Skocz do zawartości

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


electra

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

dziekuje za opinie ze Wam sie podoba ,jak na razie nie posiadam wedzarni ale sadze ze na wiosne trzeba bedzie pomyslec zeby pokazac tez cos wedzonego :)

dzis bylo na slodko przeciez nie tylko miesko na swieta,  

dekorowanie piernika no i sztrucla makowa

post-58387-0-88962000-1387827169_thumb.jpg

 

 

 

zrobilam tez  sledzie w marynacie gruszkowo pieprzowej .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no i  w koncu przekroj piernika ,fotka taka kiepska bo goscie czekali na slodkosci 

 

post-58387-0-42412100-1388310876_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Przepis na moj tort kanapkowy:


 


 

 

Pasta tunczykowa :

 

2 puszki tunczyka w oliwie 

10 cm pora posiekanego drobno

1 lyzka koperku posiekanego

2 jaja gotowane posiekane

3 lyzki majonezu 

1 lyzeczka soku z cytryny 

sol i pieprz do smaku ( daje dosc duzo ) zeby pasta miala konkretny smak 

 calosc wymieszac 

 

pasta krewetkowa :

 

½ kg krewetek w skorupkach

( sama obieram bo wole takie niz mrozone obrane )posiekane

3 jaja gotowane posiekane 

1 lyzka koperku posiekanego 

1 lyzeczka soku z cytryny 

sol i pieprz kajenski i troche czarnego  znow do smaku

 3lyzki majonezu 

calosc wymieszac 

 

do past: mozna zastapic polowe majonezu jogurtem naturalnym 

 

 

18 kromek chleba tostowego ( okrojonego z kantow) skladamy jak w normalnym torcie 3 warstwy 

po 6 kawalkow chleba po czym calosc zasmarowuje cienko majonezem, owijam folja spozywcza i na conajmniej 18 godzin do lodowki,  kolejnego dnia dekoruje lososiem ,krewetkami ogorkiem pomidorkami i cytryna.

 a tak to wyglada na fotkach 

post-58387-0-92305100-1389189338_thumb.jpg

 

pierwsza warstwa chleba

post-58387-0-91563600-1389189391_thumb.jpg

 

z pasta tunczykowa

post-58387-0-70358700-1389189563_thumb.jpg

 z pasta krewetkowa

post-58387-0-39537300-1389189722_thumb.jpg

i caly tort zasmarowany majonezem

post-58387-0-48372000-1389189815_thumb.jpg

 

 

a tak wyglada final

post-58387-0-97756400-1389189881_thumb.jpg

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Przepis na moj tort kanapkowy:

Nigdy się u mnie takich rzeczy nie robiło i sam też nie robię, wygląda super, tylko czy nie jest to jakoś za miękkie jak z tostowego, jak to się je, ręcznie jak kanapki czy jak ciasto? 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to sie je nozem i widelcem, a podaje kawalki jak normalnego tortu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki, w dekoracji: łosoś, ogórek, cytryna, oliwki, krewetki, pomidor, jajko, coś jeszcze?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kawior ,moze byc papryka, koperek ( akurat nie dalam bo mi zmarnial) pestki granata ladnie sie komponuja ,i wszystko co pasuje z ryba

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję, już pokazałem M. i będziemy robić na najbliższą imprezkę  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

najwazniejsza rzecz to trzeba calosc zlozyc przynajmniej dzien wczesniej a dnia imprezowego dopiero dekorowac bo inaczej chleb bedzie suchy i wszystko nie przejdzie smakiem 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Swieta za nami ..wiec i czas na sledzie w zalewach juz jakos nie na czasie ,wczoraj przegladajac internet natrafilam na ciekawy przepis "jaja w zalewie octowej z czosnkiem niedzwiedzim " w przepisie byl swiezy ale takiego nie posiadam postanowilam wziasc suszony i zrobilam probe 

jak beda dobre to bedzie cos innego na Wielkanoc  :)

 

post-58387-0-00064900-1390382746_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzis byla degustacja jaj,smak zaskakujacy lekko slodki i zarazem kwaskowy ,sadze ze do salarek lub jako zakaska do % beda w sam raz

Zagoszcza na wielkanocnym stole 

:)

 sprawdza sie rowniez w innych zalewach octowych !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pod wrazeniem chalkowych wypiekow ,postanowilam i ja zmierzyc sie z tym wypiekiem , moze nie jest zbyt urokliwa ale smakuje wybornie  :)

niestety nie wyrosla za bardzo a wina byla moja przegapiona waga paczuszki drozdzy mialo byc 10 g suchych a w moja paczka miala tylko 7 g :facepalm:

a tak sie prezentuje przed, w trakcie i po upieczeniu

post-58387-0-53079400-1390830095_thumb.jpg

post-58387-0-41570000-1390830162_thumb.jpg

post-58387-0-17240000-1390830209_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie widzę niczego, co by było nie tak w tym pieczywie

no mogla by ciut wyzsza byc  :) a moze tak sie sama siebie czepiam ..ale smaczna jest juz sama polowe zjadlam :tongue:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

moja kolejna chalka tym razem uzylam swiezych drozdzy 

no i do konca jakos nie jestem przekonana ,ciasto bylo zupelnie inne bardziej zwarte i gorzej sie wyrabialo 

pozostane jednak przy suchych

co do jej urody :hmm: to jeszcze musze sie nauczyc plesc warkoczyki :)

post-58387-0-68035300-1391693410_thumb.jpg

post-58387-0-00037700-1391693448_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

moja kolejna chalka

co do jej urody :hmm: to jeszcze musze sie nauczyc plesc warkoczyki :)

 

Witaj.

Ja Ci w tym na pewno nie pomogę. Widziałaś przecież moją.  Podobają  mi sie twoje i nastepna razą zrobie dwie z porcji ciasta.

Piekłem na żywych drożdżach.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

uzylam swiezych drozdzy

 

Ja od początku używam do wyrobu chałek świeżych drożdży i jest oki. Fakt faktem, ze ciasto jest zwarte, ale dobrze mi się wyrabia :D

Tu w moim poście jest filmik jak zaplatać :Dhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=328452

Edytowane przez Zbój Madej

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja swoje chalki zaplatam z 4 rulonikow i dlatego mi tak slabo idzie 

te rulony sa troche inne bo musza byc w srodku grubsze

 http://youtu.be/0bzVEhwH00o

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Bardzo ładne te Twoje chałki, oglądając na youtube sposoby zaplatania warkoczy na chałki najbardziej do mnie przemawiał ten na 5 wałków, oglądając 4-ro i 6-cio wałkowe pogubiłem się i nie mogłem tego powtórzyć. Najważniejsze, że te domowe chałki są bardzo smakowite.

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.