Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

papryką ossstrą chyba przesadziłem, nic to
NIC TO - nic to :thumbsup:  - niektóre karkóweczki - i kiełbasy -tak na sposób węgierski ;)  :thumbsup: specjalnie sposobię :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

• 2 tygodnie później...

:) Mięcho zatopione w peklosolance, skromnie około15 kg lecz to pierwszy trening zwędzonkowy :thumbsup:

Czas przykiełbasić....za dni niewiele...

MUMIE.... odcinek drugi lub etap raczej.....obwis grawitacyjny w pończoszce...

Teraz tylko czekać :thumbsup:

post-52358-0-16043000-1507109256_thumb.jpg

...Tak Mumie się kurczą..... :thumbsup::laugh:

post-52358-0-10782400-1507109387_thumb.jpg

obwis grawitacyjny w pończoszce.

Ale  ta skrzynka na jabłka ? gruszki ?  wiele zapytań , twórcze wykorzystanie materii :laugh:

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

obwis
jaki jest -taki jest- Ale tam po lewo  :yes: co dojrzewa w tych damach ?

Muskie - to ryba 🙃

:) Maćku, skrzynek standardowy, spłukany myjką ciśnieniową i suszony w szklarni... latem :D:thumbsup:

Perfekcyjnie odkażon, kiedyś z wózkiem marketowym się turlałem ale skrzynka wygodniejsza, mniej ciąży z dniem każdym :D

:) Muski, na Ryte Ci zaprezentuję, to winiawki perfidne... klarują się

Jedna śliwkowa tak mnie już parabolicznie wkypbia, mętę podtrzymuje już rok :D:thumbsup:

... waruję wciąż.... :thumbsup::laugh:

mętę podtrzymuje już rok
z mętą dobre jak przygasisz nastrojowo światełko, to taka gęstsza treściwsza  :D  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

A gryzonie niedobieraja się ???? I to w próżni to rozumie ze sery ???

Pozdrawiam STRAZAK ;)

POZDRAWIAM 

STRAŻAK

:) Na gryzonie są pułapki feromonowe... lussseirosss :thumbsup::D

Co umknie, to sam zagryzam, rżnąc wcześniej :laugh:

We worach wyroby wg instruktów serowych, b. znośnie konsumpcyjnie... :thumbsup::D

Dawaj na Ryte, Strażak :D

Mój znajomy mawiał: jak mętna nalewka to i napijesz się i zagryziesz od razu..

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dobre, bo Polskie.

:) Na gryzonie są pułapki feromonowe... lussseirosss :D

Co umknie, to sam zagryzam, rżnąc wcześniej

We worach wyroby wg instruktów serowych, b. znośnie konsumpcyjnie... :D

Dawaj na Ryte, Strażak :D

A co to te Ryte bo nawet niewiem :/

Pozdrawiam STRAZAK ;)

POZDRAWIAM 

STRAŻAK

:) Strażak, Ryte Błota to taki Super Bowl dla Kiełbasofilów płci obojga wraz z przyległościami... To taki Camp Nou, wypada być choć co parę kilometrów kiełbasy... Łączy się nierozerwalnie z inauguracją sezonu wędzonkowo-kiełbowego, nawet powietrze, na tę cześć, przybiera temperaturę błogą Kiełbasofilom...temperaturę peklowania :D

Najistotniejszą jednak Wartością owej alkowstreczki/miejsca jest Klimat Wspólnoty...warto być :D

obwis grawitacyjny w pończoszce...

Qrcze zima idzie a tu tyle kobiet straciło pończoszki . :facepalm::)  Zamknięte w gąsiorach jakoś się nic nie kurczy :tongue::D:)

Pozdrowionka ślę

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

:) AndrzejKu, kurczy się, kurczy w wykresie, na szczęście, liniowym. Latoś, co mogłem to uzupełniłem.... ssssmaczne jest i zdrowe  :D

---------

Jołjołjoł SiBy :)

Się dopełniła inauguracja, wędzarynka wytargana, spisała się zwyczajowo....

