EAnna Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Marca 2013 Z ciekawości i sympatii do Zbójaszka przypomniałem sobie te historyczne wędzonki I faktycznie : Gonzo napisał/a: Wczesnego Zbója Madeja jeszcze nikt nie przebiłCzyżby :question: Z czasów, gdy jeszcze nie byłam na forum: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Marca 2013 Zbój był lepszy choć ta kiełbasa to taka jak moja zanim tu trafiłem. :grin: [ Dodano: Pią 29 Mar, 2013 16:29 ]To była jazda:Oj była. Chyba na lokomotywie :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Marca 2013 Dzisiaj napadłem na serki http://img198.imageshack.us/img198/4521/20130329060738lls.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img163.imageshack.us/img163/8056/20130329060808lls.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img689.imageshack.us/img689/7403/20130329074732.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img849.imageshack.us/img849/5711/20130329172612lls.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img824.imageshack.us/img824/2580/20130329172622lls.jpg Uploaded with ImageShack.us nie wiem czy dotrwają do niedzieli Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 30 Marca 2013 Czyżby :question:Aniu nie tam :rolleyes: żebym się chwalił, ale wygrywam z każdym, jeszcze w przedbiegach. Musicie się nieco "lepiej" postarać :grin: :mrgreen: A najlepiej to coby nikt mnie nie naśladował w tworzeniu takich "białych kruków" "Młodzi" czytajcie i słuchajcie co Wam dobrzy ludzie doradzają :D Ćwiczcie młodzi ćwiczcie, a będzie tak, albo lepiej, czego Wam życzę Zbój był lepszy :tongue: :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Marca 2013 ćwiczcie, a będzie tak, albo lepiej, czego Wam życzęjest różnica :wink: :clap: muszę jeszcze Zbójaszku poczytać Twoje posty od deski do deski bo już się za nie zabieram od tygodnia albo i więcej a tu ciągle coś Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Marca 2013 Pozwolę sobie zaprezentować moją drugą parmeńską na "Moich początkach" http://img849.imageshack.us/img849/2237/20130331085717lls.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img543.imageshack.us/img543/735/20130331085948lls.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img195.imageshack.us/img195/3579/20130331085916.jpg Uploaded with ImageShack.us Jeszcze lepsza niż pierwsza Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-278533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 witam po dłuższej przerwie!Wczoraj sąsiad przywiózł z wyprawy dorsze i śledzie !Może mini dorsze ale...Zasolilim na oko i dzisiaj rano do wędzoka!Wiem że niefachowo może ale pyszne wyszły jak cholera!http://img198.imageshack.us/img198/6315/20130416080621lls.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img221.imageshack.us/img221/7013/20130416080544.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img443.imageshack.us/img443/1116/20130416155729lls.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img41.imageshack.us/img41/1913/20130416152628.jpg Uploaded with ImageShack.us takie to moje dokonanie [ Dodano: Wto 16 Kwi, 2013 16:48 ]A teraz z innej beczki może!dostałem zajechaną starą maszynkę do mięsa po dziadku mojej żony!Po bliższych oględzinach okazało się że...to jest bardzo stara maszynka:http://img694.imageshack.us/img694/641/20130410120528.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img339.imageshack.us/img339/1193/20130410084302lls.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img255.imageshack.us/img255/3091/20130410084331lls.jpg Uploaded with ImageShack.ustroszkę ją wypiaskowałem i wyszło tak:http://img195.imageshack.us/img195/8977/20130411084012lls.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img818.imageshack.us/img818/1843/20130412082423lls.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img163.imageshack.us/img163/9093/20130412082435lls.jpg Uploaded with ImageShack.usna spodzie jest data produkcjihttp://img209.imageshack.us/img209/6646/20130410084522.jpg Uploaded with ImageShack.usBAJKAjeszcze dębowa deska na podstawę i będzie cacko stało jeszcze 100lat Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-280944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ile i w jakiej temp wędziłeś te dorsze? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ile i w jakiej temp wędziłeś te dorsze?W okolo 50º jakieś 6 h i na koniec godzinkę podpiekalem w około 120º. Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ja wczoraj wędziłem też dorsze. 3,5 h 50-60 stopni. 12 h w solance się moczyły później osuszały na dworze.Nie za dobre wyszły mięso jałowe. Dziś będę próbował z kolejną partią Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ja zasolilem tak na oko! Z ręki! 12 h. Potem wytarlem recznikami papierowymi i suszylem w wedzarni! Były dobre! Śledzik był z ikrą bo tsk sąsiad (sponsor) sobie zazyczyl! Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Śledzik był z ikrą bo tsk sąsiad (sponsor) sobie zazyczyl!Tym sposobem zrobiłeś piklinga. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7962-moje-pocz%C4%85tki/page/3/#findComment-281061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.