@halusia@ Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie mam zielonego pojecia jak zlozyc zyczenia dla wszystkich Forumowiczow jednoczesnie .... ale mam tutaj swoj kącik, na ktorym moge napisac do WSZYSTKICH Z okazji tak WIELKICH swiat WIELKIEJ NOCY zycze Wam wszystkim radosnych swiat zmartwychwstania Panskiego, przepelnionych radoscia, miloscia i szczesciem z faktu ze Jezus zmartwychwstal - to najwspanialsza wiadomosc w naszym zyciu. ALLELUJA !!!! Adamie!Dla Ciebie i Twoich najbliższych z okazji się Świąt Wielkanocnychskładam wiosenne życzenia, aby w czas Święta Paschy w Waszych sercach, rodzinach i domach zagościła radość, spokój i wielka nadzieja odradzającego się życia. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez abratek Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-347912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Adamie- jesteś kolejnym przykładem, że nawet w wędzarni niezgodnej z "wytycznymi' wielu "znafców" można uwędzić dobre jedzonko. Serdecznie pozdrawiam, życzę bardzo udanych i bardzo wesołych Świąt Wielkanocnych Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-347917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Adam, dla Ciebie i calej rodziny zyczenia wszystkiego co najlepsze z okazji Swiat.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,02_BU_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-347931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Adamie . Najlepsze życzenia Świąteczne śmigają do Afryki dla całej Twojej rodzinki . Pozdrawiam świątecznie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-347940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wesołych i smacznych;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-347973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 24 Lipca 2014 Tak długo mnie tu nie bylo, że aż spadłem na koniec listy Witam Was wszystkich po dluuuugich ( 6-cio tygodniowych ) wakacjach w Polsce Dziękuję wszystkim, których poznałem w Chłapowie za niesamowite przyjęcie I miłą atmosferę. Rozmawialilśmy m.in. o tutejszej ( południowoafrykańskiej ) kiełbasie, którą nazywają BOEREWORS. Doszedłem dzisiaj do przepisu jak ją zrobić - spróbuję zająć się tym w weekend I dam Wam znac jak wyszła. Oczywiście przepis I fotorelacja również będzie. Pozdrawiam Wszystkich Adam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 24 Lipca 2014 Dziękuję wszystkim, których poznałem w Chłapowie za niesamowite przyjęcie I miłą atmosferę. Ja też pozdrowionka ślę dla całej Twojej rodzinki Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 27 Lipca 2014 Witam Szanownych Forumowiczow. Jak obiecalem podczas spotkanie w Chlapowie - znalazlem przepis na poludniowoafrykanska BOEREWORS.Wczoraj byla proba generalna, zeby zobaczyc jak wychodzi - zrobilismy wersje probna z 1,5 kg mieska. Kilka slow - odnosnie tej kielbaski.BOEREWORS jest w Poludniowej Afryce kielbasa tradycyjna. Zaczeli ja robic Burowie - pierwsi bialy osadnicy. Przepisy sie zmienialy z mijajacymi wiekami, aczkolwiek nie za bardzo.Jest to kielbasa gdzie kazdy ( bialy ) poludniowoafrykanczyk musi miec na swoim BRAII'u ( tak mowia na tutejszy grill ). Bez tej kielbasy BRAII sie nie liczy.BOEREWORS nie jest kielbasa, ktora sie parzy I gotuje - jest to kielbasa, ktora musi byc robiona na grillu.Ponizej zdjecia ( fotorelacja ) z wczorajszej proby. Nieskromnie pochwale sie, ze zebrala NAJWYZSZE noty I naprawde bardzo pochlebne opinie od tubylcow :) od przyjaciol, ktorzy tutaj sie urodzili I sami sa potomkami Burow.Wychwalali smak, soczystosc, zapach I co najbardziej ich zdziwilo - prostote wykonania. No to zaczynamy od poczatku do konca na poczatek przygotowanie przyprawmieskomiesko mielimy na grubym sitku - ja mialem najgrubsze 8 mmkwiatki na zdjeciu to PROTEA - narodowy kwiat ( symbol ) Poludniowej Afrykipowiadam Wam - przesmaczna kielbaska Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 27 Lipca 2014 Adam.. A co to sa za przyprawy na patelni..?Nie dajesz tam soli..?Pozdrawiam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 27 Lipca 2014 Adamie jak miło ze powróciłeś do swojej prodkcji...nie wiem czy Ci to mówiłam ale z wielka przyjemnością zagladam do Twojego tematu .Na fotce widać ze pomaga Ci Monika ... zresztą tak jak wspominała.Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Monikę. Miło było Was poznać Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 28 Lipca 2014 Gregtom - to kolendra z goździkami - nadaje jej unikalny zapach I smak.Sól oczywiście jest - ale nie peklowana - dałem normalną tylko że niejodowaną. Przepis umieszczę w najbliższych dniach jak tylko lepsza połowa go przetłumaczy.@halusia@ - witam serdecznie.Monika, ze tak powiem - sama wszystko przygotowala Ja pomagalem tylko w nadziewaniu I oczywiscie robilem grilla. Rowniez dla nas to byla przzyjemnosc, ze moglismy Cie poznac - to byl naprawde fantastyczny dzien. Dzisiaj wyjezdzam do innego portu ( 200km stad ) na jakies 2 - 3 dni, zeby zaladowac statek.Po powrocie zamieszcze tutaj przepis jak tylko Monia go przetlumaczy. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-363666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Witam Was wszystkich baaaardzo serdecznie. Tak jak obiecalem - ponizej przepis na tradycyjna poludniowoafrykanska kielbasa na grilla. Ciekaw bardzo jestem Waszych recenzji co do smaku - jezeli ktos sprobuje - to prosze - dajcie znac. South African Boerewors: Skladniki :- 2kg srednio tlustej wolowiny ( przepis mowi o wolowinie " przelezanej " - takiej, ktora byla lezakowana przez conajmniej 5 dni. Mozna jednak uzyc normalnej, swiezej wolowiny )- 1kg tlustej karkowki- 25ml kolendry- 5ml gozdzikow- 33ml soli niejodowanej- 15ml czarnego pieprzy rozdrobnionego- 2ml galki muszkatalowej- 10ml brazowego cukru- 10ml ziela angielskiego- 125ml czerwonego wytrawnego wina- jelita jak do koelbas- 1 cytryna Przygotowanie:- Nalezy pociac mieso na male kawalki. Powycinac sciegna I grubsze wlokna, aby konsystencja miesa byla delikatna. Aby ulatwic mielenie, nalezy wlozyc pokrojone mieso do woreczkow I wlozyc na 30min do zamrazarki- Zmielic mieso na duzym sitku ( 8mm to minimum ). Nie nalzey miesa mocnopopychac przez maszynke - lepiej niech samo przejdzie- Na suchej patelni nalezy podpiec kolendre i gozdziki,Następnie wszystkie przyprawy trzeba zmielic i wymieszać w winie. - Dodac wino z przyprawami do miesa I troche pomieszac - nie za dlugo - oby tylko wino I przyprawy " weszly " w mieso.Napelnic jelita miesem. Nie nalezy mocno napychac jelit, poniewaz mieso bedzie pecznialo I puszczalo soki podczas grilowania. Boerewors jest dosc dluga kielbasa, ktora sie zwija w slimaka Tak przygotowane kielbasy kladziemy na grilla na niezbyt goracym zarze. Kielbase przecinamy dopiero po sciagnieciu z rusztu, gdy juz jest upieczona - nie przekluwamy podczas grilowania.Najlepsza jest zaraz po upieczeniu, pozniej robi sie nieco sucha. Warto przygotowac jedynie tyle ile sie zje danego dnia.Dla lepszego smaku mozna pokropic sokiem z cytryny. Ja zawsze robie domowy sos z jogurtu naturalnego, majonezu I cienkiego szczypiorku Boerewors to tradycyjny przysmak mieszkancow Poludniowej Afryki. Trzeba zaufac gustowi smakowemu Afrykanerow - bialych mieszkancow RPA, ktorzy tak upodobali sobie grillowanie, ze chyba jako jedyni na swiecie maja BRAII DAY - Dzien Grilla - jako dzien wolny od pracy. Kielbasa jest naprawde smaczna I wyjatkowa w smaku. PozdrawiamMonika I Adam Edytowane 28 Września 2014 przez abratek Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 6 Września 2014 Adam dziekuje za przepis. U mnie zaczyna sie sezon grillowania ( Wiosna panie