Przepuściła przez swe trzewia, dymu z kilku litrów drwa różnogatunkowego, efekt... nawet zadowalajacy.... plus :thumbsup:

Z nowości to piersięcie indorne zrobiłem- re-we-la-la-cja !

Nie spinając się szczególnie dorzuciłem kawałki drobiowe do solanki i leżało tyle co i inne, nastrzyku co prawda nie robiłem...

Sparzyłem do 70* - wewnątrz batonu :laugh: - czynność uwielbiona, ...mierzenie temperatury wewnątrz batonu.... esencja :thumbsup:

Z tej podniety to zapomniałem, zupełnie obocznie, zwędzić kilku łezek twarogu tłustego, do poprawki....

Ciężko było czas wygospodarować.... wszędzie krótko :D

Ilości treningowe, przecież od czegoś trzeba zacząć, gary odpajęczynić, noże poostrzyć, maszynki poszukać, hendziorowi blask przywrócić, takie tam okołokiełbasowe sprawy...

Osadzanie kiełbowe i ociek wiaderny....

post-52358-0-58566000-1507661589_thumb.jpg

Wykon, letko przeszabrowany już,.... kilka wkypbnięć było bo pracuję nad "podpiekaniem" w piekarniku....

Niby sprawa prosta tylko, że mam trzy piekarniki i każdy inaczej uznaje temperaturę :laugh:

No coś tam niby wybuchło ale przeżyliśmy...

post-52358-0-39273200-1507661957_thumb.jpg

Kiełba w trzech smakach, dwóch kalibrach i wielu długościach.....

W zwisie garażowym, grawitacji oddana...tężeje ku doskonałości  :D

post-52358-0-04551900-1507662038_thumb.jpg

Dawno nie było informacji, że.....

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu.. :laugh:

Kiełba w trzech smakach, dwóch kalibrach i wielu długościach.....
:thumbsup:  :clap: 

mam trzy piekarniki
  :w00t:  :frantics: No sezon się zapowiada na ostro :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Wykon kiełbasofilny widzę Bracie że dedykowaliście VIII Zjazdowi Partii. Słuszna to idea czynem poprzeć dążenia Zjazdu. :grin: Kiełbasofile wszystkich krajów łączcie się :grin: Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

:w00t::frantics: No sezon się zapowiada na ostro

:) Muski raczej gorąco.... :thumbsup::D

Kiełbasofile wszystkich krajów łączcie się :grin:

:) Maćku to ważna idea, godna wdrożenia :clap:

:) Na proporczyku jest coś o zakładzie garmażeryjnym zsmp ... wczesne lata 80.... :facepalm:

....i suplementyzacja...ważki ład....konstrukt zrealizowny.. :thumbsup:

post-52358-0-80531400-1508008786_thumb.jpg

....i suplementyzacja...ważki ład....konstrukt zrealizowny..
Drogi Bracie - serki - POEZJA  :yes:  co by Ci nie kadzić przytoczę słowa teściowej  :yes: To te z Włoch czy Francji ???  usłyszała - nie to Karola wyroby :yes:  Nic więcej Ci nie dodam bo z dumy spuchniesz  :frantics:  :w00t: 

Muskie - to ryba 🙃

:) Muski,, jaram się,  smacznego.... zawstydzasz mnie, normalne są :blush:  :D 

Było zajekypbabiście :thumbsup::clap:

Orgia mentalna :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Tylko przykłaszcze też, sam ostatnio poczułem wedlinowanie prymitywne. To zaraża.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dobre, bo Polskie.

poczułem wedlinowanie prymitywne. To zaraża.

:) Macki Prymitywistów zwiększają zasięg, to cieszy...bardzo cieszy... Kiełbasofilistyka "bez numerów"  :thumbsup::laugh: 

:) Michał, to taki rafting kiełbasowy, mięsowy freediving, jednak gwarantuje olbrzymią satysfakcję pośród Zażywantów :laugh::yes:

Jeśli to nie przeszkoda, to lepiej wybrzmiewać to w formie "PrymitywiStyczne" :laugh: :laugh: :laugh: