zachwycona :) i nimi obdarowana (mi już nie wiele tego zostało a jeszcze muszę małe co nie co zanieść swoim nygusom, bo mi żyć nie dadzą :cry:). Niezdecydowanym gorąco polecam szkolenia :grin: to jest TO czego mi brakowało w uzupełnieniu mojej wiedzy (zresztą na kursie się okazało iż jest niewielka).

Aha, ja już swoją kaszankę zjadłem :grin: .

Schab - polędwica, schab z kością, schab bez kości :wink:

Pozdrawiam.

A nie mówiłem Ci, że to za mało :) Trzymaj sie chłopie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275468
Udostępnij na innych stronach

Na kursie zaprezentowałem po raz pierwszy sposób wiązania osłonek z pętelkami jednym ciągiem bez przecinania sznurka . Sposób ten praktykowany był w ZMs Gdańsk.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275478
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

To może i ja dorzucę coś od siebie,

Nie żałuję, że wybrałem się na kurs :) fajna zabawa, miła atmosfera, ogólnie wszystko OK

no i nie można zapomnieć o ławeczce wilkowyjskiej :)

 

http://img715.imageshack.us/img715/9835/20130316103602.jpg

 

http://img201.imageshack.us/img201/9905/20130316131923.jpg

 

http://img713.imageshack.us/img713/607/20130316175643.jpg

 

http://img138.imageshack.us/img138/3148/20130316174203.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275577
Udostępnij na innych stronach

Cześć, przyjechałem na kurs zupełnie zielony nigdy nie zrobiłem, żadnej wędzonki czy kiełbasy. Kurs dał mi wiedzę i praktyczne umiejętności w początkach masarstwa. Andrzeju i Dziadku bardzo dziękuję. Polecam przeżyłem wspaniały czas z ludźmi, którzy nadają na podobnych falach.

Pozdrawiam Wilkowyjską ławeczkę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7818-kurs-podstawowy-nr-44-w-%C5%82azach-w-dn-15-17032013-r/page/2/#findComment-275670
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.