Skocz do zawartości

KURP'iowska zadyma w kuchni


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

u mnie też Piotrze topnieje - w mieście to prawie nie ma, ale na działkach się uchowa ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404111
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem trochę konserwy tyrolskiej ;) Mój syn strasznie ją uwielbia :) Wrzucam też przekrój kiełbasy szlachty, kiełbasa pyszna, soczysta:)

post-45680-0-44224800-1423925935_thumb.jpgpost-45680-0-52704800-1423925937_thumb.jpgpost-45680-0-89281900-1423925932_thumb.jpgpost-45680-0-72809300-1423925939_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404736
Udostępnij na innych stronach

Kielbasa szlachyb wspaniale wyglada http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404804
Udostępnij na innych stronach

@Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm :D  :thumbsup:

Wiesiu widziałes w sklepie taki wyrób pt. szynka chlebowa - jej plasterek idealnie pasuje do kromki chleba, podobnie jest z tą kiełbasą - jeden pasterek wszystko załatwia ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404817
Udostępnij na innych stronach

Sylwa jedziesz z tym światem pięknie????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404874
Udostępnij na innych stronach

Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404976
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum.

post-45680-0-57250000-1424201613_thumb.jpgpost-45680-0-67886800-1424201616_thumb.jpgpost-45680-0-64612800-1424201619_thumb.jpgpost-45680-0-06164600-1424201611_thumb.jpgpost-45680-0-72819900-1424201622_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405270
Udostępnij na innych stronach

No szkoda, z Grzegorzem konsultowałem mówiłmi że mogłem go zostawić nie kroić, ale co tu robić jak ta przerwa od rana stale się powiększała i ja wiem przez co powstała - za późno wyjąłem ten ser z chusty serowarskiej, ta się wcięła w ser i już dociskanie prasą nic nie pomogło.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405281
Udostępnij na innych stronach

Kiedys  czytalam o takich peknieciach, to sznurkiem normalnie zwiazywano taki pekajacy ser. Czyms tam podlozono, aby sznurek sie nie wzynal w ser, a pozniej zwiazano. Nie wiem czy to pomoglo, ale bylo.

Kurp, Twoj ser na prawde imponujaco wyglada.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405283
Udostępnij na innych stronach

po prawej Grouyer 

Już widzę jak go jem.  :rolleyes: http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405285
Udostępnij na innych stronach

A te sery na termofilnych to w jakiej temperaturze trzymać? :cool:

Pioter - 12 stopni i wilgotność 85%, no chyba że pokryjesz je parafiną lub tak jak ja powłoką serowarską wtedy myślę że te 12 stopni wystarczy.

paweljack będzie jak prawisz ;) Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405287
Udostępnij na innych stronach

Oooo ja ... nie ''mogie'' :facepalm:  Jak się pieknie uśmiecha :clap:  SUPER !!! Sylwuś ... CACY :tongue::thumbsup::cool: Pozdrowionka :)

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405289
Udostępnij na innych stronach

Oooo ja ... nie ''mogie'' :facepalm:  Jak się pieknie uśmiecha :clap:  SUPER !!! Sylwuś ... CACY :tongue::thumbsup::cool: Pozdrowionka :)

No tak się uśmiechnął że musiałem go skrócić o głowę ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405298
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum.

 

Jak tak patrze na te piękne serki, to może trzeba samemu zacząć takie  robić :)

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405344
Udostępnij na innych stronach

Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance ;)

Mogłeś się nie katować, zawsze mogę Wam dosłać świeże.  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405346
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak tak patrze na te piękne serki, to może trzeba samemu zacząć takie  robić

 To na zlocie teraz, BAzyl zamiast intensywnie czytac ucz sie jak korbacze robia :tongue:  ;)  :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405372
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.