Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

:) .... Masło się trzasło :thumbsup:

SiBy robota banalna... koszt wiadomo.... "...Panie... się kypba nie spyla...bo we sklepie Taniej...."

2 śmietany, 400 ml, 30%, Piątnica...

Robot kuchenny/blender...taki co ma dwa noże rogalikowe....na noże założyłem kondona z koszulki termokurczliwej... żeby noże "nie cięły"...

około 840 sekund mielenia (trzymania guzika)... i jest :w00t::frantics::laugh:

Wiem, wiem, że to trzeba z mleka prostokrowowego, że dodatki, że pot na czole.... jebdolę.... penisolicy jestem :thumbsup:

Uzysk 296 gr... Pyyyszniunie :)

Kwestia ceny śmietany...poniżej 500 groszy buliłem/1 op.... uważam, że warto te graty umyć..

Kolejna sprawność na pagon doszyta....Maślak.... :laugh:

Rekomenduję oną wspaniałość... :thumbsup::yes:

post-52358-0-66532900-1501263665_thumb.jpg

To jakie masz poza tym sprawności Zielony? :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

:) Maxell, sam se je zdobywam i sam je se nadaję... :thumbsup:

Z zakresu np. Kiełbasofilstwa....

... za cienkie kiełby.... za grube.... za płaszczone...

Jeszcze...za mumie ("dojrzewające" w nomenklaturze tu obowiązującej) :laugh: ...za wędzonki i za wędzonków, wszak wiadomo, że dzielą się na męskie i żeńskie... :D

Plus....

... bulbulant....serdolec....zakiszant wszystkiego...

Dodatkowo...

....Ojciec na "Macicy".... szef sztabu Masturbatorium...organiaztor Serdolnika...

Partyzant skromny.... nie ruski jenerał :thumbsup:

Resztę opowiem Ci.... na balkonie... w B.Rytych... jak się nie będziesz brzydził przyjść :thumbsup::D

Dzięki Wam, SiBy te pagony obszerne...... :yes::w00t::laugh:

Edytowane przez ziezielony

jak się nie będziesz brzydził przyjść

masz o mnie jakieś nieścisłe informacje. ;):D :D Nie jestem na pewno bucem. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

:) QbQu, to jest poza mną lecz mnie to jara, bo można :thumbsup::laugh:  sam wiesz.....

:) Maxell,wiem wiem, to chodzi o moją nieestetyczną aparycję, jak również o tryb niehigienicznego prowadzenia swego własnego cieliwa :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Serde(l)cznie zapraszam... :yes:

na Kytrynówkę (cytrynówkę) poniekąd "ałtorską"

Edytowane przez ziezielony

Zielony, nie masz większych problemów? ;):D

Mirku -ze śmiechu na balkonie u Zizezelonutkich to cały ośrodek się trząsł , teraz sie boję że spadnie :)

Muskie - to ryba 🙃

Sprawdzimy, sprawdzimy. :D

:) Radosność ma bezbrzeżną będzie, Muski, Maxell za słowo chwytam :thumbsup::D

:) Muski, perspektywę ośmieliłem się Pani ZiezieBliźniaczce uchylić, ZiezieZachwycona, niech Małgo będzie z nami :yes::thumbsup::D

Wszystko chyba zrozumialam, ale musze przyznac ,ze Ziezielonego to ciezko sie czyta.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Ziezielonego to ciezko sie czyta

:) AniuMi, bo się jąkam, mam brzydki charakter... pisma, nawet we kompie, a na dodatek jeszcze mańkutny :yes::w00t::laugh:

:) Karol, wspaniale się zapowiada....miło mi :yes: ... mam sentyment do Twojego imienia, również przewodniczyłeś w pewnych moich konstruktach... :yes:  :D ... dzięki :)

Da wstreczku :D

:) Jołjołjoł SiBy....

Skrzętnie czas wygospodarowany i od 05:00 ....zabawa!!!!!

