@halusia@ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zainspirowana programem Michela Morana.. '' Doradca smaku" , dzisiaj wypróbowałam jeden z przepisu.http://blog.wojnanasmaki.pl/4350,doradca-smaku-filet-z-sandacza-na-parze-z-warzywami-julienne-odc-34/ Filet z sandacza na parze z warzywami julienne W mim przypadku jest to filet z dorsza. Przygotowane produkty.. http://img202.imageshack.us/img202/2189/p4200300.jpg A tu już obiadek gotowy... zjadłam... :thumbsup: http://img254.imageshack.us/img254/1360/p4200301.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptysz Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 mniam, mniam ! pysznie wygląda i jeszcze lepiej pewnie smakuje !!!! :clap: :thumbsup: Cytuj pozdrowienia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Znając Halinkę, to wiem, że to danie ma jedną "wadę" - DANIE ZNIKA w migPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zainspirowana programem Michela Morana.. '' Doradca smaku" :grin: też to lubię oglądać :P szczególnie ze względu na sposób w jaki mówi po polsku :lol: szybko, smacznie i można się rozweselić pięknie pokrojone warzywka ja jakoś nigdy nie miałem cierpliwości.. z chęci zrobienia warzyw julienne wychodziła toporna kostka :grin: to na wierzchu to suszony pomidor czy może skwareczki? :thumbsup: :clap: Halusiu kolejny fajny temacik do częstych odwiedzin :grin: Pozdrawiam edit; doczytałem, że surowy pomidor :P a szkoda.. u Ciebie to wygląda jakoś tak ładnie jakby suszony w oliwie lub boczek z patelni ^^ oj to by pasowało fajnie.. :thumbsup: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A ja bym się tym niestety nie najadł. Sorry mi bardzo very. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Znając Halinkę, to wiem, że to danie ma jedną "wadę" - DANIE ZNIKA w mig Oj tak Julianie .. :smile: zniknęło bardzo szybko. ; doczytałem, że surowy pomidor Robercie dobrze doczytałeś, pomidor troszkę zmienił kolor gdyż posiadałam tylko sos sojowy ciemny.. :wink: A ja bym się tym niestety nie najadł. Sorry mi bardzo very.Zgadzam się z Tobą dyzio.. ale to danie serwuje tylko dla siebie.. dla domowników coś bardziej treściwszego :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Halinko :grin: oj drażnisz kubeczki smakowe , oj .... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 dyzio, wyobraź sobie czas po świętach.. kiedy człowiek jest przeżarty i stęka przy wstawaniu :lol: takie danie wtedy to dar niebios :grin: od razu człowiek się lepiej czuje pomijam już, że świetna propozycja na lekką kolację.. na sobie sprawdziłem - lepiej się po takim posiłku śpi! pomidor troszkę zmienił kolor gdyż posiadałam tylko sos sojowy ciemny..ahh w sumie ja też nie mam jasnego sosu sojowego.. za to 3 różne ciemne pychotka ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 witam @halusia@ jeżeli lubisz warzywa julienne to proponuje ugotować je na pół twardo i ułożyć w kostkę np. 5x5 każdy gatunek osobno . można polać masełkiem lub vinegretem , czasami symetria na talerzu też ciekawie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 się mówi pimidorka :grin: :smile: :grin: A skąd wiedziałeś Paolo... właśnie tak mówi moja Wnuczka :tongue: :wink: witam @halusia@ jeżeli lubisz warzywa julienne to proponuje ugotować je na pół twardo i ułożyć w kostkę np. 5x5 każdy gatunek osobno . można polać masełkiem lub vinegretem , czasami symetria na talerzu też ciekawie wygląda Dzięki za podsunięcie pomysłu.. kiedyś na pewno wypróbuję :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-281565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 @halusia@, Ciekawe są te Twoje ja bym je nazwał inspiracje kulinarne :shock: A ja bym się tym niestety nie najadł. Sorry mi bardzo very.A ja bym zapytał gdzie mięsko :lol: :thumbsup:Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-282330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 2 Maja 2013 ROLADA ZE SZPINAKU Z ŁOSOSIEM http://img841.imageshack.us/img841/130/20130502102713.jpg Składniki : paczka mrożonego szpinaku (450 g) 4 jajka 200 g wędzonego łososia 1 śmietankowy serek do smarowania (200 g) 3 ząbki czosnku 4 łyżki chrzanu sól Krótka fotorelacja: 1. Mrożony szpinak wrzucam na rozgrzaną patelnię teflonową, bez tłuszczu. 2. Rozmrażam go, a gdy woda już prawie odparuje wciskam do niego czosnek, doprawiam solą i smażę jeszcze kilka minut, aż woda całkowicie odparuje. 