BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 10 Lutego 2015 Ciekawe "dubelpack" - jutro jadę po mleko i też zrobię... Też bliźniaki No i śnieg macie..... A co Ty nie masz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 10 Lutego 2015 A co Ty nie masz Był , trochę - może z dobę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 10 Lutego 2015 u mnie też Piotrze topnieje - w mieście to prawie nie ma, ale na działkach się uchowa Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 10 Lutego 2015 Był , trochę - może z dobę.... U mnie już 3 tygodnie leży Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zrobiłem trochę konserwy tyrolskiej Mój syn strasznie ją uwielbia Wrzucam też przekrój kiełbasy szlachty, kiełbasa pyszna, soczysta:) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 14 Lutego 2015 Kielbasa szlachyb wspaniale wyglada http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 14 Lutego 2015 @Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 14 Lutego 2015 Pamiętam jak KURP wsiadł do auta i ledwo mieszcząc się powiedział "zrobiłem szlachecką" teraz już wiem dlaczemu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 14 Lutego 2015 @Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm Wiesiu widziałes w sklepie taki wyrób pt. szynka chlebowa - jej plasterek idealnie pasuje do kromki chleba, podobnie jest z tą kiełbasą - jeden pasterek wszystko załatwia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 15 Lutego 2015 Sylwa jedziesz z tym światem pięknie???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 15 Lutego 2015 No kiełbasa szlachty robi wrażenie. Gratulacje. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 15 Lutego 2015 Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-404976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 17 Lutego 2015 Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 17 Lutego 2015 Dziury jak marzenie , szkoda ,ze pekl. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 17 Lutego 2015 No szkoda, z Grzegorzem konsultowałem mówiłmi że mogłem go zostawić nie kroić, ale co tu robić jak ta przerwa od rana stale się powiększała i ja wiem przez co powstała - za późno wyjąłem ten ser z chusty serowarskiej, ta się wcięła w ser i już dociskanie prasą nic nie pomogło. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 17 Lutego 2015 Kiedys czytalam o takich peknieciach, to sznurkiem normalnie zwiazywano taki pekajacy ser. Czyms tam podlozono, aby sznurek sie nie wzynal w ser, a pozniej zwiazano. Nie wiem czy to pomoglo, ale bylo.Kurp, Twoj ser na prawde imponujaco wyglada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 17 Lutego 2015 A te sery na termofilnych to w jakiej temperaturze trzymać? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 17 Lutego 2015 po prawej Grouyer Już widzę jak go jem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 17 Lutego 2015 A te sery na termofilnych to w jakiej temperaturze trzymać? Pioter - 12 stopni i wilgotność 85%, no chyba że pokryjesz je parafiną lub tak jak ja powłoką serowarską wtedy myślę że te 12 stopni wystarczy.paweljack będzie jak prawisz Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 17 Lutego 2015 Oooo ja ... nie ''mogie'' Jak się pieknie uśmiecha SUPER !!! Sylwuś ... CACY Pozdrowionka Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 17 Lutego 2015 Oooo ja ... nie ''mogie'' Jak się pieknie uśmiecha SUPER !!! Sylwuś ... CACY Pozdrowionka No tak się uśmiechnął że musiałem go skrócić o głowę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum. Jak tak patrze na te piękne serki, to może trzeba samemu zacząć takie robić Edytowane 18 Lutego 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 18 Lutego 2015 Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance Mogłeś się nie katować, zawsze mogę Wam dosłać świeże. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak tak patrze na te piękne serki, to może trzeba samemu zacząć takie robić To na zlocie teraz, BAzyl zamiast intensywnie czytac ucz sie jak korbacze robia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 18 Lutego 2015 ten pęknięty ser to Bazylowi tylko z jednym się kojarzy ............. dlatego chce robić Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.