Lato się zaawansowało... ponad 30*C, a i burza się przypałętała teraz wszystko stanęło i wisi.... paradoks :thumbsup:

Ogóry - zwora pierwsza- skiszone, część pierwsza... zmuszony byłem działać w bulbulatorium- lało- ależ wesoło dyszą gwizdki :w00t: ....

Pod fajrant....

post-52358-0-89031800-1501519437_thumb.jpg

Samotne Ogóry to Złe Ogóry....

Warto połechtać je (g)łupinką....miźnąć gorczyczką...opatulić dyskretne miejsca listkiem poporzecznym... a i koperkiem wymościć mieszkanko wypada...

post-52358-0-24675500-1501519698_thumb.jpg

....chrzanik ku krzepkości Ogóra, ważkim przyczynkiem ku doskonałości Go....akuratnie spoczął bez frasunku na kulkach... dla wygody...

post-52358-0-14940000-1501519792_thumb.jpg

...przestrzeń lubi kwiaty... miejscowo orchidee zaordynowałem.... :thumbsup:

post-52358-0-76344400-1501520185_thumb.jpg

Ogór łaknie wciąż wilgoci to go zalałem roztworem, co go Ogóry lubią, na litr wody 37gr soli i 7 gr cukru...i pod kołderkę... :D

Ogór ma wiele zalet i zastosowań....warto być zakiszantem.... :thumbsup:

Sprawnie poszło...

Oczywiście wszystko trzeba czytać "...śmy".... Pania ZieZieŻona, ofiarna i opanowana, ogarniała robotę... właściwie :laugh:

Lussseiross, czas na małego psssytka  :yes::frantics: ..... zasłużenie :laugh:

A zdjątko drugie od dołu czegoś Waćpan nasypał

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Wszystko chyba zrozumialam, ale musze przyznac ,ze Ziezielonego to ciezko sie czyta.
A ja myslalam ze tylko ja mam problem ..czasem czytam po 3 razy i nieraz tylko kontest lapie :facepalm:  
Pania ZieZieŻona, ofiarna i opanowana, ogarniała robotę... właściwie

Karolu- oszczędzaj trochę moją siostrę - bo cień z niej zostanie   ;)  :facepalm:   Skład ogórków  :thumbsup: ​czasami wspomagam gorczycę kilkoma mikro granatami kolendry :thumbsup: ​czosnek z łupinką - głowki kroję w poprzek  (na pomarańcze do soku)  :thumbsup:  :thumbsup:  nalepki zostały w Rytych :facepalm: a winnogronkowe alboli liście dębu ?

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

A zdjątko drugie od dołu czegoś Waćpan nasypał

:) Maćku, listek porzeczki czarnej (2/słoik), łupinka czosnku (różnie, na czuja), koper (sekatorem cięty, na czuja), gorczyca (1/2 łyżeczki/na słoik) :thumbsup:

czytam po 3 razy i nieraz tylko kontest lapie :facepalm:

:) Electro, dlatego czasem naprowadzam zdjęciami :thumbsup::flowers: , zawsze chodzi o dobre... uczynki :yes:

:) Muski, dbam o Panią jak potrafię :thumbsup: , kolendrę stosowałem- lecz zrezygnowałem...z liści to jeszcze 2 laurowe/słoik... i porzeczka czarna...czosnku ząbki kiszone są zaje... to wolę całe, z dębem i winogronem.... ciekawe, oj ciekawe.

jest jeszcze drugie starcie z Ogórami....podumamy... :laugh:

O lisciach winogronowych nie slyszalam. Ale jak sie ich troche wiecej wsadzi i mlode beda ,to od razu takie liscie stosowac mozna do zawijania ryzu  ;)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

lisciach winogronowych nie slyszalam
Winogronowe  :yes: dębowe :yes:  wiśnia :yes:  smorodina :yes:​ 

Muskie - to ryba 🙃

O porzeczce jeszcze zapomniales  ;)

Be you.

The world will adjust.

O porzeczce jeszcze zapomniales
smorodina = czarna porzeczka - Zazieloniutki to wie :D  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Musze sie polskiego nauczyc  :facepalm:

Be you.

The world will adjust.