DZIADEK MACIEK Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Borniaka mam od ok 2 lat, problemów większych nie mam, ale dzisiaj ...Fakt, że na zewnątrz ponad 30 st, wędziłem kiełbasy i inne mięska, a tu problem dla mnie spory - my lubimy chłodne wędzenie, a temp w komorze nie spadała poniżej 60 st, nawet przy wyłączonej grzałce głównej. Ciekaw jestem jak wyjdą wyroby, pierwsze próby są zadawalające, ale czy znajomi prawdę mówią :rolleyes: :question: Kiełbaska wystygnie, poleży w lodówce, zdjęcie wkleję i smak podam ... Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ciekaw jestem jak wyjdą wyroby Wyjdą w porządku :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Fakt, że na zewnątrz ponad 30 st, Ja też wędziłam w takiej temp... wędlina wyszła smaczna :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Pocieszacie :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Wędlina będzie palce lizać :thumbsup: i wcale Cię nie pocieszamy :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ja sobie zaplanował wędzenie w sobote - ma być deczko chłodniejZeszłoroczne doświadczenia mówią mi, że wędzenie w tak wysokiej temp. zew. jest uciążliwe...Nie byłem zadowolony Może Tobie pójdzie lepiej ? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Pewnie wędzarnia stała w słoneczku i stąd ta temperatura. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Wędzarnia tylko rano, do godz ok 10 jest częściowo na słońcu, później cały dzień w pełnym cieniu. Kiełbasa smakuje, rodzina zadowolona, ja trochę mniej, mam chyba w stosunku do siebie większe wymagania. Ale i tak takiego wyrobu nie kupię w sklepie. "W kiełbasie" mam niewielkie doświadczenie, niby robiłem kilka razy, zawsze jednak z kimś, teraz tylko z żoną, uczymy się tego wyrobu. Nie to jednak jest istotą mojego problemu, tylko ta nieszczęsna temperatura, dlaczego bez grzałki głównej, tylko GD był włączony. Dobrze, że pozostałe wędliny wyszły jak zwykle znakomicie :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Koniecznie musisz przekładać kije z wędzonkami w komorze wędzarniczej. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Słuszna uwaga, zapamiętam na przyszłość Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 :grin: przekładać i obracać parki o 180* Ja tak robię co godzinę i wtedy kiełbasa jest równo uwędzona. :grin: W trakcie wędzenia obracam 2-3 razy :grin: W trakcie osuszania obracam raz. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8396-temperatura-z-kie%C5%82abas%C4%85/#findComment-295861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.