JaGra Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Bo jest mleko i mleko - jedne jest prawdziwe, drugie podrabiane, jak i sprzedawcy są uczciwi i Ci co kombinują.Masz niestety rację. Kiedyś już tak kupiłem od kuzyna murarza który budował mój dom na Mazurach. Chociaż prosiłem, żeby było nie odciągane tylko takie prosto od krowy. Zaoferowałem nawet większe pieniądze i co ?. Niestety się zawiodłem. Pieniądze wzięli większe, ale mleko było prawie bez śmietany. Bardzo chętnie skorzystam z Twoich wskazówek, ale tak bliżej wiosny. Może nawet (jak pozwolisz) to jak będę jechał na działkę to do Ciebie zajadę. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Nie ma problemu - zapraszam tylko daj wcześniej znać abym zamówił mleka tyle abyś sobie mógł te serki u mnie zrobić i sobie zabrać. Z około 2 litrów masz 300gram sera. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Robert to tak samo jak w Selgrosie mają wyroby z własnej wędzarni.Tylko pewnie Oni nie wiedzą jak wyroby z własnej wędzarni smakują niestety jakbym nie znał lepszego to bym powiedział, że tamten smaczny hehehe ale jak chcesz mogę udzielić wskazówek, jak to się robi, jak ja i od czego zaczynałem, gdzie co kupić. i ja chętnie z tych wskazówek skorzystam.. uruchomię może rodzinkę ze wsi to i mleko się znajdzie dobre. jakoś mnie odciąga od produkcji sera - a to trzeba podpuszczkę a to płachtę jakąś a to... nie no chwila w sumie jak się nad tym zastanowić to nie jest nic wielkiego... nawiercę kilogramowy pojemnik po smietanie i mam formę do sera itp :P Sylwuś pisz! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Boczuś wystarczy że kupisz podpuszczkę - to jest najważniejszy zakup. Reszta to kefir i pojemnik do sera - są takie pojemniki zamykane okrągłe. Kupujesz taki nawiercasz parę dziurek i już masz pojemnik na ser koryciński. Nawet zwykły durszlak plastikowy wystarczy - w Korycinie przecież z takich korzystają. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Do Ciebie należy znalezienie tylko dobrego dostawcy mleka Bo jest mleko i mleko - jedne jest prawdziwe, drugie podrabiane, jak i sprzedawcy są uczciwi i Ci co kombinują.I to jest jedne z najważniejszych zagadnień! Kombinatorstwa uczą się już w tzw. szkołach,a potem My musimy "sortować" takie niepełnowartościowe elementy! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Oczywiście, że wcześniej uprzedzę Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-328251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Co tu dużo mówić - Utopence Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Ładnie wyglądają. A za 2 tyg będę w Czechach to pewnie sobie pojem. Takie domowe to pewnie lepsze czy robisz ze sklepowych serdelek? Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Jojo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Parówki robione były tydzień temu u Andrzeja Bagno - naszego technologa, jego ręcami - ja tylko surowiec przywiozłem i nabijałem jelita - On mi to wszystko skutrował i doprawił. Parówki pierwsza liga - najważniejsze że smaczne i wątroba tego nie odczuwa. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Parówki robione były tydzień temu u Andrzeja Bagno - naszego technologa, jego ręcami - ja tylko surowiec przywiozłem i nabijałem jelita - On mi to wszystko skutrował i doprawił. Parówki pierwsza liga - najważniejsze że smaczne i wątroba tego nie odczuwa.Sylwek, to ty jesteś dziecko szczęścia... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 29 Stycznia 2014 On mi to wszystko skutrował i doprawił. Ty no weź.... też bym tak chciał Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Stycznia 2014 On mi to wszystko skutrował i doprawił.Ty no weź.... też bym tak chciał Ba ja nie mam pojęcia jak się takie narzędzie obsługuje, ile niebezpieczeńśtw czeka (przecież to sieka jak na tatara, gdyby rękę wciągnęło - masakra.A odchodząc od tego tematu - Andrzej już wiele razy na tym urządzeniu robił, wie jakie ilości są odpowiednie aby nie było za mało, ani za dużo w misce. To tak tylko się wydaje że proste, ale przy kutrowaniu gdy dolewasz wodę, i okazuje się że tej wody byś jeszcze dolał, a nie masz gdzie i doopa.Następnym razem będę się temu procesowi przyglądał, aby samemu pod okiem Andrzeja je później wykonać. