paweljack Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 7 Lutego 2015 Tego w środku będę długo trzymał w domu aż spuchnie jak u Tusiaczka Trzymaj Sylwek, trzymaj i daj znać kiedy go puścisz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 7 Lutego 2015 Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Ja Ci dam mop, kruca bomba Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) Sprobuj kiedy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 7 Lutego 2015 Te sery to fejk, atrapa ze styropianu a korbacze to pewnie mop próżniowo zapakowany. Ja Ci dam mop, kruca bomba Czamu ty te chorizo wędzisz to jo nie wiem??Arku chorizo podwędzam jeszcze zimnym dymem (obsuszam) Sprobuj kiedy Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 7 Lutego 2015 KURP ... wszystkie piekne sery,jeszcze nie znam smaku korbaczy , moge tylko wyobrazac :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Sorry ale mnie to nie przekonuje!!robiłem chyba już wszystko ale te ostatnie jest megaaaa To ja kolejny przepis na chorizo skopiuję od Ciebie Arku A to łosoś uwędzony na zimno. To że wyszedł pyszny i się udało niech świadczy że żona która do tej pory łososia jak nie jadła tak dziś zaczęła kolejną paczkę (zostają jeszcze 2 zapakowane). Edytowane 7 Lutego 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 7 Lutego 2015 Dałeś czadu Bracie oj dałeś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-403372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 10 Lutego 2015 Efekt dzisiejszego wędzenia: oscypki, wędzonki podwędzane dymem do dalszego dojrzewania (wg. receptury EL GREGOR'a), oraz kiełbasa szlachty (ta w kątnicy wieprzowej) Morfi mnie zainspirował do tego aby ją popełnić. Studzi się na balkonie, jutro degustacja Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 10 Lutego 2015 Sylwek no kozak jakich mało !! daj po degustacji przekrój tej szlacheckiej i jak będzie si to link do przepisu Ja dziś żeby zabić nudę z Hudinim zrobiliśmy 8 słoików takiego farszu z kolendrą oraz 6 słoików smarówki z golonek,wątroby i słoniny.Ta smarówka dobra w ryj !! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 10 Lutego 2015 To trzym słoik dla mnie, coś dołożysz jeszcze i wyślesz, ja Wam wyślę kawałek Szlacheckiej i Swoją tyrolską Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) oscypki Ciekawe "dubelpack" - jutro jadę po mleko i też zrobię... No i śnieg macie..... Edytowane 10 Lutego 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 10 Lutego 2015 A co Ty nie masz Był , trochę - może z dobę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 10 Lutego 2015 u mnie też Piotrze topnieje - w mieście to prawie nie ma, ale na działkach się uchowa Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zrobiłem trochę konserwy tyrolskiej Mój syn strasznie ją uwielbia Wrzucam też przekrój kiełbasy szlachty, kiełbasa pyszna, soczysta:) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 14 Lutego 2015 Kielbasa szlachyb wspaniale wyglada http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 14 Lutego 2015 @Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 14 Lutego 2015 Pamiętam jak KURP wsiadł do auta i ledwo mieszcząc się powiedział "zrobiłem szlachecką" teraz już wiem dlaczemu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 14 Lutego 2015 @Kurpik, niezła mi kiełbasa ... o średnicy 20 cm Wiesiu widziałes w sklepie taki wyrób pt. szynka chlebowa - jej plasterek idealnie pasuje do kromki chleba, podobnie jest z tą kiełbasą - jeden pasterek wszystko załatwia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 15 Lutego 2015 Sylwa jedziesz z tym światem pięknie???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 15 Lutego 2015 No kiełbasa szlachty robi wrażenie. Gratulacje. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 15 Lutego 2015 Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-404976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 17 Lutego 2015 Ostatnio zrobione sery: po lewej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA1, w środku blada Gouda młoda idzie do krojenia i pakowania, po prawej Grouyer z kulturami Kappa1 i IOTA2. Te ostatnie spowodowały że ser spuchł jak piłka i zaczął pękać i gdyby nie to powiększające się pękniecie bym go dalej pokrywał powłoką antypleśniową, a tak, musiałem go rozkroić i zapakować w Vaccum. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-405270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 17 Lutego 2015 Dziury jak marzenie , szkoda ,ze pekl. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/16/#findComment-405275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.