KURP Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Do następnego spotkania to niedoczeka, ale będą kolejne wędzenia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-387612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 3 Grudnia 2014 bardzo ładne kiełbaski, a kabanoski w baranim, czy w sztucznych? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-387613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 3 Grudnia 2014 w barankach Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-387614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 3 Grudnia 2014 widzę sylwek,że Saszę gonisz tak trzymaj Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-387656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Właśnie wyjechały z wędzarni. Na pierwszym zdjęciu chorizo - myślę że kolor właściwy, na drugim "palcówka". Obie pójdą teraz do podsuszenia i jak będzie potrzeba to jeszcze w środę lekki dym. No i oscypki jeszcze ciepłe - powieszone do wystygnięcia W wędzarni zostały kabanosy i lisiecka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-399319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Obficie i ze smakiem. Czy to na zamówienie czy dla rodziny ? U mnie rodzina można powiedzieć zbiera z kija wędzarniczego. NIe opedzam się. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-399324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 1 Lutego 2015 Jak nie ma się borniaka i dymogeneratora to trzeba sobie jakoś radzić.Butla gazowa, blacha, zrąbki bukowo-olchowe i łosoś wędzony na zimno dochodzi do skutku Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-401492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 7 Lutego 2015 Kurp , niezly przemial A korbacze jak widze juz clkowicie dopracowane , jeden w jeden rowniutkiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Najbardziej podobają mi się te trzy z tyłu. A przy okazji chciałbym bardzo zareklamować Sylwka i będę to robił wielokrotnie. Mam możliwość już drugi raz skosztować tych specjałów. Robi świetne, smaczne sery. Dla mnie bomba. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 7 Lutego 2015 Tego w środku będę długo trzymał w domu aż spuchnie jak u Tusiaczka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Najbardziej podobają mi się te trzy z tyłu. A przy okazji chciałbym bardzo zareklamować Sylwka i będę to robił wielokrotnie. Mam możliwość już drugi raz skosztować tych specjałów. Robi świetne, smaczne sery. Dla mnie bomba. Nie uwierzę na słowo może kiedyś... Brawo Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 7 Lutego 2015 Tego w środku będę długo trzymał w domu aż spuchnie jak u Tusiaczka Trzymaj Sylwek, trzymaj i daj znać kiedy go puścisz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 7 Lutego 2015 Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Ja Ci dam mop, kruca bomba Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) Sprobuj kiedy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Ja Ci dam mop, kruca bomba Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) Sprobuj kiedy Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 7 Lutego 2015 KURP ... wszystkie piekne sery,jeszcze nie znam smaku korbaczy , moge tylko wyobrazac :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa To ja kolejny przepis na chorizo skopiuję od Ciebie Arku A to łosoś uwędzony na zimno. To że wyszedł pyszny i się udało niech świadczy że żona która do tej pory łososia jak nie jadła tak dziś zaczęła kolejną paczkę (zostają jeszcze 2 zapakowane). Edytowane 7 Lutego 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 7 Lutego 2015 Dałeś czadu Bracie oj dałeś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 10 Lutego 2015 Efekt dzisiejszego wędzenia: oscypki, wędzonki podwędzane dymem do dalszego dojrzewania (wg. receptury EL GREGOR'a), oraz kiełbasa szlachty (ta w kątnicy wieprzowej) Morfi mnie zainspirował do tego aby ją popełnić. Studzi się na balkonie, jutro degustacja Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 10 Lutego 2015 Sylwek no kozak jakich mało !! daj po degustacji przekrój tej szlacheckiej i jak będzie si to link do przepisu Ja dziś żeby zabić nudę z Hudinim zrobiliśmy 8 słoików takiego farszu z kolendrą oraz 6 słoików smarówki z golonek,wątroby i słoniny.Ta smarówka dobra w ryj !! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 10 Lutego 2015 To trzym słoik dla mnie, coś dołożysz jeszcze i wyślesz, ja Wam wyślę kawałek Szlacheckiej i Swoją tyrolską Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) oscypki Ciekawe "dubelpack" - jutro jadę po mleko i też zrobię... No i śnieg macie..... Edytowane 10 Lutego 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.