dyzio Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Marca 2013 Propozycja świątecznych bułeczek Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Marca 2013 Ładnie wyglądają, czy ciasto z przepisu na bułki starej daty czy innego? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Marca 2013 Ha ha ha :smile: .. Już widzę uśmiech dzieci na widok takich bułeczek.. :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Marca 2013 :lol: Piękne, ładnie będą się prezentowały na stole POGRATULOWAĆ. :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Marca 2013 dyzio, :clap: :clap: super pomysł! jeszcze tylko przepis pliska Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Marca 2013 dyzio, kapitalny pomysł :lol: :clap: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basiawiecie Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Marca 2013 a moża prosic przepis? chętnie bym zrobiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Marca 2013 śliczne :clap: , czekamy wszyscy na przepis Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Marca 2013 Nie pisałem, że je robiłem, bo przepis jakiś hamerykanski. Bunny bread rolls 2-1/2 to 3 cups all-purpose flour2 tablespoons sugar1 package (1/4 ounce) active dry yeast1 teaspoon salt1 cup (8 ounces) sour cream1/4 cup water2 tablespoons butter1 egg Put the butter, the sour cream and water in a small saucepan and heat, but do not cook. Cool to tepid then add the remaining ingredients. Put in a kneader. If thick add more water.Let it rise double and cut into 16 equal parts.Baking tray lined with baking paper and cut the ears with scissors.You might use currants for eyes. Bake at 200° © / 375° (F) for about 10 minutes or until golden brown. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Marca 2013 dziękujemy Dyzio zapodałem na szybko do tłumacza z google i : Bułki - króliczki 2-1/2 do 3 szklanki mąki2 łyżki cukru1 opakowanie (1/4 uncji) aktywne suche drożdże1 łyżeczka soli1 szklanka (8 uncji) śmietana1/4 szklanki wody2 łyżki masła1 jajko Włóż masło, śmietanę i wodę w rondelku i podgrzewać, ale nie gotować. Pozostawić do schłodzenia następnie dodać pozostałe składniki. Umieścić w ugniatarce. Jeśli masa jest zbyt gruba dodać więcej wody.Niech to wzrośnie dwukrotnie i pokroić na 16 równych części.Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wyciąć uszy nożyczkami.Możesz użyć rodzynek dla oczu. Piec w 200 ° © / 375 ° (F) przez około 10 minut lub do złotego koloru. Czyli można wywnioskować co i jak Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 27 Marca 2013 Jutro po pracy będziemy z żoną próbować upiec, podziękować za przepis. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Marca 2013 Romax, dzięki za tłumaczenie Dyzio dzięki za przepis :grin: Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Marca 2013 nie ma za co, z tym tłumaczeniem to na zasadziekopiuj - wklej :grin: Myślę że teraz już nie trudno zmodyfikować co niektóre zwroty. Aha i Dyzio masz ogromne podziękowania od mojej córy Oli za króliczki,już obiecała że na święta będą na śniadanie Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Marca 2013 Myślę że teraz już nie trudno zmodyfikować co niektóre zwroty.tak... np "cup" w miarach US nie jest tożsame co nasza "szklanka"...... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Marca 2013 tak... np "cup" w miarach US nie jest tożsame co nasza "szklanka"......więc w tym układzie kto coś wyłapie proszę o sprostowanie w przepisie Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Marca 2013 A US cup is 236.58 ml by volume, exactly. CZyli mamy dokladnie podane 236,58 ml, a reszta swiata ma tak jak my :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Marca 2013 czyli nasza szklanka jest blisko bo średnio przyjmujemy że ma 250 ml :wink: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Marca 2013 to są oczywiście drobne różnice ale warto pamiętać Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basiawiecie Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Marca 2013 ja też zabieram się do pieczenia. dzięki:) chwalcie się jak Wam wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Marca 2013 chwalcie się jak Wam wyszłydokładnie, kto zrobi proszony o foto :wink: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Marca 2013 No cóż.. wstawiam moje '' zajączki'' ... co prawda nie są tak piękne jak na wyżej przedstawionej fotce, ale muszę przyznać że są smaczne. :wink: Upiekę je jeszcze nie raz.. i popracuję nad wyglądem :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 28 Marca 2013 FANTASTICCCCCCCCCOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek001 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Marca 2013 @halusia@, piękne :grin: Także pokuszę się na taki wypiek :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 28 Marca 2013 Dzięki :wink: W przepisie podane są suche drożdże, zastąpiłam je drożdżami świeżymi , czyli: 3 dkg oraz 3 szkl mąki ... resztę bez zmian. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-277993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek001 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Marca 2013 Tego właśnie szukałem. Takich zamienników :grin:A ta śmietana, to jaka? Taka 12% z kartoniku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8035-wielkanocne-bu%C5%82eczki/#findComment-278000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.