Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawości i sympatii do Zbójaszka przypomniałem sobie te historyczne wędzonki

 

I faktycznie :

 

Gonzo napisał/a: Wczesnego Zbója Madeja jeszcze nikt nie przebił

Czyżby :question:

Z czasów, gdy jeszcze nie byłam na forum:

 

 

 

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278208
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zbój był lepszy choć ta kiełbasa to taka jak moja zanim tu trafiłem. :grin:

 

[ Dodano: Pią 29 Mar, 2013 16:29 ]

To była jazda:

Oj była. Chyba na lokomotywie :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278210
Udostępnij na innych stronach

Czyżby :question:

Aniu :D nie tam :rolleyes: żebym się chwalił, ale wygrywam z każdym, jeszcze w przedbiegach. Musicie się nieco "lepiej" postarać :grin: :mrgreen:

A najlepiej to coby nikt mnie nie naśladował w tworzeniu takich "białych kruków" :cool:

"Młodzi" czytajcie i słuchajcie co Wam dobrzy ludzie doradzają :D :D

 

 

Ćwiczcie młodzi ćwiczcie, a będzie tak, albo lepiej, czego Wam życzę :D

 

Zbój był lepszy

:tongue: :lol: :lol:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278351
Udostępnij na innych stronach

ćwiczcie, a będzie tak, albo lepiej, czego Wam życzę

jest różnica :wink: :clap:

muszę jeszcze Zbójaszku poczytać Twoje posty od deski do deski bo już się za nie zabieram

od tygodnia albo i więcej a tu ciągle coś :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278413
Udostępnij na innych stronach

Pozwolę sobie zaprezentować moją drugą parmeńską na "Moich początkach"

http://img849.imageshack.us/img849/2237/20130331085717lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img543.imageshack.us/img543/735/20130331085948lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img195.imageshack.us/img195/3579/20130331085916.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Jeszcze lepsza niż pierwsza

mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278533
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

witam po dłuższej przerwie!

Wczoraj sąsiad przywiózł z wyprawy dorsze i śledzie !Może mini dorsze ale...

Zasolilim na oko i dzisiaj rano do wędzoka!

Wiem że niefachowo może ale pyszne wyszły jak cholera!

http://img198.imageshack.us/img198/6315/20130416080621lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img221.imageshack.us/img221/7013/20130416080544.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img443.imageshack.us/img443/1116/20130416155729lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img41.imageshack.us/img41/1913/20130416152628.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

takie to moje dokonanie

 

[ Dodano: Wto 16 Kwi, 2013 16:48 ]

A teraz z innej beczki może!

dostałem zajechaną starą maszynkę do mięsa po dziadku mojej żony!

Po bliższych oględzinach okazało się że...

to jest bardzo stara maszynka:

http://img694.imageshack.us/img694/641/20130410120528.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img339.imageshack.us/img339/1193/20130410084302lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img255.imageshack.us/img255/3091/20130410084331lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

troszkę ją wypiaskowałem i wyszło tak:

http://img195.imageshack.us/img195/8977/20130411084012lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img818.imageshack.us/img818/1843/20130412082423lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img163.imageshack.us/img163/9093/20130412082435lls.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

na spodzie jest data produkcji

http://img209.imageshack.us/img209/6646/20130410084522.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

BAJKA

jeszcze dębowa deska na podstawę i będzie cacko stało jeszcze 100lat

mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-280944
Udostępnij na innych stronach

Ile i w jakiej temp wędziłeś te dorsze?

W okolo 50º jakieś 6 h i na koniec godzinkę podpiekalem w około 120º.
mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281030
Udostępnij na innych stronach

Ja wczoraj wędziłem też dorsze. 3,5 h 50-60 stopni.

12 h w solance się moczyły później osuszały na dworze.

Nie za dobre wyszły mięso jałowe. Dziś będę próbował z kolejną partią ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281033
Udostępnij na innych stronach

Ja zasolilem tak na oko! Z ręki! 12 h. Potem wytarlem recznikami papierowymi i suszylem w wedzarni! Były dobre! Śledzik był z ikrą bo tsk sąsiad (sponsor) sobie zazyczyl!
mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281035
Udostępnij na innych stronach

Śledzik był z ikrą bo tsk sąsiad (sponsor) sobie zazyczyl!

Tym sposobem zrobiłeś piklinga.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281061
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.