3. Następnie odstawiam go do wystygnięcia. Kiedy jest chłodny dodaję żółtka i blenduję na jednolitą masę. 4. Do białek dodaję szczyptę soli i ubijam je na sztywną pianę. 5. Przekładam ją do miski ze szpinakiem i delikatnie mieszam. Masę przelewam do formy o wymiarach 25 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie ją rozprowadzam. 6. Wkładam szpinak do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut. http://img37.imageshack.us/img37/598/20130501103805.jpg 7. Na folii aluminiowej układam folię spożywczą. Wystudzony szpinak układam na foliach w taki sposób aby spód szpinaku był teraz u góry – będę zawijała go do wewnątrz rolady. Ze szpinaku ściągam oczywiście papier do pieczenia. 8. Szpinak smaruję równomiernie serkiem śmietankowym, z jednej strony pozostawiam margines ok. 2 cm. Na serku rozprowadzam warstwę chrzanu (chrzan powinien być raczej ostry w przeciwnym razie rolada będzie mdła). http://img825.imageshack.us/img825/3104/20130501104136.jpg http://img594.imageshack.us/img594/2204/20130501105338.jpg 9. Na wierzch kładę plastry wędzonego łososia... http://img28.imageshack.us/img28/3099/20130501105710.jpg 10. Teraz rolowanie. Najpierw zawijam roladę w folię spożywczą, skręcam jej końcówki, a następnie zawijam ją w folię aluminiową. Tak zwiniętą roladę wkładam do lodówki na kilka godzin. http://img96.imageshack.us/img96/7703/20130501105802.jpg http://img46.imageshack.us/img46/1994/20130501105850.jpg Roladę podaję z cząstkami cytryny. Po każdym jej przekrojeniu wycieram nóż papierowym ręcznikiem (serek i chrzan trochę się rozmazują i kolejny plaster brzydko wygląda). Przepis znaleziony w sieci.. ... http://www.talerzpokus.tv/przepis/rolada_ze_szpinaku_z_lososiem.html Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Maja 2013 Jakbyś tak Królowo Złota przywiozła takowe cudeńka w czerwcu do Maniów to szczęście moje byłoby szczęściem przeogromnym :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Maja 2013 Jakbyś tak Królowo Złota przywiozła takowe cudeńka w czerwcu do Maniów to szczęście moje byłoby szczęściem przeogromnym :grin: Sławku postaram się spełnić Twoje życzenie :wink: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Maja 2013 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Już mam ślinotok :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Maja 2013 ROLADA ZE SZPINAKU Z ŁOSOSIEM fiu fiu :clap: :clap: wygląda apetycznie :thumbsup: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Maja 2013 @halusia@, ale pojechałaś po bandzie rewelacja super foto relacja :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 2 Maja 2013 :shock: No super Halinko :clap: :clap: :clap: Uwielbiam szpinak ! A tak pięknie wygląda , że może i ''mój'' się przekona... :rolleyes: :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 2 Maja 2013 Kilka razy robiłem podobną. Z łososiem też, ale nam bardziej smakuje z szynką Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 2 Maja 2013 Uwielbiam szpinak ! A tak pięknie wygląda , że może i ''mój'' się przekona... :rolleyes: :thumbsup:Aniu.. szpinak nie jest aż tak wyczuwalny w cieście.. Co do łososia to porcja podana w przepisie jak dla mnie za mało.. nie starczyło by pokryć całość ciasta. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 2 Maja 2013 Jak zawsze mistrzowskie wykonanie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Maja 2013 Halinko dodaję do tej rolady tzn. do serka jeszcze suszone pomidorki, spróbuj jest wyśmienita Choć pewnie moja nie dorównuje Twojej do ....pięt :blush: :blush: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Maja 2013 Halinko dodaję do tej rolady tzn. do serka jeszcze suszone pomidorki, spróbuj jest wyśmienitaAniu... dlaczego dzisiaj mi dopiero o tym piszesz... :wink: :grin: Choć pewnie moja nie dorównuje Twojej do ....pięt :blush: :oops: Oj tam oj tam.. nie bądz taka skromna :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-283281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) W sieci trafiłam na fajny przepis... a dzisiaj postanowiłam zaraz sama zrobić. ... tutaj jest przepis.. :http://smak-zdrowia.blogspot.com/2013/10/koreczki-dyniowe-z-suszonymi-pomidorami.htmlKoreczki dyniowe z suszonymi pomidorami Edytowane 5 Października 2013 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8106-halusia-w-kuchni/#findComment-305165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.