pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 26 Lutego 2016 Kurp... jak możesz ? Jak tu do ciebie przez całą Polskę na nauki mam pojechać ???No super !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-479741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 9 Marca 2016 Jako że miałem trochę wolnego czasu i na życzenie znajomych machnąłem salcesonik - jeden poszedł do nich, a jeden jedzie ze mną na Zlot w Zakopanem. Maleńki poszedł do konsumpcji.No i mój nowy nabytek - będzie czym słody śrutować i teraz przy zamawianiu opcja bez śrutowania Cena prawie jak ten z Biowinu (na kolbę), a ten zupełnie inne rozwiązanie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 9 Marca 2016 PIKNE, PANIE !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 10 Marca 2016 No i mój nowy nabytek - będzie czym słody śrutować i teraz przy zamawianiu opcja bez śrutowania Cena prawie jak ten z Biowinu (na kolbę), a ten zupełnie inne rozwiązanie Dołożysz wkrętarkę lub silniczek od wycieraczek i się samo śrutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 10 Marca 2016 Wkretarka tak, silniczek nie. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 10 Marca 2016 jest sprzęt są wyroby Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 10 Marca 2016 Wkretarka tak, silniczek nie. Dlaczego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 10 Marca 2016 Bo próbowałem i nie działa, silniczek za słaby jest aby przełamać opory żeby wystartować. Mam taki sam srutownik. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 11 Marca 2016 Sylwek rozwijasz się coraz bardziej. Super wyroby Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 11 Marca 2016 Bo próbowałem i nie działa, silniczek za słaby jest aby przełamać opory żeby wystartować. Mam taki sam srutownik. Silniczek z eskorta radzi sobie dobrze z tym śrutownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 11 Marca 2016 Ok, nie wiem od czego miałem silniczek ale u mnie nie dało rady. Wkretarka spisuje sie znakomicie. Nie mam problemu że startem z zasypanym zasobnikiem. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-483844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 14 Marca 2016 Po powrocie z Zakopca trzeba było wejść w rytm - dziś lajtowo, przelana warka American Bitter i przerobione na koryciny 34 litry mleka nawet ricottę udało się zebrać i zasłużone piwqo wypić Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-484791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 14 Marca 2016 Po powrocie z Zakopca Człowiek robot Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-484797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 15 Marca 2016 Po powrocie z Zakopca trzeba było wejść w rytm Najstarsi gadają, że na kaca najlepsza ciężka praca Oczywiście jak zawsze :clap: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-484821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Toś się trochę przeciągnął, ale takie przeciąganie przy wyrobach to sama przyjemność. Edytowane 15 Marca 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-484825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapka Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 VI Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych odbędzie się w Lidzbarku Warmińskim w dniach 3-5 czerwca.W piątek, jak zwykle spotkanie w ramach sympozjum. Wieczorem dla chętnych uroczysta kolacja.Warunki nadsyłania serów na konkurs - jak w latach ubiegłych. Każdy wystawca może dostarczyć na konkurs 2 sery. Nie przyjmujemy serów od osób, które nie będą wystawcami. Formularze uczestnictwa w VI Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych Czas Na Ser oraz regulamin zgłaszania serów do konkursu znajdą Państwo na stronie:http://www.agrovis.eu/nowe/formularze/Sylwek zgłos się koniecznie, będę Ci kibicować.PS. od czasu do czasu posprzątaj skrzynkę Cytuj zapka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-492084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekq Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 kolego KURP bardzo proszę o info na moje PW. Potrzebuję twój prywatny email.Mam kilka pytań. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-492125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Po kolejnych 2 Belgach - Blondie i Tripel przyszedł czas na Dubbel i Quadrupel. I tak jak przy pierwszym (7,2kg słodu) w garze dało się mieszać, tak Quadrupel (8,5kg słodu) łycha już w garze staje. Już wiem że do 8kg wsadu spokojnie w nim można zacierać, powyżej trzeba się przesiadać na gar na palnik gazowy Dubbel już zlany w fermentator, jeszcze tylko gotowanie, chmielenie, a jutro pójdą drożdże. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-493421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Po kolejnych 2 Belgach - Blondie i Tripel przyszedł czas na Dubbel i Quadrupel. I Na jesieni pijemy w Gąsiorowie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-493424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 tak Quadrupel (8,5kg słodu) łycha już w garze staje. A ten kurdupel - co to za piwko? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-493426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) tak Quadrupel (8,5kg słodu) łycha już w garze staje. A ten kurdupel - co to za piwko? Tu masz recepturę - http://www.piwo.org/blog/25/entry-58-309-quadrupel/a tu masz drożdże jakich użyłem - http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/drozdze-piwowarskie-suche/1047-belgian-ale-m27-mangrove-jack-s-.html Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-493427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 8 Maja 2016 Tak sobie wczoraj popełniłem 6kg salcesonu - dziś wstawiam przekroje Odparzałem go na działce - pogoda aż prosiła aby spędzić czas na świeżym powietrzu. Jak salceson się parzył Ja w tym czasie uwędziłem jeszcze 2,3kg korbaczy i 6 oscypków Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-495589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 8 Maja 2016 LAdnie Kurp Widac dzisiaj jest salcesonowy dzien na forum Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-495590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 8 Maja 2016 Mieliśmy dziś dyskusję salcesonową na forum, więc pozwól, że zapytam czy dałeś głowiznę? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-495596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 9 Maja 2016 6kg salcesonu Sylwek wyrób super ,bardzo ładny przekrój Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/26/#findComment-495660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.