Sierzancie ) wiec zrobie ktoregos dnia, zeby chociaz sprobowac smaku Afryki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Adas.. napewno wyprobuje ale niewiem jak z tymi "ml" w skladnikach..Chodzi o gramy albo mililitry.?Annam prosze wyprostuj przepis bo naprawde jest bardzo ciekawy a niewiadomo kiedy kolega znowu zawita na forum.. Edytowane 6 Września 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 6 Września 2014 Adas.. napewno wyprobuje ale niewiem jak z tymi "ml" w skladnikach..Chodzi o gramy albo mililitry.? Annam prosze wyprostuj przepis bo naprawde jest bardzo ciekawy a niewiadomo kiedy kolega znowu zawita na forum. Grzesiu kochanie, w miarce z mililitrami wsypujesz rowniez suche produkty i Adam taka jednostke podal. Musisz miec tylko taki kubek ,ktory na ilosc szklanek z jednej strony a drugiej w mililitrach jednostki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 7 Września 2014 Mozesz u zyc kileiszków , mały ma z reguły 125 ml , wiekszy 40 ml ( do wódki ) kieliszki do wina zaczynają sie od 100-125 ml , taki sprzet masz pewenie w domu. Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 7 Września 2014 Wojtek - mały 125 ? - oj - toż to flaszka na 4 jeno starczy A poważnie - używam kieliszka 50ml do odmierzania gorczycy, i równa się to 20gramom owej. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 7 Września 2014 Widać, Wojtek z takich pije. Może po drodze się trochę ulewa, że takich pomiernych używa. Ważne, że nie zapomni wypić. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 7 Września 2014 Odmierzanie materiałów sypkich w miarach objętościowych zawsze będzie skutkowało błędem ... - przyczyna jest prosta: gęstość nasypowa, która w tym przypadku będzie zależała od "ułożenia" się poszczególnych ziaren, ale i od ich wielkości....Oczywiście możemy przyjąć że tu nie apteka i te drobne różnice będą niewyczuwalne, ale jednak..... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 7 Września 2014 Przepis ten znalazlem na stronie internetowej i podane bylo w ml - wiec kuchenna wage zmienilem z gr na ml i poszlo Annan - tutaj tez juz wiosna sie zaczyna - jedyne czego sie mozna bac ro lato Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 7 Września 2014 Przepis ten znalazlem na stronie internetowej i podane bylo w ml - wiec kuchenna wage zmienilem z gr na ml i poszlo Ja w takich przypadkach od razu staram się przeliczać owe mililitry czy łyżeczki na gramy - to takie "zboczenie", poniekąd zawodowe.... - otóż wielokrotnie dostosowywałem przepisy "domowe" do zakładowych....tam przy zwielokrotnieniu skali produkcji wymagana jest stała powtarzalność produktu zgodna z opracowaną recepturą, a tego nie zapewnią "szklanki" czy "łyżeczki"....... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 7 Września 2014 Abratek - na pewno masz racje ze waga powinna byc w gr - zgadzam sie z Toba. Jak bede robil boerewors to nasypie na wage wedlu ml i przelacze ja na gramy - wtedy poprawie przepus Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 8 Września 2014 DObry wieczor - mam wazne pytanie - jutro zamawiamy mieso na parowki.W przepisie jest napisane - TLUSZCZ WIEPRZOWY TWARDY ( PODGARDLE OSKOROWANE ) ..... nie za bardzo wiem jak to przetlumaczyc na angielski .....Czy to moze jest slonina ???Dajcie znac, prosze Adam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 8 Września 2014 No... niestety nie jest podgardle słoniną... http://pl.wikipedia.org/wiki/Podgardle_%28mi%C4%99so%29 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 8 Września 2014 nie wiem czym to mozna w takim razie zastapic ..... tlusty boczek?Jak im powiem ze chce podgardle - to nie beda wiedziec co zrobic I gdzie ciac ... Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/9/#findComment-369773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.