Skocz do zawartości

KURP'iowska zadyma w kuchni


Rekomendowane odpowiedzi

Tego w środku będę długo trzymał w domu aż spuchnie jak u Tusiaczka :)

Trzymaj Sylwek, trzymaj i daj znać kiedy go puścisz.  :D  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403330
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 840
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany.
 

http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403341
Udostępnij na innych stronach

Te sery to fejk, atrapa ze styropianu :tongue::):cool: a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. :cool:

Ja Ci dam mop, kruca bomba ;)

Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??

Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) ;) Sprobuj kiedy :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403351
Udostępnij na innych stronach

 

Te sery to fejk, atrapa ze styropianu :tongue::):cool: a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. :cool:

Ja Ci dam mop, kruca bomba ;)

Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??

Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) ;) Sprobuj kiedy :)
Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403353
Udostępnij na innych stronach

 

Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa

 

To ja kolejny przepis na chorizo skopiuję od Ciebie Arku :)

A to łosoś uwędzony na zimno. To że wyszedł pyszny i się udało niech świadczy że żona która do tej pory łososia jak nie jadła tak dziś zaczęła kolejną paczkę (zostają jeszcze 2 zapakowane). :)

post-45680-0-23521400-1423341130_thumb.jpg

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403356
Udostępnij na innych stronach

Efekt dzisiejszego wędzenia: oscypki, wędzonki podwędzane dymem do dalszego dojrzewania (wg. receptury EL GREGOR'a), oraz kiełbasa szlachty (ta w kątnicy wieprzowej) ;) Morfi mnie zainspirował do tego aby ją popełnić. Studzi się na balkonie, jutro degustacja ;)

post-45680-0-61295900-1423604816_thumb.jpgpost-45680-0-87385200-1423604823_thumb.jpgpost-45680-0-53467800-1423604821_thumb.jpgpost-45680-0-73026200-1423604819_thumb.jpgpost-45680-0-90316100-1423604813_thumb.jpgpost-45680-0-91321400-1423604825_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404098
Udostępnij na innych stronach

Sylwek no kozak jakich mało !! :) daj po degustacji przekrój tej szlacheckiej i jak będzie si to link do przepisu :) Ja dziś żeby zabić nudę z Hudinim zrobiliśmy 8 słoików takiego farszu z kolendrą oraz 6 słoików smarówki z golonek,wątroby i słoniny.Ta smarówka dobra w ryj !! :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404102
Udostępnij na innych stronach

To trzym słoik dla mnie, coś dołożysz jeszcze i wyślesz, ja Wam wyślę kawałek Szlacheckiej i Swoją tyrolską ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404104
Udostępnij na innych stronach

oscypki

 

 

Ciekawe "dubelpack" - jutro jadę po mleko i też zrobię... :cool:

 

No i śnieg macie.....

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404105
Udostępnij na innych stronach

u mnie też Piotrze topnieje - w mieście to prawie nie ma, ale na działkach się uchowa ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404111
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem trochę konserwy tyrolskiej ;) Mój syn strasznie ją uwielbia :) Wrzucam też przekrój kiełbasy szlachty, kiełbasa pyszna, soczysta:)

post-45680-0-44224800-1423925935_thumb.jpgpost-45680-0-52704800-1423925937_thumb.jpgpost-45680-0-89281900-1423925932_thumb.jpgpost-45680-0-72809300-1423925939_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404736
Udostępnij na innych stronach

Kielbasa szlachyb wspaniale wyglada http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404804
Udostępnij na innych stronach

@Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm :D  :thumbsup:

Wiesiu widziałes w sklepie taki wyrób pt. szynka chlebowa - jej plasterek idealnie pasuje do kromki chleba, podobnie jest z tą kiełbasą - jeden pasterek wszystko załatwia ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404817
Udostępnij na innych stronach

Sylwa jedziesz z tym światem pięknie????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404874
Udostępnij na innych stronach

Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404976
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum.

post-45680-0-57250000-1424201613_thumb.jpgpost-45680-0-67886800-1424201616_thumb.jpgpost-45680-0-64612800-1424201619_thumb.jpgpost-45680-0-06164600-1424201611_thumb.jpgpost-45680-0-72819900-1424201622_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-405270
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.