pis67 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pieczona karkówka i łopatka Różowiutkie, jakby peklowane. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 17 Lutego 2014 Różowiutkie, jakby peklowane bo takie były Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 17 Lutego 2014 Noooooo.......oj..trochę podjadłem wyrobów rzeznika.....generalnie drzewiej w każdą sobotę jezdziłem po Jego produkty:) Zębym wiedział kto Waść pewnie dostałbym jakas prowizję...chociaż i tak dostawałem bo ta zależała od ilości zakupów. pozdrowienia dla personelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 17 Lutego 2014 WYROBY - MASARNIA JARMULEWSKI W DARZLUBIU , , , , , , , , ZAWSZE TRADYCYJNIE Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 17 Lutego 2014 Jest jednak w tych zdjęciach coś co nie było tradycyjne. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Lutego 2014 Taką bryczką to chętnie bym się przejechał Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 17 Lutego 2014 Jest ... coś co nie było tradycyjne. ... może aparat fotograficzny, który do końca IX wieku kolorów nie robił bo dopiero w 1877 r. pierwszą fotę w kolorze dało się złapać a w PL to dopiero w 1909 r. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pewnie o te alu foremki biega No cóż..... widać łupane z kamienia wyszły Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pewnie o te alu foremki biega Ano właśnie w piecu gazowym z obrotowymi półkami w Gdańsku Piekło się pieczeń kujawską , zwyczajną itd. w blaszkach . i tradycyjnie jeszcze o alumach nikt nie słyszał . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Lutego 2014 a teraz coś innego szynka gotowana w smalcu , wygląd taki se ale w smaku super Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 19 Lutego 2014 Radek podaj ja to robiłeś.Temp.,itp.To jakaś swojska odmiana francuskiego confit. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 19 Lutego 2014 szynka gotowana w smalcu I ja poproszę o bardzo dokładny przepis na tą szyneczkę jeżeli to nie tajemnica handlowa Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 19 Lutego 2014 No i ja tez bym był zainteresowany przepisem....plisss Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 19 Lutego 2014 to nie tajemnica handlowa mięśnie szynki przygotowane na wędzonki w czasie wytapiania tłuszczy są wrzucane do gotującego się smalcu na ok. 1 godzinę 50 minut. Przed zlewaniem smalcu wyjmujemy szyneczki ze smalcu i zajadamy na ciepło a po ostygnięciu kroimy na plasterki do kanapek. Na ciepło jak i na zimno są super . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 19 Lutego 2014 mięśnie szynki przygotowane na wędzonki Czyli peklowane ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 19 Lutego 2014 Czyli peklowane ? takw warunkach domowych proponuję natrzeć szynkę solą (1.600 - 1.700 kg na 100 kg mięsa) i ziołami (do smaku). Przyprawioną szynkę wrzucamy do frytkownicy z gorącym smalcem. W gorącym smalcu gotujemy do osiągnięcia wewnątrz mięśnia temperatury 85 st C.Życzę smacznego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 19 Lutego 2014 W gorącym smalcu A w jakiej temperaturze bo frytownica ma do 180`C ? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszezg Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 20 Lutego 2014 Kolego Rzeznik a możesz zdradzić jak przyprawiałeś i piekłeś karkówkę z łopatką? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-334917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 21 Lutego 2014 A w jakiej temperaturze bo frytownica ma do 180`C ? To dobre pytanie - przy kolejnym topieniu smalcu sprawdzę do jakiej temperatury wrzucane są szyneczki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 21 Lutego 2014 Czy taką szynkę można upiec podczas (przy okazji) wytapiania smalcu ze słoniny? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) temperatura nie powinna przekraczac 125 stopni bo to ma byc raczej gotowanie w tluszczu a nie zmazenie.ja kiedys robilam kaczke to temperatura smalcu miala nie wiecej jak 85-90 stopni i czas gotowania jakies 1.5 godziny,mieso odchodzilo swobodnie od kosci. Edytowane 22 Lutego 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 22 Lutego 2014 Temperatura topienia smalcu wieprzowego z tego co pamiętam to około 70st a wrzenia 350. Nigdy nie mierzyłem temperatury podczas wytapiania smalcu ze słoniny ale myślę że grubo przekraczamy 100st Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 22 Lutego 2014 Nigdy nie mierzyłem temperatury podczas wytapiania smalcu ze słoniny ale myślę że grubo przekraczamy 100st A ja mierzyłem, tak dla sprawdzenia, raz było 114 stopni, raz 118. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 22 Lutego 2014 No i dobrze kalkulowałem Dzięki za info zawsze człowiek czegoś się dowie Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Czy taką szynkę można upiec podczas (przy okazji) wytapiania smalcu ze słoniny?TAK ale musisz mieć dużo słoniny bo szynka musi być w całości zanurzona czuli tłuszcz musi w dużej mierzę być roztopionyMy je robimy przy okazji wytapiania smalcu a topimy go jednorazowo ok.450 kg. i nasz kocioł ma obrotowe łapy dzięki temu nikt nie musi stać i mieszać tłuszczy żeby nie doszło do przypalenia. Dlatego w domowych warunkach zaproponowałem frytkownicę i wykorzystanie smalcu. Edytowane 22 Lutego 2014 przez rzeznik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/5/#findComment-335552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.