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Znasz takie powiedzenie - trening czyni mistrza a mistrz czyni cuda? Wypisz wymaluj Andrzej Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Następnym razem będę się temu procesowi przyglądał, aby samemu pod okiem Andrzeja je później wykonać. Masz farta Sylwek, że mieszkasz niedaleko Takiego Fachury i tyle Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-330198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Kilka fotek z wczorajszego (pierwszego w tym roku w plenerze) wędzenia. Aura była łaskawa - temp. zelżała, wiatr wiał słabszy i momentami, słonko świeciło.Serki jeszcze bez kolorua tu już kolorek odopwiedniłosoś też doszedłi palcówka Pokemonatu serki pozbawione ubranekłosoś który czeka na pakowaniei zapakowany Edytowane 2 Lutego 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 2 Lutego 2014 Witaj Sylwek!Ja tu obok serków widzę kabanoski i to pewnie wg Halusi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Mr KURP...kazdego roku przynajmniej raz wyjeżdzam w swoje dawne umiłowane strony (Podlasie). Zawsze przejeżdzam przez Ostrołekę i zawsze zatrzymuję sie w zajeżdzie Ostoja na co nie co a przede wszystkim na rejbaka. Im więcej tu Ciebie widzę tym coraz bardziej nabieram ochoty na zmianę przyzwyczajeń.... Edytowane 2 Lutego 2014 przez ab48 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 2 Lutego 2014 :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 2 Lutego 2014 Sylwek dobrze, że jestem po kolacji bo ślinotok byłby murowanyPiękne kolory Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 2 Lutego 2014 Witaj Sylwek!Ja tu obok serków widzę kabanoski i to pewnie wg Halusi Maria pewnie że tak, są jeszcze cukiereczki bukowieńskie Radka - ale te które powiązałem jak cukierki to wiem że są, a te których nie powiązałem praktycznie nie do odróżnienia z kabanosami halusi, także wyszedł mix Mr KURP...kazdego roku przynajmniej raz wyjeżdzam w swoje dawne umiłowane strony (Podlasie). Zawsze przejeżdzam przez Ostrołekę i zawsze zatrzymuję sie w zajeżdzie Ostoja na co nie co a przede wszystkim na rejbaka. Im więcej tu Ciebie widzę tym coraz bardziej nabieram ochoty na zmianę przyzwyczajeń.... Jak będziesz miał w zastępstwie kierowcę aby pojechał dalej - zapraszam do siebie na dobre jedzenie i jakąś naleweczkę, tylko wcześniej daj znać abym miał coś w zapasie (ja wielkich zapasów nie robię, a najczęściej to co robię schodzi na pniu). Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-331307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Dziś Barszcz Ukraiński - kiedyś na Spotkaniu UPG które organizowałem taką zupę popełniłem, bardzo przypadła mi do gustu i postanowiłem dziś ją znów zrobić, a z Wami chcę cię podzielić przepisem:Przepis zaczerpnięty ze strony http://kuchnia.o2.pl/przepisy/ukrainski-barszcz-ukrainski-p_3876 UKRAIŃSKI BARSZCZ UKRAIŃSKISKŁADNIKI: - 0,5 kg mięsa wołowego z kością,- 0,4 kg białej kapusty,- 0,25 kg buraków ćwikłowych,- 150 przecieru pomidorowego 30% (3/4 słoiczka),- 0,4 kg ziemniaków,- 1 korzeń pietruszki,- 2 średnie marchewki,- 1-2 cebule,- 4 kopiaste łyżki stołowe kwaśnej śmietany 18%,- 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego,- 1 łyżka octu,- 1 łyżka cukru,- mąka do zasmażki,- 50 g masła,- 5-6 ząbków czosnku,- 6 ziaren pieprzu,- 4 ziarna ziela angielskiego,- 4 duże liście laurowe,- sól.JAK PRZYRZĄDZIĆ: Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu półmiękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, następnie dodać poszatkowaną kapustę. Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki.Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza: najpierw porcja wołowiny z bulionu, potem duża łyżka śmietany i wszystko posypać mieszanką posiekaej natki pietrzuszki i koperku. Smacznego! UWAGI:Trochę wyjaśnień. Barszcz ukraiński serwowany w Polsce i opisywany w polskich przepisach i prawdziwy barszcz ukraiński rodem z Ukrainy znacznie się różnią. Nie kwestionuję, że polski barszcz ukraiński jest smaczną zupą, ale chciałbym polecić tym, którzy mają cierpliwość oryginalny barszcz ukraiński. Trzy podstawowe podstawowe zasady dobrego barszczu ukraińskiego:Zasada pierwsza. Esencją barszczu ukraińskiego jest połączenie smaku buraków cwikłowych, bulionu wołowego, przecieru pomidorowego, octu, czosnku i liścia laurowego.Moim zdanie właśnie te składniki nadają tej zupie specyficzny smak, aromat i kolor. Dla niedoświadczonych podaję, że barszcz ukraiński nie ma koloru "burakowego", tylko ma dość intensywny odcień czerwieni meksykańskiej nadany przez przecier pomidorowy. Proszę zauważyć, że w rodzimych przepisach nie jest obligatoryjne stosowanie wołowiny, a poza burakami inne esencjonalne składniki praktycznie nie występują.Ponadto barszcz ukraiński musi zawierać białą kapustę i nie zawiera żadnej fasoli, ani Jasia, ani szparagowej! Zasada druga. Tajemnicą powodzenia jest dodawanie poszczególnych składników w odpowiednim czasie, tak aby zaden z nich nie był zbyt rozgotowany, lub żeby nie wywietrzał z niego aromat, n.p z czosnku. przy okazji, ostrzegam ponadto, że właściwa ilość czosnku dodanego do barszczu może się zdawać imponującą, lecz zmniejszanie ilości byłoby wysoce niewskazane. Zasada trzecia. Barszcz ukraiński podajemy odgrzewany, nie krócej niż godzinę po zakończeniu gotowania.Barszcz ukraiński jest zupą dość elastyczną i jeśli uchwycicie o co chodzi, to będzie wam wychodzić zawsze taki sam bez patrzenia w przepis. Proporcje ilościowe też nie są takie krytyczne i dojdziecie do swoich. Zupa jest bardzo tłusta, z pomieszaniem wszelkich rodzajów tłuszczów, zdecydowanie antydietetyczna, wysoce cholesterolowa i bardzo niezdrowa. Bardzo smaczna. Nie polecam do ciągłego serwowania, ale od czasu do czasu można zjeść. Ponieważ sam robię zawsze barszcz na wyczucie przyznaję bez bicia, że relacje ilościowe produktów zerżnąłem z książki kucharskiej wydanej w byłym Związku Radzieckim. Do dzieła!CZAS PRZYGOTOWANIA: Zalecany czas gotowania poszczególnych składników:- ziemniaki - 30 min,- kapusta - 25 min,- podmażona marchewka i pietruszka - 12-15 min,- duszone buraczki z przecierem - 10-15 min,- przyprawy, zasmażka 5-8 min, Edytowane 12 Lutego 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-333199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 12 Lutego 2014 No to pocisnołeś, pewnie pyszka Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-333200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) lubie w kazdej wersji ..musze tylko jeszcze sprobowac zrobic z kiszonych burakow bez dodawania octuoj zaraz nie zdrowa .tlusta raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzi przeciez co tydzien takich nie jadamy Edytowane 12 Lutego 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-333201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witaj Sylwku ! do barszczu ukraińskiego nie dajesz wcześniej namoczonej fasoli Jaś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-333205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 12 Lutego 2014 Maria przeczytałaś cały przepis - podobno w oryginalnym, ukraińskim takiego dodatku nie znajdziesz Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/5/#findComment-333210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.