Siara Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Marek z Bielska, Parzysz pod przykrywka czy bez ?Czy kladziesz wedliny warstwowo ?1h parzenia na 1kg wyrobu bez wzgledu na porzekoj ? ( boczek , szynka, poledwica ) PozdrawiamSiara Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-13837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Czerwca 2007 witaj Siara.parze pod przykrywka lekko zostawiam uchylona.raczej klade pojedynczo np.dwa boczki obok siebiew zaleznosci jak duzy jest garnek.kawalki boczku takie okolo po 700-800g parze 1godz.poledwice i szynke wedzona nieparze juz ta metoda.mieso jak poledwica ,szynka robie na gotowo w wedzarnibez parzenia,jezeli masz mozliwosc w wedzarni podniesctemp. w ostatniej fazie wedzenia to zrob tak.gwarantuje ze mieso dobrze przepeklowane potrzebuje 30-45 min w temp.85-90'C podniesienia temp.bez dymuw wedzarni i produkt jest naprawde super,robilem probeprzechowywania w lodowce kawalka poledwicy to poltora miesiaca spokojnie wytrzymala.pamietaj ze miso ze szynki,poledwicy,poledwiczki jestbardzo delikatne i nie wymaga dlugiego parzenia tymbardziejze juz w wedzarni czesciowo dochodzi wedzac 3-4 godz.opisuje ta metode dlatego iz ja robie tak dla siebie jak zarownoczasem dla bliskich i nie zwazam na wydajnosc jak w zakladach.przesle fotki z ostatniego wedzenia Maxellowi to zobaczysz produktwizualnie i po przekrojeniu,jak kielbasa gruba czy poledwica. slonecznie pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-13838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Marek, dzieki za wskazowki, sprawdze przy najblizszym wedzeniu ( W Sobote :grin: )Czekam na zdjecia. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-13868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu87 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Marca 2018 WitajcieMam piękny kawałek szynki kulki 1600 gram i karkówki. Niestety jest to zamrożone. Czy mogę to rozmrozic, zapeklowac według tabeli i uwędzic? nie chciałbym tego ponownie mrozić, pytam tylko czy taka wędzonka jest gorsza w smaku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-592387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Oczywiście że możesz zapeklować w smaku nie ma różnicy. Edytowane 17 Marca 2018 przez jac007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-592392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) . Czy mogę to rozmrozic, zapeklowac według tabeli i uwędzic? Rozmrażaj w warunkach chłodniczych 4-6 C Edytowane 17 Marca 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-592440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacq5 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Maja 2018 Witam Trochę odgrzeję wątek. Mam zamrożoną białą z Wielkanocy (stan surowy). Czy mogę ją uwędzić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-598558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Maja 2018 Biała czyli na samej soli.Uwędzić możesz, ale musisz albo podpiec albo sparzyć do 72 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-598565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacq5 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Maja 2018 Biała czyli na samej soli.Uwędzić możesz, ale musisz albo podpiec albo sparzyć do 72 C.Tak będzie parzona. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/823-kie%C5%82basa-z-zamro%C5%BConego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-598581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.