Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 45 w Łazach w dn. 19-21.04.2013 r.


Rekomendowane odpowiedzi

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Karol Kaniewski

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-280042
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Karol Kaniewski

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

2. Bartosz Zajdlewicz - osobny pokój (chrapanie :D ).

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-280238
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Karol Kaniewski

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19. Ryszard Kozioł

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

2. Bartosz Zajdlewicz - osobny pokój (chrapanie :D ).

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-280427
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Ryszard Kozioł

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

2. Bartosz Zajdlewicz - osobny pokój (chrapanie :D ).

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-280525
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Ryszard Kozioł

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19. Jacek Kowalczyk

20. Dariusz Jurkiewicz

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

2. Bartosz Zajdlewicz - osobny pokój (chrapanie :D ).

3. Jacek Kowalczyk i Dariusz Jurkiewicz.

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-280910
Udostępnij na innych stronach

Tak, kurs się odbędzie (co do brakującej osoby, możesz kogoś namówić :D )

Gdyby miał sie nie odbyć, juz dostalibyście informacje telefoniczne i na pocztę.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281048
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w 45 Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Mirosław Błaszczyk

2. Mirosław Samsel

3. Tomasz Nowak

4. Piotr Chojnicki

5. Andrzej Salmanowicz

6. Danuta Jankowska

7. Marek Zbyszyński

8. Zwycięzca Konkursu Fotograficznego

9. Ryszard Kozioł

10 i 11. Darek Wolski + kolega Przemek

12. Marek Wiśniewski

13. Bartosz Zaidlewicz

14. Robert Winiarski

15. Grzegorz Wojniłowicz

16. Paweł Wiśniewski

17. Sylwester Krupa

18. Małgorzata Roszkiewicz

19. Jacek Kowalczyk

20. Dariusz Jurkiewicz

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Rezerwacja pokoików:

 

1. Tomasz Nowak i Piotr Chojnicki - pokój dwuosobowy.

2. Bartosz Zajdlewicz - osobny pokój (chrapanie :D ).

3. Jacek Kowalczyk i Dariusz Jurkiewicz.

 

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281094
Udostępnij na innych stronach

Propozycja wyrobów wykonanych w czasie kursu.

1. Wędzonki ( szynka z nogą, szynka wędz. got., baleron got., boczek wędz. got., polędwica wędzona)

2. Kiełbasa gruba ( krakowska lub szynkowa)

3. Kiełbasa cienka "kursowa"

4. Salceson brunszwicki

5. Kiszka krwista kaszana gryczana

6. Rolada schabowa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281113
Udostępnij na innych stronach

To jest ostatni kurs, kiedy tolerujemy opóźnienia w opłatach zaliczek. Jeśli podczas zapisów na następne kursy, zaliczka nie wpłynie w okreslonym terminie 7 dni od chwili zapisu, dziewiątego dnia osoba zapisana zostaje usunięta z listy bez powiadomienia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281232
Udostępnij na innych stronach

Namiary GPS na SDM w Łazach:

 

N 53° 1' 19.00"

E 21° 6' 49.00"

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281341
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z umową.

 

i na dodatek

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281724
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z umową.

 

i na dodatek

Dziękuję Dziadku za tabele i zdjęcie.

Dziękuję Wszystkim uczestnikom że miałem okazję Was poznać - mam nadzieję że będziemy mieli okazję jeszcze nie raz spotkać się czy to na szkoleniu, zlotach czy też prywatnie.

 

Kontynuując wątek zdjęć - czy zdjęcia z Naszych warsztatów będą opublikowane na stronach SDM? A może żeby nie obciążać serwera ktoś by wrzucił linka do jakiegoś serwera na którym można publikować zdjęcia - każdy chętny by sobie te co uważa ściągnął na swój prywatny komp.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281809
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z umową.

Dzięki Dziadku.

 

Polecam każdemu kurs. Wszystko profesjonalnie przygotowane. Wykładowcy Dziadek i Bagno bardzo fachowo starali się przekazać swoją wiedzę. Nabyte umiejętności na pewno się przydadzą. Uczestnicy super. Szkoda, że tak krótko szkolenie trwało. Wyśmienite warunki lokalowe i te posiłki- pycha. :clap: :thumbsup:

Pozdrawiam wszystkich szczególnie Dziadka i Bagno oraz uczestników.

 

Mam nadzieje, że kolega "worek" dorzuci parę fotek - etatowy fotograf :grin:

 

Jeszce raz zachęcam do skorzystania z udziału w kursie.

 

Ps. Zajęcia w miedzy czasie i poza szkoleniem ... :wink: - POLECAM

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281847
Udostępnij na innych stronach

Ja również podpisuję się obiema "ręcami" pod opinią kolegów. Super towarzystwo i atmosfera. Warunki pobytu i jedzenie bardzo dobre. Andrzej i Dziadek są nie tylko prawdziwymi profesjonalistami, ale też świetnymi wykładowcami posiadającymi rzadką umiejętność przekazania wiedzy tak, aby uczeń ją łatwo i szybko przyswoił. Polecam kurs wszystkim, nawet tym którzy myślą że już wszystko wiedzą o przerobie mięsa i wędzeniu, zdziwią się, ale pozytywnie czego się jeszcze mogą nauczyć. Przy okazji podziękowania dla wszystkich w Łazach za okazaną cierpliwość i wyrozumiałość .

Junior

junior
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-281879
Udostępnij na innych stronach

..kolejny raz miałem okazję sie przekonać że bardzo warto poświęcić czas na naukę po kiem PROFESJONALISTÓW..

gorąco pozdrawiam wszystkich uczestników

 

worek

 

[ Dodano: Sro 24 Kwi, 2013 19:18 ]

pod okiem ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-282080
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

kolego Worek.

Mógłbyś podać namiary na sklep w którym zaopatrujesz się w kultury bakterii do wędlin dojrzewających?

 

[ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 17:48 ]

Kolego Andrzej Salmanowicz - szukam namiarów na Ciebie (gdzieś mi się zapodziała wizytówka którą mi dałeś - najprawdopodobnie moja porządkowa gdzieś ją uprzątnęła).

Chciałbym się z Tobą umówić popatrzeć jak Tobie idzie temat zabudowań - bo sam stoję przed dylematem jakie pomieszczenia, rozmieszczenie itp.

 

[ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 17:57 ]

i trzecie pytanie - czy ktoś popełnił w swoim życiu coś takiego:

 

http://twister-catering.pl/wp-content/gallery/nasza-galeria/tc-104.jpg

 

Chodzi mi o tą nogę faszerowaną - może ktoś ma przepis na proporcje co ile czego i jak to wykonać?

 

Bo kombinuję to w ten sposób

1. skóruję na około całą tylną ćwiartkę nie uszkadzając skóry

2. odcinam kopyto poniżej golonki

3. trybuję szynkę, klasyfikuję, pekluję jak na kiełbasę

4. 1 klasę kroję w paski, pozostałą część (jakieś tłuste, przerosty, ścięgniste kutruję (lub mielę na drobnym sicie)

5. mieszam w mieszalniku aż do uzyskania klejącej konzystencji,

6. faszeruję skórę i ją zaszywam

7. wędzę

8. parzę.

 

Wszelkie uwagi, porady, pomysły mile widziane

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7916-kurs-podstawowy-nr-45-w-%C5%82azach-w-dn-19-21042013-r/page/2/#findComment-286049
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.